Albuterol (Salbutamol)

English Version Publicat in

Albuterol este o substanta foarte asemanatoare cu Clenbuterol. Ca si acesta, este folosit de sportivi pentru a mari arderile calorice. Se spune despre Albuterol ca are aceeasi putere ca si Clenbuterolul, dar cu efecte secundare mai balnde.

Substanta activa : albuterol sulfat
Denumiri comerciale : Albuterol, Aerolin, Airomir, Asmasal, Asthalin, Asthavent, Asmol, Butahale, Buventol, ProAir, Proventil, Salbutamol, Salamol, Sultanol, Vol max 

 

Albuterol este un beta-2-agonist foarte asemanator cu Clenbuterol. Spre deosebire de acesta, Albuterol se gaseste mult mai usor, fiind mai raspandit. De asemenea, alta deosebire dintre cele doua este ca Albuterol are perioada de injumatatire mai scurta. Cea mai raspandita forma de Albuterol este in inhalatoare pentru crize de astm, aceasta metoda de administrare aducand doza minima. Se mai gaseste si sub forma de sirop sau pastile. 

Pentru sportivi, de interes sunt pastilele, ele in doze corespunzatoare ducand la scaderea stratului adipos prin stimularea receptorilor beta-2-agonisti. Mai multe despre acest mecanism puteti citi la profilul Clenbuterolului

A fost introdus pe piata pentru prima data la inceputul anilor 1980, si a devenit cel mai popular medicament in crizele de astm. Este foarte raspandit in majoritatea tarilor, pastilele gasindu-se la gramajul de 4 mg. 

Cele mai des intanlite efecte secundare asociate cu folosirea Albuterol sunt: dureri de cap, ameteli, insomnie, tremur al degetelor, nervozitate, transpiratie, greata si gura uscata. Mai putin frecvente dar mai grave, pot aparea efecte nedorite precum reactiile alergice, dureri in zona inimii, tensiune crescuta, batai neregulate ale inimii. 

Cand este folosit pentru proprietatile sale de ardere a grasimilor, dozele de albuterol sulfat sunt intre 8 mg si 24 mg. De obicei se incepe de la 4 mg pe zi si se creste treptat de la o zi la alta pana la 16 mg. Daca efectele secundare la aceasta doza nu sunt pronuntate se poate creste la maxim 24 mg; aceasta este o doza destul de mare, si pentru niciun motiv nu se va depasi 32 de mg pe zi, chiar si aceasta doza fiind una extrema. Aceste doze se vor lua treptat de-a lungul zilei, la intervale cat mai egale, pentru a pastra nivele constante ale medicamentului in sange. Incercati sa nu luati dupa ora 17 pentru a nu avea probleme in a dormi noaptea. 

Ca si in cazul Clenbuterolului, albuterolul sulfat nu poate fi folosit pe perioade lungi de timp, pentru ca receptorii beta-2-agonisti vor deveni imuni la stimuli, de aceea este bine sa se faca o pauza de minim 4 saptamani intre cicluri. Un ciclu de Albuterol nu trebuie sa depaseasca o luna. Pentru a prelungi aceasta perioada si a potenta efectul lipolitic, se mai poate folosi concomitent ketotifen (un antihistaminic), dar si efectele secundare vor fi mai pronuntate. 

Multi utilizatori, prefera Albuterol in detrimentul Clenbuterolului, sustinand ca are aceleasi efecte benefice ca si acesta, dar cu efecte adverse mai mici. Singura diferenta fiind perioada de injumatatire mai mica, Albuterolul trebuie impartit mai mult de-a lungul zilei. Acest tip de medicamente au si un efect anabolic, si se pare ca Albuterol are un efect anabolic mai pronuntat decat Clenbuterol.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum TriApidix 300 sau Burn Booster (stimulator metabolic natural).

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.