Beneficiile powerliftingului pentru femei

Publicat in

Powerliftingul este un sport unde si femeile pot si ar trebui sa participe! Iata ce beneficii poate aduce sexului frumos!

Powerlifting este un sport care se concentreaza pe forta si putere si ridicarea de greutati cat mai mari la trei exercitii: genuflexiuni, banca (impins cu haltera din culcat) si indreptari. Aceste treci exercitii impreuna lucreaza practic toti muschii mari din corp, cu accent pe picioare, solduri, piept, triceps, umeri, spate si lombari.

Powerliftingul nu este doar pentru barbati iar beneficiile pentru femei aduse de acest sport sunt asa mari incat mult mai multe l-ar practica daca ar stii despre ce este vorba.

Cum spuneam, exista trei exercitii de baza in powerlifting:

  1. Genuflexiunile - Un exercitu pentru aproape intregul corp, care implica picioarele, soldurile si fesierii. Este un exercituu de baza pentru forta partii inferioare a corpului si este fundatia powerliftingului.
  2. Banca - Impinsul cu haltera din culcat lucreaza partea superioara a corpului si pune accent mai ales pe piept, tricepsi, umeri. Se face stand intinsa pe o banca si coborand haltera pana ce atinge pieptul, apoi impingerea ei la loc. 
  3. Indreptarile - Este un exercitiu "faimos" pe care probabil il tot vezi pe retelele de socializare. Lucreaza tot corpul cu accent pe picioare, spate si solduri. 

Beneficiile powerliftingului pentru femei

De ce devine powerliftingul asa popular in randul femeilor? Simplu! Le aduce urmatoarele beneficii.

1) Forta si masa musculara mai mari

Primul beneficiu evident al powerliftingului este forta si masa musculara crescute. Ridicatul de greutati maximale la cele trei exercitii de baza duce in timp la cresterea semnificativa a fortei. Daca si dieta este bine pusa la punct are loc si cresterea masei musculare slabe, fiind o fundatie solida pentru performante fizice si sanatate generala. 

Vrei fund mai mare? Powerlifting. Vrei picioare mai puternice si mai definite? Powerlifting. Vrei o talie mica in raport cu fundul si umerii? Powerlifting. Desigur, asta tine mult si de dieta; nu poti mana cat si ce vrei si sa arati cum visezi. 

Si cand spun ca vei acumula masa musculara, nu spun ca vei arata masculin si mare! Vei avea forme mai feminine acolo unde trebuie!

2) Densitate osoasa mai buna

Powerliftingul ajuta femeile sa isi imbunatateasca densitatea osoasa, reducand riscul de osteoporoza si alte probleme de sanatate cauzate de inaintarea in varsta.

Asta pentru ca exercitiile cu greutati mari, asa cum se folosesc in powerlifting, pun stres pe oase, facandu-le sa devina mai puternice. 

Practicarea regulata a powerliftingului ajuta la intarirea oaselor pe tot parcursul vietii, reducand riscul de fracturi si alte rani la batranete.

slabeste sanatos

3) Sanatate mintala mai buna

Sanatatea mintala este extrem de importanta, si powerliftingul te poate ajuta si in aceasta privinta. Iti da un sentiment de implinire si putere, pe masura ce te antrenezi sa iti atingi obiectivele si greutatile folosite cresc, si vezi cum lucrurile care in trecut ti se pareau imposibile acum devin din ce in ce mai usor de facut. 

Powerliftingul si ridicatul de greutati mari in general poate fi o modalitate grozava de a te elibera de stres si de a imbunatati starea mentala, ajutandu-te sa te simti mai relaxata si increzatoare in sine.

4) Incredere mai mare in sine si stima de sine mai buna

Nu se compara nimic cu euforia unei repetari maximale dusa la final cu bine! Cand vezi rezultatele aduse de mucna depusa la antrenamente te curpind sentimentele de mandrie si implinire. Pe masura ce forta iti creste si aspectul fizic ti se imbunatateste devii din ce in ce mai increzatoare in tine si abilitatile tale fizice si psihice! 

5) Devii parte a unei comunitati speciale

Desi la inceput de drum in Romania, comunitatea powerlifting este una frumoasa si diversificata. Au inceput si la noi sa apara cluburi dedicate de powerlifting, mai ales in orasele mari, dar exista o groaza de comunitati online daca in zona unde locuiesti nu exista un club de powerlifting fizic. 

De asemenea, daca vrei sa duci lucrurile la un nivel si mai avansat, incep sa se inmulteasca competitiile de powerlrifting si pentru amatori! Acolo poti intalni oameni cu aceeasi pasiune ca a ta si iti poti crea prietenii cu persoane care sa te motiveze si sa te impinga in fata!

Nu te lasa descurajata de prejudecatile ca femeile nu sunt la fel de puternice ca barbatii (kilogram per kilogram de masa musculara, femeile au aceeasi forta ca si barbatii!) si ca nu pot practica powerliftingul. Adevarul este ca sunt la fel de capabile ca barbatii in powerlifting, si cu dedicatie, antrenamente bine structurate si o nutritie corecta iti poti schimba in bine aspectul fizic prin powerlifting si intr-un timp relativ scurt poti face de rusine cu forta ta pe majoritatea "barbatilor" care vin prin salile comerciale de fitness! 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.