Nu toata cazeina este la fel

Publicat in

Cazeina este un constructor de masa musculara mai bun decat zerul, dar conteaza mult tipul de cazeina!

Exista multe studii care compara efectele de construire ale masei musculare ale cazeinei si zerului, cazeina iesind castigatoare de regula. Motivele sunt mai multe, dar principalul motiv este acesta: cazeina este mai anabolica si arde mai multe grasimi decat zerul.

Cazeina simpla

Mare parte din pudrele proteice ieftine de cazeina sunt fabricate aproape in intregime din cazeina de calciu sau sodiu. Pe ambele, corpul le absoarbe foarte rapid. Ca urmare provoaca o crestere rapida a insulinei. De asemenea, nu furnizeaza aminoacizi pe termen lung. 

Nu zic ca sunt o risipa de bani, dar sunt mai anemice cand vine vorba de a face ceea ce fac pudrele proteice: construiesc masa musculara! 

Cazeina upgradata

Daca vrei o pudra proteica de cazeina de folosinta generala, care face ce trebuie sa faca - sa iti creasca aportul zilnic de proteine pentru a construi masa muculara - cauta produsele care contin cazeina micelara. Cazeina micelara este alcatuita din molecule cu structura ca bulele de sapun (micele), care formeaza un bol in stomac cand sunt ingerate. Asta duce la o digestie foarte lenta. 

Fabricarea pudrelor proteice de cazeina micelara este grea, de aceea sunt mai rare si mai scumpe. Se proceseaza cu atentie si proteinele din lapte trebuie sa ramana nedenaturate. Dar merita efortul, pentru ca este singura proteina despre care s-a aratat in laborator ca este anticatabolica (Boire et. al. 1997), adica nu numai ca duce la cresterea sintezei proteinelor dar previne si degradarea masei musculare dupa exercitii fizice intense. 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.