Omacor

Publicat in

Omacor este un supliment cu omega-3 de puritate farmaceutica. Desi contine doar omega-3, se vinde pe baza de prescriptie medicala. Beneficiile suplimentarii cu omega-3 sunt stiute, iar Omacor este regele acestor suplimente.

Substanta activa : esteri etilici de omega-3
Denumiri comerciale : Omacor, Lovaza


Omacor este un supliment pe baza de acizi grasi omega-3, care se elibereaza pe prescriptie medicala. Contine esteri etilici ai acidului eicosapenteonic (EPA) si ai acidului docosahexeonic (DHA). Este similar cu toate suplimentele cu omega-3 care se vand fara prescriptie, diferenta consta in puritate foarte mare pe care o are Omacor, puritate care urmeaza standardele farmaceutice. Este facut cu o concetratie mare de acizi omega-3 (90%), si a trecut prin multe teste clinice pentru un scop medical precis. In rest, beneficiile EPA/DHA sunt la fel ca la oricare suplimente de calitate, care contin ulei de peste, necontaminat cu mercur.

Medical se foloseste pentru scaderea trigliceridelor la pacinetii care au nivele foarte mari (>500 mg/dl). Studiile clinice au aratat o reducere de 45% a trigliceridelor. In plus, Omacor creste HDL (colesterolul bun), imbunatateste marimea lipoproteinelor si reduce mortalitatea cardiaca la unii pacienti cu 30%. Suplimentele care contin EPA/DHA sunt folosite de utilizatorii de steroizi pentru a reduce impactul negativ cardiovascular al acestora.

Mecanismul prin care actioneaza acizii grasi omega-3 nu este pe deplin inteles. Mecanismele de actiune asupra lipidelor sunt diverse, dar se completeaza unul pe altul. Intai, se pare ca acesti acizi pot creste enzima hepatica lipoproteina lipaza, care mareste excretia LDL (colesterolul rau) si trigliceridelor. Mai pot creste si oxidarea mitocondriala, astfel dimanuand acizii grasi disponibili pentru sintetizarea lipidelor. Mai pot reduce si activitatea enzimei care sintetizeaza trigliceridele si pot incetini lipogeneza hepatica (crearea de grasimi de catre ficat). Putem vedea astfel ca metodele de actiune ale acizilor grasi omega-3 sunt multiple.

Omacor  fost lansat pe piata in anul 2004. Initial purta numele de Omacor oriunde era vandut. Acum denumirea s-a pastrat doar in Europa si Asia, iar in S.U.A., din 2007, poarta denumirea de Lovaza.
Este amblat sub forma de capsule moi, fiecare capsula continand aproximativ 900 mg de omega-3. Doze este in mare parte acid eicosapenteonic (465 mg) si docosahexeonic (375 mg).

Omacor este considerat un supliment natural, si este putin probabil sa exercite efecte secundare. Un procent redus de utilizatori pot experimenta reactii adverse usoare, precum dureri de spate (2.2% dintre cei care folosesc), simptome de gripa (3.5 %), infectii (4.4%), dureri (1.8%), indigestie (4.9%), iritatii (1.9%) si gust alterat (2.7%).

Pentru tratamentul trigliocerdidelor foarte crescute se recomanda 4 capsule pe zi. Avand un csot ridicat, nu este des intrebuintat de utilizatorii de steroizi anabolici si androgeni. Majoritatea isi vor administrat 4-6 grame pe zi ale unui supliment pe baza de ulei de peste, de calitate. Pentru cei care isi permit, si vor ceva de calitate, doza pentru a preveni efectele adverse cardiovasculare este de 4 pastile pe zi, impartite egal de-a lungul zilei. Trebuie spus ca acizii grasi omega-3 nu ofera protectie totala impotriva efectelor adverse de natura cardiovasculara cauzate de steroizi, mai ales in cazurile in care se face abuz de acestia, pe perioade lungi de timp.

Este un medicament care se gaseste usor in farmacii, avand un pret de 100 ron, 28 de pastile. Dupa cum spuneam, Omacor este un preparat scump, daca tinem cont de doza ridicata necesara zilnic. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.