Ketotifen

Publicat in

Ketotifen este un antihistaminic folosit pentru tratarea alergiilor generale si a astmului. Este asociat de culturisti cu beta-2-agoniste, pentru a le mari durata de actiune, si astfel a creste arderile calorice in timpul perioadelor de definire musculara.

Substanta activa : ketotifen fumurat
Denumiri comerciale : Ketotifen, Zatiden

 

Ketotifen este un antihistaminic folosit pentru tratarea alergiilor generale si a astmului. In cazul astmului nu este folosit pentru tratarea unui crize de astm, nefiind destul de puternic. Pe termen lung este asociat cu reducerea frecventei, intensitatii si duratei crizelor de astm. De obicei este prescris pentru potentarea altor medicament pentru tratarea astmului. 

Ketotifen fumurat alina starile alergice prin blocarea receptorilor H1 histaminergici. Cealalta proprietate a lui este aceea de a mari numarul receptorilor beta-2-agonisti. Acest lucru duce la marirea efectului pe care il au alte medicamente care actioneaza asupra acelor receptori, medicamente prescrise de obicei in tratarea astmului bronsic. Tocmai aceasta ultima proprietate a Ketotifenului il face atractiv pentru culturisti si sportivi. Se stie ca receptorii beta-2-agonisti au un rol important in pierderea stratului adipos. Desi nu este asa puternic luat singur, cand este combinat cu beta-2 agonisti precum Clenbuterol sau Albuterol, creste proprietatile lipolitice ale acestora, dar si prelungeste perioada in care pot fi folosite cu eficienta. Aceste medicamente au de obicei o perioada limitat de folosinta, apoi receptorii beta-2-agonisti, suprasaturandu-se, si astfel se pierde efectul termogenic si lipolitic; cu alte cuvinte devin ineficiente pentru topirea grasimii. Ketotifen poate prelungi perioada de eficienta a acestor medicamente considerabil. 

Proprietatile sale de prelungire a efectelor beta-2-agonistilor au fost demonstrate printr-o serie de studii clinice. De exemplu, un astfel de studiu a demonstract ca atunci cand Ketotifen si Clenbuterol sunt luate impreuna, numarul receptorilor specifici creste mult mai mult decat daca Clenbuterol este luat singur. Studii similare efectuate si cu Albuterol, au aratat ca sunt suficiente si 2 mg pe zi de ketotifen pentru a-i mari considerabil potenta. 

De obicei se gaseste la tablete de 1 mg, fiind foarte accesibil, gasindu-se in toate farmaciile, la un pret foarte mic. 

Efectele secundare pot fi: gura uscata, stimulare a apetitului, ingrasare si oboseala. In cazuri foarte rare pot aparea reactii alergice la nivelul pielii. De regula este un medicament foarte sigur, reactiile adverse fiind minime spre deloc. Problema apare la unele persoane carora le provoaca o foame teribila, acest lucru fiind contraproductiv atunci cand se vrea definirea. Acest raspuns nu apare la toti utilizatorii de Ketotifen, doar la unii. 

Culturistii si sportivii folosesc de obicei o doza de 1 mg de ketotifen luat de doua ori pe zi (2 mg in total), maxim 4 mg pe zi. Cu aceste doze se poate spori considerabil efectul termogenicelor, uneori fiind nevoie sa se reduca doza, devenind prea puternice. Se recomanda sa se i-a toata doza seara, inainte de culcare, pentru ca poate provoca stari de somnolenta.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum Fast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.