Adequan

Publicat in

Adequan este un medicament veterinar folosit de sportivi pentru a sustine sanatatea articulatiilor. Poate fi folositor oricarui sportiv care isi supune ligamentele si articulatiile la stres constant.

Substanta activa : glicosaminoglican polisulfat
Denumiri comerciale : AdequanAcest medicament este foarte bun pentru repararea si refacerea incheieturilor accidentate. Este de uz veterinar, in special la caini si cai de curse. Se gaseste sub forma de solutie injectabila pe baza de apa. In lumea sportiva este folosit de ani de zile pentru recuperare dupa accidentari. Se zvonea ca o foarte mare echipa de rugby (cu o rata foarte mica de accidentari), folosea cantitati insemnate de Adequan. Asta are sens, mai ales ca acea echipa provenea dintr-o tara unde Adequan era la mare cautare, datorita curselor de cai care aveau loc acolo.

Alflutop, este un alt medicament destinat repararii incheieturilor, care a cam inlocuit in ultimul timp Adequan pe piata neagra, dar asta nu inseamna ca cel din urma nu merita atentie.

Desi, Adequan este foarte bun pentru repararea incheieturilor accidentate, pare a fi mai eficient pentru bolile degenerative ale incheieturilor, sau pentru problemele care persita de mult timp. Dar, parerea generala este ca functioneaza bine in ambele cazuri. Cand vine vorba de dureri ale incheieturilor, majoritatea apeleaza la substante anti-inflamatorii nesteroidiene, precum aspirina sau ibuprofenul, combinate cu fizioterapie. Se pare ca aceasta nu este cea mai buna solutie. Desi aspirina ajuta la ameliorarea durerii, intarzaie recuperarea. Nu este si cazul Adequanului, care grabeste recuperarea si ajuta la imbunatatirea miscarilor. In testele efectuate pe oameni cu acest medicament, toti subiectii au prezentat ameliorari semnificative.

Un efect secundar neplacut al Adequanului este ca promoveaza acumularea de grasime. Dar si acest aspect este neclar, el fiind utilizat de obicei asupra celor accidentati care nu pot efectua antrenamentul, asa ca este neclar daca ingrasarea este cauzata direct de Adequan sau de inactivitate.

O metoda eficienta de recuperare dupa accidentari ale incheieturilor folosind Adequan este injectarea intramusuclara a 125 mg odata la 4 zile. Injectia se va face aproape de locul accidentat. O cura se va tine cel putin 28 de zile.
 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.