Lupta cu stresul folosind Rhodiola Rosea

Publicat in

Stresul iti poate opri cresterile musculare si te poate ingrasa. Lupta cu el folosind suplimente cu extract de Rhodiola Rosea, care cresc abilitatea corpului de adaptare.

Rhodiola Rosea (zisa si ruja) face parte dintr-o grupa de ierburi numite adaptogene, pentru ca ridica rezistenta organismului la o serie de agenti chimici, biologici si fizici care pot induce stres. Rhodiola Rosea te ajuta sa te adaptezi atat la stres cat si la oboseala fizica. Majoritatea cercetarilor stiintifice asupra Rhodiola Rosea s-au facut in Rusia, unde a fost folosita intens pentru combaterea oboselii, incepand cu 1969.

In 2001 Danemarca a calsificat oficial extractul SHR-5 din Rhodiola Rosea ca un produs medicinal derivat din plante. 

Cum te poate ajuta?

Rhodiola Rosea te poate ajuta sa functionezi mai bine cand te afli in situatii stresante. Este o strategie diferita fata de cele conventionale. Nu te ajuta sa combati stresul ci sa functionezi mai bine cand esti stresat.

Este un lucru foarte important (si deseori trecut cu vederea) pentru ca stresul duce la descresterile performantelor, fizice si intelectuale. Si pentru ca esti stresat ai o capacitate limitata de a rezolva aceste performante proaste. Asta duce si la mai mult stres, creand un cerc vicios. Rhodiola Rosea va rupe acest cerc si te ajuta sa nu te supraantrenezi.

Sa ne uitam la un studiu clinic facuta in Rusia cu Rhodiola Rosea. In studiu, s-au dat doua doze diferite la 121 de cadeti rusi. S-a folosit extracul din Rhodiola Rosea, SHR-5. Subiectii trebuiau sa rezolve teste intelectuale foarte stresante. Extractul de Rhodiola Rosea a fost luat inainte de inceperea testelor. Dozele au fost de 375 mg SHR-5 si de 555 mg SHR-5. Indiferent de doza luata, Rhodiola Rosea a crescut semnificativ scorul pe indexul anti-oboseala, fata de cei care au luat un placebo.

Un avantaj al Rhodiola Rosea este ca uneori efectele benefice se pot simti si in 30 de minute de la administrare. Este foarte practic putand sa fie de folos aproape instant, cand apar unele momente neplacute.

Suplimente cu Rhodiola Rosea

Ai grija cand cumperi un supliment cu Rhodiola Rosea. Puritatea si potenta pot varia mult, unele extracte continand doar 1-3% rozavine. Cele bune contin 9-10% rozavine. Cautati o concentratie cat mai mare de rozavine, pentru a fi siguri ca aveti un produs cat mai eficient si calitativ.

REFERINTE:

  1. Kelly GS. Rhodiola rosea: a possible plant adaptogen. Alternative medicine review 2001;6:293-302.
  2. Shevtsov VA, Zholus BI, Shervarly VI, et al. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine 2003;10:95-105.
  3. Panossian A, Wagner H. Stimulating effect of adaptogens: an overview with particular reference to their efficacy following single dose administration. Phytotherapy Research 2005;19:819-838.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Lupta impotriva suplimentelor sportive De ce dispar toate suplimentele bune? Cei care se invart de ceva vreme prin salile de forta, si folosesc suplimente nutritive, au observat un trend, si anume ca atunci cand apare ceva cu adevarat eficient si potent, la scurt timp este interzis sau restrictionat la vanzare. De ce se intampla asta? 14 Feb, 2016
Suplimente cu curcumina pentru masa musculara mai mare Curcumina pentru cresterea masei musculare Curcumina este un nutrient care abia incepe sa fie cercetat in ceea ce priveste utilitatea sa pentru culturisti si sportivi. Curcumina prezinta efecte anti-catabolice, curcumina poate optimiza efectele insulinei si poate reduce nivelele de estrogen, ceea ce poate duce la nivele mai mari de testosteron. 14 Feb, 2016
Ulei de peste elixirul anti-stres si aliatul tau pentru slabire si cresterea masei musculare Ulei de peste elixirul anti-stres si aliatul tau pentru slabire si cresterea masei musculare Suplimentarea cu ulei de peste ar trebui sa fie obligatorie! Iata de ce! 28 Aug, 2023
suplimente nutritive cu berberina Ce trebuie sa stii despre berberina Lucrurile arata foarte bine pentru berberina si controlul glicemic, sanatatea intestinelor si slabire. Iata ce trebuie sa stii despre acest potential supliment nutritiv. 04 Sep, 2017
teacrina, inlocuitor de cafea si cafeina pentru energie Teacrina, noua cafeina Teacrina este un nou ingredient folosit in suplimentele pre-workout. Vezi ce spun cercetarile despre el si cu ce te poate ajuta! 25 Sep, 2017
Turmenicul si conversia aminoacizilor in glucoza Turmenicul opreste conversia aminoacizilor in glucoza Conversia proteinelor in glucoza poarta denumirea de gluconeogeneza. Cum in acest proces multi aminoacizi provin din muschi, sub influenta cortizolului, cu cat procesul de gluconeogeneza este mai mic cu atat iti pastrezi si iti dezvolti mai bine masa musculara. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.