Lipostabil N

Publicat in

Lipostabil N este un medicament injectabil care contine fosfatidilcolina (FFC), un fosfolipid natural. Este utilizat si pentru slabirea localizata, prin injectarea sa in locul unde se doreste reducerea stratului adipos.

Substanta activa : fosfatidilcolina/ deoxicolat de sodiu
Denumiri comerciale : Lipostabil N, Lipostabil Forte, Lipostabil

 

Lipostabil N este un medicament injectabil care contine fosfatidilcolina (FFC), un fosfolipid natural. Este adaugat si deoxicolat de sodiu, o sare biliara pentru a stabiliza FFC in apa. Initial a fost dezvoltata pentru administrare intravenoasa, pentru imbunatatirea profilului lipidic seric, reducerea placilor arteriale, imbunatatirea valorilor hepatice si prevenirea si tratarea blocarii vaselor de sange de catre particule de grasimi. Este prescris pentru administrarea intravenoasa doar in unele tari, marea parte din ele gasindu-se in Europa. Lipostabil N este folosit de ceva vreme si pentru slabirea localizata (reducerea grasimii de pe abdomen, coapse, brate sau in orice loc se doreste). Numeroase clinici din Brazilia, Europa si S.U.A. promoveaza acest tratament ca o alternativa nechirurgicala la liposuctie. In ultimii ani si culturistii au inceput sa fie interesati de acest preparat, pe care il folosesc in fazele de definire si striere. 

Mecanismul din spatele efectului lipolitic (de ardere a grasimilor) al Lipostabil N este unic. Dupa injectare, solutia actioneaza ca un detergent cauzand lize (ruperea) nespecifice membranelor celulare. Sarea biliara joaca un rol important aici, fiind un agent esential cand acest preparat este folosit pentru arderea grasimilor (de regula aceasta sare este considerata ca inactiva). 

In timpul acestui proces, acizii grasi stocati in membrana celulara sunt eliberati, inclusiv acid arahidonic. Asta va declansa cascada de efecte inflamatoare din spatele lipolizei (sistemul inflamator poate fi o unealta puternica in remodelarea corporala). Din pacate, aceste procese cauzeaza si efecte neplacute, precum dureri si umflaturi. Fosfatidilcolina in sine cauzeaza si ea eliberarea de lipaze, care sunt folosite in inlaturarea grasimii. Aceste doua componente actioneaza impreuna pentru a inlatura depozitele de grasime din anumite locuri ale corpului, aceste grasimi fiind procesate prin ficat sub forma de acizi biliari. 

Lipostabil N a aparut pentru prima data ca medicament in anii '50. Folosirea sa pentru arderea grasimii este privita ca o practica neortodoxa, desi este larg raspandita, existand clinici care aplica tratamentul, si o buna parte din vanzari se datoreaza acestei practici. Cu toata controversa, datele stiintifice arata ca aceasta practica este sigura, si nu vine insotita de riscuri majore. 

Lipostabil N este folosit ca medicament intravenos de peste 40 de ani si in tot acest timp nu au fost inregistrate efecte secundare serioase. Administrarea sa subcutanata nu va crea o serie noua de efecte secundare si nu va creste riscul pentru pacienti. In 2009 erau raportate peste 18.000 de utilziari in acest scop, fara efecte secundare neasteptate. S-au facut teste si pentru a vedea cum afecetaza aceasta metoda de administrare ficatul, si s-a ajuns la concluzia ca nu are niciun impact negativ asupra acestuia.

Lipostabil N este vandut in Italia, Spania, Cehia, Hong Kong si Africa de Sud. Era vandut si in Germania, dar datorita unor neintelegeri birocratice a fost scos de pe piata in 2011. E posibil ca intre timp sa fi fost reintrodus.

Este vandut la fiole care contin 5 ml de solutie injectabila.

Efectele secundare tin mai mult de administrarea subcutanata. Acestea includ inrosirea pielii, umflare locului injectiei, senzatie de arsura, durere, sensibilitate crescuta a locului unde s-a facut injectia si invinetire. Efecte secundare sistemice sunt rapoartate la 3% din utilizatori si constau in greata, diaree si ameteli. La femei pot aparea sangerari intre menstre. 

Administrarea pentru topirea garsimilor se face subcutanat, printr-o serie de injectii. Este folosita o doza totala cuprinsa intre 1250 - 2000 mg, adica 20-50 ml de solutie injectabila. Acesta doza totala este separata in 20 sau mai multe injectii mai mici. Acestea sunt facute toate deodata, in zona in care se vrea topirea grasimilor (de regula abdomen si coapse). Repet, toate injectiile se fac in aceeasi sedinta, nu se administreaza zilnic. 

Injectiile cu Lipostabil N cauzeaza de regula o puternica inflamatie a zonei in care se fac, care dureaza o saptamana sau putin mai mult pana se retrage complet. Dupa ce inflamarea se retrage, se poate observa o reducere seminificativa a stratului adipos. In mediul clinic aceasta procedura este aplicata de cateva ori, pana se sclupteaza zona vizata dupa dorinta pacientului. Intre tratamente trebuie sa fie facuta o pauza de 8 saptamani. 

Cand se foloseste acasa, intr-un mediu non-clinic, este recomandat sa se inceapa de la doze mult mai mici, pentru a se putea evalua sensibilitatea individuala. Pentru unele persoane este prea dureros de folosit, pe cand altii tolereaza intregul proces fara un discomfort semnificativ. 

In ceea ce priveste intrebarea "cat de bine functioneaza?" este greu de dat un raspuns exact, studiile specializate fiind putine. Iar feedback-ul de la utilizatori este mixt. Cei mai multi care il folosesc spun ca este foarte eficient, in special pentru inlaturarea grasimii incapatanate, care impiedica definirea musculara. Cu toate aceastea, nu prea sunt multe relatari despre scaderi masive de tesut adipos, asa cum promoveaza de multe ori clinicile care aplica tratamente cu Lipostabil N

Dar, relatarile despre rezultate vizibile in ceea ce priveste reducerea garsimii si cresterea definirii musculare sunt multe si constante, asa ca li se pot da crezare. Pentru cei extrem de grasi, este putin probabil ca acest produs sa actioneze eficient, dar pentru a obtine definirea musculara sau topirea grasimii incapatanate este foarte eficient. 

Lipostabil N nu este o substanta controlata, asa ca se poate intanli cu usurinta pe piata neagra. Exista si numeroase clinici in Europa care vand terapii cu Lipostabil.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum TriApidix 300 sau Thermacuts (stimulator metabolic natural).

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.