Femara

Publicat in

Femara este un inhibitor de aromatizare asemanator cu Arimidex. Este mult mai puternic decat tamoxifenul, si se foloseste atunci cand se doreste o inhibare cat mai mare a estrogenului.

Substanta activa letrozol
Denumiri comerciale: Femara

 

Letrozol este un anti-estrogen de generatia a 3-a (inhibitor al aromatazei), care este vandut sub numele de Femara, de catre compania internationala farmaceutica Novartis. Este folosit pentru tratarea cancerului mamar. Actiunea sa este similara cu cea a Armidexului

Femara este folosit ca solutie secundara atunci cand tratamentul cu tamoxifen nu a dat rezultate. 

Femara si Armidex sunt medicamente de ultima generatie, mult superioare anti-estrogenilor precum Telsac sau Citadren, care fac parte din generatia anterioara acestora. Fiecare tableta contine 2,5 miligrame de substana chimica activa, care conform studiilor poate reduce cu 78% nivelele de estrogen. Dar se pare ca si doze mai mici aduc aceleasi efecte benefice. 

Efectele nedorite ale acestor anti-estrogeni, fata de altii mai vechi precum Nolvadex sau Clomid, sunt diminuarea colesterolului bun (HDL). Asta pentru ca estrogenii sunt strans legati de colesterolul din organism, iar inhibarea lor totala duce si la diminuarea acestuia. Nolvadex si Clomid tind sa creasca colesterolul bun, ei fiind estrogeni activi in ficat. Daca incercati doar sa preveniti ginecomastia, retentia de apa si acumularea de grasime acesti agenti mai vechi sunt probabil mai indicati. Dar daca sunteti mai sensibil la estrogeni, sau doriti un aspect al muschilor cu adevarat dur si striat, atunci Femara este alegerea cea mai buna. 

Se poate administra cate o jumatate de tableta pe zi sau odata la doua zile pentru efecte bune. Daca doriti efectul maxim administrati cate o tableta de cate 2,5 miligrame zilnic. Cel mai mare inconvenient al Femarei este pretul ridicat.
 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.