Top 5 suplimente de luat alaturi de prohormoni

Publicat in

Prohormonii si stimulatoarele hormonale cu prohormoni au inceput sa fie din nou la moda. Dar aceste suplimente extrem de puternice, aflate la limita legalitatii, functioneaza mai bine si mai sigur cand sunt insotite si de alte suplimente nutritive, mai clasice.

Prohormonii sunt din nou la moda, pe piata incepand sa apara din ce in ce mai multe produse cu prohormoni. Acestia reprezinta ultimul pas legal inainte de a trece la steroizii anabolizanti si androgeni. Prohormonii functioneaza mult mai bine cand sunt insotiti de alte suplimente care sa le potenteze efectele benefice. In acest articol o sa vorbim de 5 astfel de suplimente care sa insoteasca orice prohormon pentru o cura eficienta si mai sigura.

Nu o sa includem aici si bazele suplimentarii: creatina, BCAA, proteinele si omega-3, pe care toti cei care merg la sala ar trebui sa le ia inainte sa se gandeasca sa treaca la alte suplimente. 

hormon de crestere natural

Ce suplimente nutritive trebuie sa insoteasca prohormonii

Exista suplimente de baza care pot insotii prohormonii pentru a ii face mai eficienti, si exista unele ingrediente mai complexe si mai scumpe. O sa listam cele 5 suplimente de la cele mai ieftine si de baza pana la cele mai complexe si scumpe.

  • Zinc - Acest mineral esential ajuta androgenii sa actioneaza mai eficient asupra receptorilor specifici, ceea ce creste eficienta prohormonilor. Zincul este un supliment larg raspandit si poate fi cumparat la preturi modice. Foloseste forma chelata de zinc (zinc citrat, zinc aspartat, ect.) nu oxidul de zinc. Ia 50 mg/zi de zinc, in timpul unei mese. 
  • L-carnitina l-tartrat - acest complex de aminoacizi ajuta la cresterea activitatii receptorilor arogeni, ceea ce din nou va ajuta la cresterea utilizarii androgenilor creati de prohormoni. L-carnitina l-tartrat poate ajuta si la cresterea utilizarii grasimilor pentru energie, ceea ce accentueaza arderea grasimilor indusa de prohormoni. Ia 2-3 g/zi inainte de antrenamente.
  • Forskolin - acest extract din plante ajuta la accelerarea proceselor biologice dar in special a enzimei 3bHSD, responsabila cu conversia prohormonilor in adrogeni activi. Adica, ajuta la transformarea prohormonilor in testosteron si alti metaboliti anabolici. Poate ajuta si functia erectila si arderea grasimilor. Probabil printre cele mai bune suplimente in curele de prohoprmoni. Ia 200- 500 mg/zi; incearca sa gasesti produse cu 20% extract activ.
  • Epicatechina - este un flavonoid din ciocolata neagra care poate inhiba miostatina. Miostatina este un hormon care semnaleaza corpului descompunerea tesutului muscular si oprirea cresterilor. Prin reducerea activitatii miostatinei poti creste puterea anabolica a prohormonilor prin inhibarea unuia din mecanismele principale de catabolism. Este un ingredient eficient dar scump. Ia 300 mg/zi, impartit in 2-3 doze. 
  • Acid arahidonic - acest acid gras functioneaza prin cresterea inflamatiilor si sensibilizarii receptorilor androgeni. Prin crearea de inflamatii provoci mai multe avarii musculare, obosesti mai repede si creezi mai multe daune muschilor. Astfel obligi corpul sa creasca rata de reparare a celulelor musculare si induci un mediu mai anabolic. Se gaseste in mai multe suplimente, dar cel consacrat este X-factor de la Molecular Nutrition. Ia 1800 mg/zi.

hormon de crestere natural

Mentiuni onorabile

Mai exista alte cateva suplimente demne de mentionat, care pot creste eficienta prohormonilor.

  • Ecdisteron - acesti steroizi vegetali pot creste sinteza proteinelor prin alte cai metabolice decat cele clasice. Studiile pe animale au aratat cresteri de forta in urma utilizarii de ecdisteron, asa ca s-ar putea combina bine cu prohormoni. Ia 300-600 mg/zi.
  • Laxogenin - similari cu ecdisteronii, acesti compusi vegetali actioneaza tot pe alte cai anabolice decat steroizii clasici si pot ajuta la cresterea sintezei proteinelor si cresterea muschilor. Ia 150 mg/zi.
  • Ulei din nuca de cocos - bogat in acid caprilic, o grasime care poate ajuta la utilizarea androgenilor cu 5-10% mai mult, uleiul din nuca de cocos este bogat si in trigliceride cu lanturi medii, o forma de grasimi care furnizeaza energie si cresc mediul anabolic. Foloseste doar ulei din nuca de cocos presat la rece! Poti gati cu el sau il poti adauga in shake-ul de proteine.

Prohormonii sunt suplimente legale foarte puternice, dar poti profita de sinergia cu alte ingrediente pentru a creste si mai mult puterea unei cure. Si nu uita ca suplimentele doar ajuta la amplificarea rezultatelor obtinute prin antrenamente si dieta. Muschii adevarati se obtin prin munca inteligenta si asidua in sala de forta si o dieta bine pusa la punct. Suplimentele nu pot lua locul acestor doua componente! 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.