Fareston

Publicat in

Fareston este un antiestrogen, un SERM mai exact. Este asemanator cu tamoxifenul, si cele doua se pot inlocui unul cu celalalt.

Substanta activa : toremifen citrat
Denumiri comerciale : Fareston 

 

Fareston este un antiestrogen, clasificat ca modulator selectiv de receptori estrogenici (SERM), cu proprietati mixte agoniste si antagoniste. Este un compus non-steroidial, asemnator in actiune atat cu Tamoxifenul cat si cu Clomid. Medical este folosit pentru tratarea cancerului mamar, in special la femeile trecute de menopauza. Actioneaza supra mai multor tipuri de tesuturi. 

Culturistii il folosesc pentru a contracara efecte secundare provocate de estrogen, efecte datorate folosirii steroizilor anabolici si androgeni. De obicei aceste efecte secundare sunt retentia de apa, retentia de grasime si ginecomastia. 

Acest tip de antiestrogeni, precum Fareston, tamoxifen sau Clomid, au o actiune estrogenica in ficat. Asta poate duce la o modificare a colesterolului, crescandu-l pe cel bun. Steroizii anabolici si androgeni oricum tind sa creasca colesterolul rau, asa ca folosirea acestor tipuri de anti-estrogeni (SERM) este de preferat inhibitorilor de aromatizare ca Arimidex (acestia tind sa reduca colesterolul bun si sa il creasca pe cel rau). Comparand cele trei produse mentionate mai sus, se pare ca dintre aceastea, Fareston este cel care are cel mai important impact asupra colesterolului bun, asa ca este de preferat in locul clasicului tamoxifen

Toremifen citrat se pare ca este bine tolerat de majoritatea utilizatorilor. In studiile clinice, cele mai frecvente reactii adverse au fost: bufeuri (35%), transpiratii (20%), nivele crescute de enzime in ficat (19%), greata (14%), ameteli (95%), edema (5%), voma (4%). Alte efecte rare care pot fi asociate cu consumul acestui medicament sunt: constipatia, scaderea numarului de celule albe, iritatii la nivelul pielii, vertigo, anorexie, depresie. 

Fareston se gaseste de obicei sub forma de comprimate rotunde, de culoare alba, cu 60 mg substanta activa. Administrarea in timpul unei cure de steroizi este de 30-60 mg pe zi. Fareston este rar intanlit pe piata neagra; se gaseste in farmaciile din multe tari din Europa.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.