Un alt motiv sa iei suplimente cu ulei de peste

Publicat in

Daca nu aveai destule motive sa iei un supliment cu ulei de peste, iata inca unul: fii mai rapid, cu reflexe mai bune si joaca mai destept.

Daca nu ai trait intr-o pestera izolata in ultimul deceniu, stii ca suplimentarea cu ulei de peste vine cu multe beneficii: accelereaza recuperarea dupa efort fizic, reduce inflamatiile din corp, te ajuta sa arzi mai multe grasimi, sa construiesti masa musculara si sustine toate aspectele legate de sanatate. Acum, noi cercetari facute la Universitatea din Valencia, Spania, arata ca uleiul de peste poate imbunatatii timpii de reactie si eficienta reflexelor.

Sunt vesti bune daca vrei sa iti imbunatatesti performantele fizice, sa ai reflexe mai bune si sa iti pastrezi functiile neuro-musculare cand obosesti. Fie ca esti un incepator sau sportiv de elita, nu dai gres suplimentandu-te cu ulei de peste, daca vrei sa iti imbunatatesti abilitatea de a lua decizii rapide.

Studiul a comparat suplimentarea cu ulei de peste (3,5 g/zi) cu un grup placebo. Participantii au fost jucatoare de fotbal profesioniste. S-a descoperit ca dupa 4 saptamani de suplimentare, jucatoarele si-au imbunatatit timpii de reactie si precizia cu care dadeau pase sau sutau la poarta. Nu numai ca aceste imbunatatiri au fost sesizabile, dar au avut loc la jucatoare profesioniste care deja aveau un grad ridicat de perceptie si precizie, un grup care probabil ca se afla foarte aproape de potentialul genetic in privinta performantelor sportive.

Se poate specula ca pentru incepatori sau sportivi amatori, imbunatatirile vor fi si mai spectaculoase. Cercetatorii au sugerat ca imbunatatirile neuromusculare se datoreaza acidului docosahexaenoic (DHA) continut de uleiul de peste, acesta avand un efect modulator asupra activitatii functionale in retelele corticale ale atentiei.

Efectele benefice ale uleiului de peste nu se opresc aici. Alte beneficii includ o sanatate cardiovasculara mai buna, tensiune arteriala mai mica, risc mai mic de depresii, degradare cognitiva redusa, sinteza mai mare a proteinelor si mai multa masa musculara. Cand combini aceste avantaje cu aptitudini neuromotorii mai bune, uleiul de peste apare ca un supliment foarte puternic, capabil sa te mentina tanar si sa te ajute sa arati si sa performezi cum iti doresti. Daca practici sporturi de teren, suplimentarea cu ulei de peste este obligatorie pentru a juca la nivelul tau maxim!

 

Referinte

  1. Guzman, J., Esteve, H., Pablos, C., Pablos, A., Blasco, C. DHA­ Rich Fish Oil Improves Complex Reaction
  2. Time in Female Elite Soccer Players. Journal of sports Science and Medicine. 2011. 10, 301­305.
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.