Teslac

Publicat in

Teslac este prin structura un steroid dar nu are niciun fel de efect anabolic sau androgenic. Este considerat un anti-estrogen de prima generatie, fiind pe piata de mai bine de 30 de ani.

Substanta activa : testolacton
Denumiri comerciale : Fludestrin, Teslac

 

Teslac este un anti-estrogen de prima generatie, folosit in medicina pentru a combate cancerul mamar. Acest medicament exista de peste 30 de ani pe piata. Felul exact in care actioneaza nu este pe deplin cunoscut, dar se pare ca inhiba enzima responsabila de aromatizare in mod ireversibil. Asta explica de ce daca se intrerupe tratamentul cu acest medicament revenirea nivelurilor de estrogen nu este imediata. Ca si in cazul formestanului dureaza  cateva zile pana cand nivelurile estrogenice revin la normal. 

Desi, tehnic, testolactonul este prin structura un steroid, nu are niciun fel de efect anabolic. Asta pentru ca ii lipsesc mijloacele de a se lega si activa receptorii androgenici.Unele studii au sugerat chiar ca ar avea o activitate anti-androgenica, impiedicand  testosteronul si alti steroizi de a se lega de receptorii androgeni. Cu toate acestea este totusi inclus pe lista de substante controlate la categoria steroizi. 

Doza recomandata pentru o supresie maxima a estrogenului este de 250 mg pe zi. Doza poate varia intre 150 si 250 mg, ceea ce este suficient pentru a tine departe ginecomastia si retentia de apa. Totusi efectul obtinut cu Teslac nu este asa puternic in comparatie cu alti anti-estrogeni de generatie a 3-a. De exemplu un studiu din 1985 a aratat ca administrarea a 1000 mg pe zi la 9 barbati timp de 6 zile a suprimat estrogenul numai cu 25%. Alt studiu care a folosit tot 1000 mg timp de 6 zile a constat o reducere cu 50%. Cu toate acestea este mult sub 80%+, adica nivelurile de inhibitie estrogenica a medicamentelor de generatie a 3-a. 

Ca potentiale efecte secundare putem aminti de letargie, scaderea colesterolului "bun" (HDL), dereglari ale libidoului, si o usoara micsorare a eficientei ciclului de steroizi. Dar, daca vreti acel aspect dur si reliefat al muschilor, anti-estrogenii sunt cei ce va pot ajuta. Teslac nu este chiar un medicament de top, si daca alte substante va sunt disponibile, precum Aromasin, Femara sau Arimidex ar fi mai bine sa le alegeti pe acestea.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.