Synthroid (T4)

English Version Publicat in

Synthroid este un un hormon sintetic al glandei tiroide, tiroxina (T4). Hormonii glandei tiroide sunt cei care controleaza metabolismul, de aceea sunt folositi de culturisti dar si alti sportivi pentru a creste arderile calorice atunci cand se doreste definirea musculara.

Substanta activa : levotiroxina sodica
Denumiri comerciale : Synthroid, Euthyrox, L-Thyrixin, Thyro-4

 

Synthroid este un un hormon sintetic al glandei tiroide, tiroxina (T4). Hormonii glandei tiroide sunt responsabili cu reglarea metabolismului. Cand produse pe baza acestor hormoni sunt administrare, metabolismul este stimulat simtitor. Aceasta se face prin folosirea carbohidratilor, proteinelor si grasimilor mai eficienta, arzandu-se mai multe calorii pe parcursul unei zile. Aceste medicamente sunt folosite pentru tratamentul disfunctiilor glandei tiroide si in cazul obezitii. 

Synthroid actioneaza asemanator altui medicament tiroidic, Cytomelul. Acesta din urma are un efect de patru ori mai puternic decat Synthroid, si datorita faptului ca T4 actioneaza converatindu-se in T3. De obicei T3-ul este preferat de culturisti si sportivi in detrimentul T4. Dar T4 este mai indicat incepatorilor fiind mai slab si acomodand organismul pentru o eventuala utilizare a T3-ului. 

Agentii glandei tiroide sunt printre cele mai eficiente produse de slabit in lumea culturistilor. Ele permit cresterea ratei de utilizare de catre organism a depozitelor de grasime permitand o definire musculara mai pronuntata. Si datorita faptului ca organismul arde mult mai multe calorii decat in mod normal in timpul ciclului, o dieta drastica nu este necesara. 

Steroizii anabolizanti sunt folositi impreuna cu astfel de medicamente pentru a avea castiguri  mai mari in masa musculara slaba datorita mai bunei utilizari a nutrientilor. De aceea unii folosesc hormonii glandei tiroide si in timpul perioadei de acumulare de masa musculara. Dar acesti hormoni luati fara steroizi anabolizanti pot arde si masa musculara, nediscriminand intre tesuturile pe care le descompun (adipos sau muscular). 

Dozarea Synthroidului se face ca si in cazul Cytomelului. Doza se creste treptat, pornindu-se de la 25 mcg - 100 mcg /zi si se creste usor odata la doua zile cu cate 25-50 mcg. Nu trebuie sa se depaseasca 200-400 mcg. Cu astfel de medicamente exista riscul de a iti deregla metabolismul in mod permanent daca sunt administrate doze prea mari sau pe o perioada prea mare de timp. Un ciclu nu trebuie sa depaseasca 6-8 saptamani. Tot din motive de siguranta doza se va reduce treptat catre finalul ciclului, cu cate 25-50 mcg odata la 2-3 zile. Aceasta va permite organismului sa se adapteze nivelurilor fluctuante  de hormoni din sange, prevenind un eventual "soc". 

Mare atentie la data de expirare si la calitatea produsului folosit. T3 si T4 se degradeaza foarte rapid, fiind instabile ca si medicamente, asa ca dupa expirare medicamentul este aproape inutil. Se recomanda produse fabricate in S.U.A. sau Uniunea Europeana. 

Exista anumte efecte secundare asociate cu Synthroid: tremur al mainilor, transpiratie, greata, diaree, insomnii, puls ridicat, stari de neliniste si pierderi prea mari de greutate. Daca efectele secundare sunt prea pronuntate ciclul trebuie intrerupt imediat. Dar nu brusc. Chiar si asa trebuie intrerupt treptat pentru a nu face mai mult rau decat bine. Este recomandata o verificare a glandei tiroide inainte de utilizarea acestui medicament.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum Fast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.