Evista

Publicat in

Evista este un modulator selectiv al receptorilor estrogenici de generatia a doua. Este asemanator ca si efect cu tamoxifenul. Principala diferenta dintre cele doua medicamente este reprezentata de selectia tesuturilor in care actioneaza.

Substanta activa : clorhidrat de raloxifen
Denumiri comerciale : Evista 

 

Raloxifen este un modulator selectiv al receptorilor estrogenici de generatia a doua. Este asemanator ca si efect cu tamoxifenul. Principala diferenta dintre cele doua medicamente este reprezentata de selectia tesuturilor in care actioneaza. Raloxifen are un puternic efect antiestrogen in tesutul mamar si uterin, si un efect estrogen la nivelul tesutului osos. Acest lucru ii confera proprietatea de a da densitate oaselor. Nolvadex (tamoxifenul) are efect antiestrogenic atat in tesutul mamar cat si in cel osos. 

Sportivii il folosesc pentru combaterea efectelor negative ale steroizilor care se aromatizeaza. Dintre aceste efecte negative, principalul este ginecomastia, unde raloxifenul pare a fi mai eficient decat tamoxifenul. Si acest lucru este un fapt nu o supozitie, fiind demonstrat intr-un studiu efectuat in 2004. Fiind asa puternic raloxifenul ar putea oferii o alternativa pentru interventiile chirurgicale in cazurile severe de ginecomastie. 

De asemenea, are si un efect benefic asupra secretiei de testosteron. Inhibarea efectelor estrogenului are si unele aspecte nedorite, estrogenul stimuland secretia de IGF-1. De aceea antiestrogenii ar trebui folositi doar daca este nevoie, ei putand afecta negativ acumularea de masa musculara in timpul unui ciclu de steroizi. Se gaseste cel mai adesea sub forma de tablete de 60 mg. 

Cele mai des intanlite efecte secundare asociate cu folosirea raloxifenului sunt: transpiratii abundente, dureri de cap, inbrasare, voma, indigestii si diaree. Efecte rar intanlite sunt dureri pectorale si inflamarea venelor. In cazuri extrem de rare a cauzat atac cerebral, ulcer si hemoragii gastrointestinale. 

Dozele administrate de utilizatorii de steroizi sunt intre 30 si 60 de mg pe zi. Se gaseste aproape in orice farmacie, principalul inconvenient fiind pretul mai piperat fata de antiestrogenii clasici folositi de sportivi, Nolvadex si Clomid.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.