Lupta cu stresul folosind Rhodiola Rosea

Publicat in

Stresul iti poate opri cresterile musculare si te poate ingrasa. Lupta cu el folosind suplimente cu extract de Rhodiola Rosea, care cresc abilitatea corpului de adaptare.

Rhodiola Rosea (zisa si ruja) face parte dintr-o grupa de ierburi numite adaptogene, pentru ca ridica rezistenta organismului la o serie de agenti chimici, biologici si fizici care pot induce stres. Rhodiola Rosea te ajuta sa te adaptezi atat la stres cat si la oboseala fizica. Majoritatea cercetarilor stiintifice asupra Rhodiola Rosea s-au facut in Rusia, unde a fost folosita intens pentru combaterea oboselii, incepand cu 1969.

In 2001 Danemarca a calsificat oficial extractul SHR-5 din Rhodiola Rosea ca un produs medicinal derivat din plante. 

Cum te poate ajuta?

Rhodiola Rosea te poate ajuta sa functionezi mai bine cand te afli in situatii stresante. Este o strategie diferita fata de cele conventionale. Nu te ajuta sa combati stresul ci sa functionezi mai bine cand esti stresat.

Este un lucru foarte important (si deseori trecut cu vederea) pentru ca stresul duce la descresterile performantelor, fizice si intelectuale. Si pentru ca esti stresat ai o capacitate limitata de a rezolva aceste performante proaste. Asta duce si la mai mult stres, creand un cerc vicios. Rhodiola Rosea va rupe acest cerc si te ajuta sa nu te supraantrenezi.

Sa ne uitam la un studiu clinic facuta in Rusia cu Rhodiola Rosea. In studiu, s-au dat doua doze diferite la 121 de cadeti rusi. S-a folosit extracul din Rhodiola Rosea, SHR-5. Subiectii trebuiau sa rezolve teste intelectuale foarte stresante. Extractul de Rhodiola Rosea a fost luat inainte de inceperea testelor. Dozele au fost de 375 mg SHR-5 si de 555 mg SHR-5. Indiferent de doza luata, Rhodiola Rosea a crescut semnificativ scorul pe indexul anti-oboseala, fata de cei care au luat un placebo.

Un avantaj al Rhodiola Rosea este ca uneori efectele benefice se pot simti si in 30 de minute de la administrare. Este foarte practic putand sa fie de folos aproape instant, cand apar unele momente neplacute.

Suplimente cu Rhodiola Rosea

Ai grija cand cumperi un supliment cu Rhodiola Rosea. Puritatea si potenta pot varia mult, unele extracte continand doar 1-3% rozavine. Cele bune contin 9-10% rozavine. Cautati o concentratie cat mai mare de rozavine, pentru a fi siguri ca aveti un produs cat mai eficient si calitativ.

REFERINTE:

  1. Kelly GS. Rhodiola rosea: a possible plant adaptogen. Alternative medicine review 2001;6:293-302.
  2. Shevtsov VA, Zholus BI, Shervarly VI, et al. A randomized trial of two different doses of a SHR-5 Rhodiola rosea extract versus placebo and control of capacity for mental work. Phytomedicine 2003;10:95-105.
  3. Panossian A, Wagner H. Stimulating effect of adaptogens: an overview with particular reference to their efficacy following single dose administration. Phytotherapy Research 2005;19:819-838.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

metoda eficienta de a iti creste dorinta sexuala Cum sa iti cresti libidoul Un nou studiu spune ca ne-am uitat la problema libidoului scazut in locurile gresite. Iata adevarul despre testosteron, estrogen si dorinta sexuala si cum sa rezolvi totul cu cateva suplimente si alimente naturale. 11 Dec, 2017
vitamina d poate actiona precum un antiestrogen la barbati si femei Vitamina D poate actiona precum un antiestrogen Conform unui nou studiu pe animale, forma activa a vitaminei D - calcitriol - este un anti-estrogen. Descoperirea este de interes pentru culturisti, aceste proprietati anti-estrogenice fiind manifestate mai ales in tesuturile grase. 27 Feb, 2017
Este nevoie cu adevarat sa bei proteine dupa ce te antrenezi? Proteine dupa antrenament - sunt necesare? Este nevoie sa cumperi o pudra proteica? Este cazeina mai buna decat proteina din zer? Merita sa dai bani in plus pe izolat sau hidrolizat? Exista o cantitate anume de proteina care trebuie consumata dupa antrenamente? Nu pot sa mananc in loc sa beau shake-uri proteice? Raspunsurile le gasesti aici! 12 Dec, 2016
noutati despre hormonul de crestere uman si deca-durabolin Noutati din lumea anabolizantelor Un articol care intra putin in lumea subterana a substantelor folosite de sportivi. Mai exact o sa vorbim de ultimele descoperiri in privinta hormonului de crestere si deca-durabolinului. 16 Jan, 2017
Cate tipuri de creatina exista Tipuri de creatina Care supliment cu creatina este cea mai buna optiune? In acest articol vom analiza principalele tipuri de creatina, si vom stabili daca creatina monohidrat este inca cea mai buna. 14 Feb, 2016
terapie post ciclu pentru ostarina PCT pentru SARM SARM-urile sunt noile medicamente anabolice la moda. Chiar daca multi nu stiu, si ele pot inhiba secretia proprie de testosteron, de aceea este nevoie de o terapie post ciclu dupa ce sunt folosite. 16 Jul, 2018
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.