Belviq

Publicat in

Belviq este un medicament anti-obezitate care actioneaza prin suprimarea poftelor alimentare si reducerea senzatiei de foame.

Substanta activa: lorcaserin
Denumiri comerciale: Belviq, Lorcaserin HCL


Belviq este un medicament folosit pentru combaterea obezitatii, alaturi de dieta si exercitii fizice. Este folosit de persoanele obeze sau de cele supraponderale carora greutatea in plus le cauzeaza probleme de sanatate precum diabet, colesterol foarte mare, etc. 

In studiile clinice medicamentul a obtinut rezultate modeste, dar a fost considerat suficient de sigur pentru a fi aprobat catre vanzare. In decurs de un an pacientii supraponderali si diabetici au pierdut in greutate intre 3% si 3,7%, iar cei fara diabet putin peste 5%. Recomandarile FDA sunt de a intrerupe administrarea Belviq daca dupa 3 luni nu s-a scazut in greutate cu 5%.

Belviq actioneaza prin influentarea unei zone din creier care controleaza apetitul, numita receptorul serotoninic 2C. Are un grad ridicat de selectivitate, actionand doar asupra receptorilor care controleaza foamea. pacientii care iau Belviq  pot urma diete restrictive caloric, chiar si de 1500-1600 de calorii, fara a simti foame si disconfort. Daca se ia Belviq si se mananca prea mult la o masa, apare o senzatie de disconfort si supra-satietate, ceea ce in timp duce la diminuarea naturala a cantitatii de mancare din timpul meselor.

Belviq  este folosit si de cei care urmeaza o perioada de definire musculara, pentru a ii ajuta sa isi controleze mai bine apetitul. Se pare ca poate diminua foarte mult pofta de carbohidrati, fiind util in timpul dietelor low-carb. Totusi, aceleasi rezultate se pot obtine si cu putina vointa. De fapt, Belviq a fost uneori descris ca "vointa intr-o pastila". 

Doza zilnica de lorcaserin este de 10 mg de doua ori pe zi. Se poate lua pe stomacul gol sau in timpul meselor. 

Poate avea si efecte secundare, unele din ele destul de severe. Cele mai comune efecte secundare includ greata, gura uscata, dureri de cap, constipatie si senzatie de oboseala. Poate provoca mai rar stari de depresie sau pierderi de memorie. Nu trebuie asociat cu alte medicamente care actioneaza asupra serotoniei, cum sunt antidepresivele. Este interzis gravidelor si mamelor care alapteaza. 

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum TriApidix 300 sau Thermacuts (stimulator metabolic natural).

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.