Ostarine

Publicat in

Noua generatie de substante anabolizante este aici! Ostarine este un SARM, o substanta care actioneaza precum steroizii anabolizanti, dar care nu este un steroid, si nu are efectele negative ale unui steroid.

Alte denumiri: GTx-024, MK-2866, Enobosarm


Ostarine este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM - selective androgen receptor modulator) produs de GTx Inc., care se afla inca in stadiul de dezvoltare (cel putin la nivel oficial). SARM fac exact ceea ce le spune si numele. Un compus (nu un steroid anabolic) care are capacitatea de a stimula receptorii androgeni (la fel ca steroizii anabolizanti si androgeni). Din nefericire, fiind un produs inca in dezvoltare, marea parte a testelor au fost facute pe rozatoare si doar cateva pe oameni. Cu toate acestea, a fost folosit de un numar mare de oameni, cu scopul de a isi imbunatati aspectul fizic. 

Ostarine este o forma orala (pastile sau picaturi) si cu o mare biodisponibilitate de agonist selectiv pentru receptorii androgeni, care are efecte anabolice in tesutul muscular si tesutul osos. Nu are niciun efect asupra hormonului luteinizant (LH) si nici asupra FSH-ului. Are totusi impact asupra marimii prostatei, cu o putere androgena de 1,3 din puterea sa anabolica. 
Cu toate acestea este un raport bun, pentru ca anabolismul sau este in mare acelasi cu cel al testosteronului. Poate creste si densitatea minerala in oase, in functie de doza, dar si forta mecanica, pe langa faptul ca poate reduce stratul adipos si creste masa musculara lina.
Perioada de injumatatire este de 24 de ore. 

Exista si o alta forma de SARM, numita S-4 (Andarine). Este asemanatoare cu Ostarine, dar perioada sa de injumatatire este de 4 ore. S-4 este folosit mai ales in perioadele de definire, nefiind la fel de anabolic ca Ostarine. De asemenea, S-4 nu mai este cercetat ca potential medicament terapeutic din cauza unor efecte secundare asupra ochilor. Mai exact utilizatorii pot avea o vedere cu tenta galbuie, mai ales seara cand se trece de la intuneric la lumina. Asta se intampla din cauza ca molecula de Andarine se leaga de receptorii din ochi. Efectul nu este permanent, dar poate deveni suparator. Efectul secundar nu apare la toti, ci depinde de sensibilitatea fiecaruia. La unele persoane se poate manifesta dupa saptamani de utilizzre de S-4, la altii dupa 7-10 zile.  Acest efect secundar nu se manifesta in cazul Ostarine. 

Cei care folosesc Andarine pentru imbunatatirea aspectului fizic si a performantelor sustin ca dozele mici nu reprezinta niciun pericol, efectul de "vedere galbuie" fiind 0. Dar aceste afirmatii nu au fost verificate de cercetari, pe cand efectul secundar amintit este o certitudine stiintifica! 

Ca si aplicatii practice prezinta toate datele pentru a fi folosit in terapia de inlocuire a hormonilor androgeni, si este posibil ca in viitor sa inlocuiasca testosteronul. In lumea culturismului si sportului, Ostarine este folosit ca inlocuitor al testosteronului. Un avantaj pentru sportivi este ca momentan nu se afla pe lista substantelor interzise (acest aspect a fost valabil pana in ianuarie 2008, moment cand Ostarine a fost introdus pe lista substantelor interzise in majoritatea sporturilor). 

 masa musculara pe cale naturala

Efectele secundare includ marirea prostatei (1/3 fata de testosteron), acnee si ten uleios si efecte secundare vizuale (puncte mici care plutesc in aer, tenta galbuie a obiectelor privite). Retentia de apa, ginecomastia si alte efecte secundare legate de steroizi nu sunt prezente. Efectele secundare vizuale sunt asociate mai ales cu S-4.

