Suplimente nutritive pentru antrenamente de mare intensitate

Publicat in

Exercitiile de mare intensitate iti permit sa te antrenezi mai mult si mai intens intr-o perioada de timp mai scurta. Invata cum sa profiti la maxim de aceste antrenamente folosind suplimentele nutritive corespunzatoare.

Antrenamentele facute cu exercitii de mare intensitate au devenit din ce in ce mai apreciate in lumea fitnessului, pentru ca economisesc timp si sunt mai eficiente decat antrenamentele clasice, permitand sportivului sa atinga noi nivele de conditie fizica anaeroba. Viata agitata nu permite majoritatii oamenilor sa urmeze antrenamente lungi, cu volum mare, si perioade mari de odihna intre seturi, din cauza ca un astfel de antrenament pur si simplu consuma mult timp si necesita multa concentrare. 

Antrenamentul de mare intensitate merge pe principiul pauzelor cat mai scurte si lucreaza mai multe grupe de muschi simultan, astfel incat cand o grupa musculara se odihneste cealalta se afla sub tensiune. Astfel, utilizatorii acestor antrenamente termina rapid, si intensitatea resimtita este mult mai mare. Aceste metode de antrenament nu sunt recomandate celor care urmaresc acumularea de cat mai multa forta musculara, dar in rest oricine poate profita de pe urma antrenamentelor de mare intensitate. 

Dar aceasta forma de antrenamente aduce noi dificultati celor care o urmeaza. Ai nevoie de: o livrare eficienta a oxigenului la muschii care lucreaza, formarea rapida de ATP pentru energie si un bun control al PH-ului muschilor, pentru ca un mediu acid interfereaza cu contractiile musculare. 

Si doar imbunatatirea pefromantei in timpul exercitiilor nu face nimic daca nu se asigura si o buna recuperare dupa efort. Tesutul muscular avariat trebuie refacut, si febra musculara tinuta sub control. 

Suplimente nutritive pentru a sustine antrenamentele de mare intensitate

Nu vom da nume specifice de suplimente, ci ingrediente dupa care sa va uitati cand alegeti un anumit supliment sportiv. Acestea au rolul de a intampina dificultatile cu care corpul se poate confrunta in timpul si dupa astfel de antrenamente.

Agmatin sulfat pentru sinteza oxidului nitric

Pentru a imbunatati furnizarea de oxigen catre muschi trebuie sa ne uitam dupa ingrediente care ajuta formarea oxidului nitric, o componenta asociata de cele mai multe ori in culturism cu "pomparea". Oxidul nitric este un gaz eliberat de organism pentru a dilata vasele de sange si a imbunatati fluxul sanguin. Pomparea resimtita de culturisti se datoreaza sangelui care nu mai iese din muschi, crescandu-i temporar volumul muschiului. Cei care fac antrenamente de mare intensitate vor beneficia mult de pe urma oxigenarii mai bune a muschilor datorate oxidului nitric.

Noul ingredient pentru promovarea oxidului nitric, dupa ce arginina a fost detronata, este  agmatin sulfatul. Agmatina este derivata din L-arginina, si are proprietati care protejeaza creierul. Inhiba NOS (sintetaza oxidului nitric) o enzima care opreste productia oxidului nitric din arginina. 

Asadar, in loc sa consumi arginina, un aminoacid pe care organismul deja si-l produce singur, consuma agmatin sulfat, care va imbunatati capacitatea proprie a organismului de a sintetiza oxid nitric din arginina. Acest ingredient se poate gasi ca atare, sau face parte din suplimente pre-antrenament.

Beta-alanina pentru a spori efectele creatinei

Un alt ingredient, si supliment in sine, foarte apreciat si de baza pentru orice sportiv este creatina monohidrat. Este un supliment sportiv foarte cunoscut si asupra caruia s-au facut nenumarate cercetari. Creatina sustine formarea moleculei de ATP pentru a furniza energie muschilor pentru o forta crescuta. Creatina monohidrat se combina foarte bine cu beta-alanina, un aminaocid care se converteste in carnosina si care reduce acidul din muschi, iar atunci cand se adauga si creatina creste anduranta.

Beta alanina creste si perfromanta sprinterilor si anduranta musculara, imbunatateste antrenamenmtele pe intervale de mare intensitate si imbunatateste sprinturile ciclistilor. 

Sfecla pentru o anduranta mai buna

Un alt ingredient care a inceput sa fie din ce in ce mai popular este extractul de sfecla, datorita capacitatii sale de a creste anduranta. De obicei se combina cu cafeina, taurina, tirozina si vitamina B12. O astfel de combinatie reprezinta un sup-liment extraordinar de eficient inainte de un antrenament de mare intensitate.

BCAA pentru sustinerea recuperarii

Pentru a sustine recuperarea dupa efort fizic, cel mai benefic lucru pe care il poti face, dincolo de o dieta buna, este un aport suficient de proteine. Sportivii care vor o recuperare mai buna cu ajutorul suplimentelor sportive vor apela la BCAA (aminoacizii cu lanturi ramificate). 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.