Luthalyse

Publicat in

Luthalyse este o substanta folosita in culturism pentru cresterea masei musculare si arderea grasimilor. Folosita in medicina veterinara pentru a provoca avorturi, este un exemplu de pana unde sunt dispusi sa mearga unii pentru a isi atinge telurile.

Substanta activa : diniprost trometamin
Denumiri comerciale : Luthalyse, Amoglandin, Prostin, Prostin F2 Alfa, Minprostin F2a, Enzaprost, Prostarmon, Prostamate, Panacelan, DinolyticDiniprost trometamin este forma farmaceutica a prostaglandinei PGF2alfa. Prostaglandinele sunt o serie de acizi grasi ciclici, nesaturati si oxigenati, a caror actiune este foarte asemanatoare cu cea a hormonilor. Printre alte lucruri, PGF2alfa este implicata si in vasoconstructie, crescand sinteza proteica in tesutul muscular scheletic, si reducand masa adipoasa. Este folosit mai ales in medicina veterinara, pentru a temporiza cum fata animalele, si uneori pentru a provoca avorturi la animale. In medicina umana este putin folosit, fiind folosit uneori pentru avorturi sau pentru a grabi nasterea.

Sportivii si culturistii sunt atrasi de Lutalyse, datorita proprietatilor sale termogenice si de constructie de masa musculara. Efectul anabloic al acestui produs a fost demonstrat prin studii stiintifice, care au aratat proprietatile sale de a mari sinteza proteinelor si de a ajuta in sustinerea efortului fizic atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Feedback-ul sportivilor care au folosit Lutalyse, a aratat ca este un produs excelent pentru cresterea topica a muschilor, provocand atat cresterea masei musculare cat si definirea, in locul unde este injectat. Se pare ca actioneaza si rapid, la doar cateva spatamani dupa prima injectie deja se vad rezultate considerabile, in grupa musculara in care a fost injectat.

Diniprost trometamin se gaseste in flacoane de 5-100 ml, in doze de 5 mg/ml. Este o substanta inejctabila pe baza de apa, in care se gaseste si benzil alcool pentru sterilitate. Se pare ca produsele veterinare sunt mai eficiente si la un cost mai redus, majoritatea rezultatelor de care am vorbit mai inainte fiind raportate odata cu folosirea acestor produse.

Efectele secundare ale diniprost trometaminului sunt: respiratie suieratoare, tuse, iritarea plamanilor,  respiratie rapida, aceste efecte manifestandu-se mai ales la indivizii asmatici. Diniprostul mai poate provoca tulburari gastrointestinale, precum crampe abdominale, greata, diaree si voma. Alte efecte posibile sunt: puls crescut, tensiune crescuta, frisoane, febra, anorexie. Femeile insarcinate nu trebuie sa foloseasca sub nicio forma acest produs.
De mentionat este ca efectele secundare in randul celor care folosesc acest produs pentru imbunatatirea performantelor sportive, sunt de obicei pronuntate si destul de severe. Acestea includ febra musculara pe perioade lungi de timp in grupa musculara in care s-a facut injectia, uneori incepand cu o arsura usoara imediat dupa injectare. Frisoane, si simptome specifice racelii sunt des intanlite in timpul ciclurilor cu Lutalyse, precum si tulburari respiratorii. De asemenea, injectiile sunt urmate rapid de nevoia urgenta de a urina sau defeca, nevoie insotita de spasme ale muschilor care controleaza aceste functii. Greata si voma au fost si ele raportate frecvent.  Pentru majoritatea aceste efecte secundare sunt suficiente pentru a ii face sa renunte foarte repede la acest medicament. Altii, pe de alta parte, rezista si continua folosirea lui; majoritatea celor din urma spun ca dupa un timp efectele secundare devin tolerabile.

Lutalyse se administreaza prin injectii intramusculare. Datorita efectului topic, cel mai adesea se injecteaza in umeri, biceps, triceps, gambe, piept, si cvadriceps. De regula se face cate o inejctie pe zi, in fiecare grupa musculara, dar mai apoi, se pot face si doua injectii pe zi in aceeasi grupa musculara, pe masura ce organismul se obisnuieste. Se incepe cu doze mici, de 0.5 miligrame pe injectie. Daca dupa prima injectie efectele secundare nu sunt pronuntate, urmatoarea va fi de 1 miligram. Apoi se creste treptat, cu cate 0.5-1 miligram de la injectie la injectie, pana se atinge varful dorit. Acest varf este de maxim 5 mg pe injectie. Locul injectiilor este rotit, in asa fel incat injectarea in aceeasi grupa musculara sa se faca la distanta de cateva zile. Luati aminte, ca pentru unii, durerea musculara dupa injectie este atat de mare, incat grupa respectiva nu poate fi antrenata decat dupa cateva zile.

Este un medicament puternic, cu multe posibile efecte secundare care nu trebuie folosit in niciun caz de incepatori. De fapt, nu il recomand nimanui; nu cred ca merita sa treci prin furcile caudine pentru cateva kilograme de muschi. Se pot obtine aceleasi rezultate folosind si alte substante mult mai blande si lipsite de pericole. Dar asta ramane decizia voastra.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.