Chiar daca se spune ca nu inhiba secretia proprie de testosteron, daca este folosit in doze mari mai mult de 4 saptamani acest lucru se intampla, si este nevoie de o terapie post ciclu, la fel ca in cazul steroizilor. Dar, daca este folosit in doze sub 25 mg, pe perioade scurte (4-5 saptamani) nu inhiba secretia proprie. Mai mult, este folosit de multi in cadrul terapiei post ciclu, la doze mici de 6-12 mg pentru a pastra masa musculara dupa un ciclu de steroizi. S-4 nu se foloseste niciodata in terapia post ciclu fiind mai supresiv.

Initial, nu au fost multi cei care au folosit Ostarine, sau alte produse din categoria SARM, pentru ca sunt recent aparute pe piata neagra, iar pe caile legitime este inca in teste. Probabil ca cel mai des era folosit de sportivii de elita. In prezent, exista si suplimente sportive care sustin ca au la baza SARM-uri.
Pana acum au fost depistati o serie de sportivi profesionisti care au folosit Ostarine. Dintre acestia cei mai cunoscuti sunt ciclistul Nikita Novikov, luptatorul UFC Tim Means si atletul Chaltu Beji. In mai 2016 si boxerul roman Lucian Bute a picat testul anti-doping, iesind pozitiv pentru Ostarine.

Doza optima pentru culturisti si sportivi, din ce s-a constatat pana acum, este de 12,5 mg - 25 mg mg/zi. Se ia toata doza deodata, inainte de antrenamente, sau dimineata, in zilele fara antrenament. Se foloseste mai ales in cicluri de 4-8 saptamani. S-4 se foloseste la doze de 20-50 mg/zi, mai ales in cicluri de 4-6 saptamani, pentru definire. Doza zilnica se imparte in doua, din cauza perioadei mici de injumatatire. 

Ostarine se poate folosi in orice ciclu de steroizi in locul testosteronului, avand avantajul de a nu provoca retentie de apa, si duce si la cresterea semnificativa a fortei. S-4 este ideal inainte de concursuri sau in perioadele de definire. Faptul ca se administreaza oral le va face foarte atractive pentru incepatori. 
Ostarine are si proprietati de vindecare a articulatiilor, fiind util celor cu accidentari vechi. 

Din relatarile celor care l-au folosit, efectele secundare nu sunt pronuntate (dar suprimarea secretiei proprii de testosteron are de regula loc, mai ales la ciclurile care depasesc 4 saptamani si mai ales cand vine vorba de S-4), si efectele sale anabolice sunt bune. S-4 poate fi comparat cu Anavar, avand si capacitatea de a da un aspect striat si dur muschilor. Ostarine poate adauga ceva marime, si pastra definitia musculara. De asemenea, utilizatorii sutin ca S-4 are efecte secundare mai pronuntate fata de Ostarine. 

Multi spun ca cei doi SARM se completeaza reciproc foarte bine, si merg de minune impreuna, in cicluri de cate 6-8 saptamani. Dar multi aleg Osterine in detrimentul S-4, din cauza fricii de efecte secundare vizuale. 
O alta metoda de a folosi SARM-uri este ca o legatura intre doua cicluri de steroizi.

Se gasesc relativ greu pe piata neagra, si probabil preturile sunt pe masura. Compania producatoare a declarat ca nu a facut publica formula chimica a Ostarine-ului sau a S-4, dar se pare ca din informatiile care circula pe internet a putut fi reprodusa si de altii. Inca nu s-au raportat falsuri, dar probabil vor aparea foarte curand, din cauza renumelui pe care aceste doua substante deja incep sa si-l faca. Sunt zvonuri si ca anumite firme folosesc deja substante din categoria SARM in suplimentele sportive, profitand de faptul ca SARM nu sunt inca incluse pe nicio lista de substante interzise. (Incepand din 2008 au fost incluse pe lista substantelor de doping.)

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.