Ecdisten

Publicat in

Ecdistenul este un anabolic vegetal, produs in Uzbekistan. A fost dezvoltat in fosta U.R.S.S., si folosit de sportivii sovietici. Dupa caderea cortinei de fier a devenit cunoscut si occidentului, iar in prezent exista mai multe preparate in lume care contin substanta activa din Ecdisten.

Substanta activa : ecdisteron
Denumiri comerciale : Ecdisten, Leveton, Probolan 50, Prime Plus, OmnibolicEcdisten este o saponina, un puternic agent anabolic vegetal, produs in Uzbekistan; practic poate fi denumit ca steroid vegetal (asa cum mai sunt denumiti uneori anumiti prohormoni). Are capacitatea de a mari sinteza proteinelor in celulele musculare; conform anumitor studii are capacitatea de a mari sinteza proteinelor de pana la 3 ori, pe cand steroidul sintetic metandrostenolon (cunoscut la noi ca Dianabol) mareste sinteza proteinelor de 1.5 ori. Totusi, conform unor studii rusesti din anii '80, puterea anabolica a saponinelor este pe jumatate fata de steroizii anabolizanti si androgeni.

Ecdisteronul este extras din radacina unei plante numite Leuzea Carthamoides (numita maral de localnici), care creste la altitudini de peste 2000 de metrii, in Himalaya si Asia centrala. Ecdisteronul este cea mai cunoscuta denumire stiintifica a acestui extract, fiind cunsocut sub mai multe nume (20-hydroxyecdysone este un alt nume popular al acestui extract).

Ecdistenul poate mari si retentia de nitrogen, creste anduranta si ajuta la procesele de ardere a grasimilor. Cel mai important, face aceste lucruri fara efecte negative. Chiar si dozele crescute se pare ca sunt sigure. Studiile au scos la iveala ca saponinele sunt convertite in organism in testosteron, dar, principalul avantaj al acestora este ca nu se acumuleaza in glandele sexuale, sterolii vegetali acumulandu-se doar in muschi.

Preparatele steroide de natura vegetala au fost initial inventate si folosite in U.R.S.S. pentru a mari performantele sprotivilor profesionisti, in special la Olimpiade si concursurile internationale. Cu timpul, aceastea s-au raspandit si pe alte piete, precum cea din S.U.A. sau Europa.

Cum am mentionat si anterior, principalul mecanism de actiune al Ecdistenului este prin retentia nitrogenului si cresterea sintezei proteinelor in celulele musculare. Este important ca pe timpul folosirii acestui preparat sa se creasca considerabil aportul de proteine din dieta.

Posibilele efecte secundare, desi reduse, sunt cele legate de nivele crescute de testosteron, precum ten uleios, acnee si agresivitate usor crescuta. Cel mai des intanlit efect este totusi o foarte usoara acnee, care apare la 10% din utilizatori. Ar trebui evitat de femei. In cazuri extreme, la utilizatorii extrem de sensibili poate cauza, teoretic, si ginecomastie sau marirea prostatei. Nu suprima secretia proprie de testosteron, pentru ca nu se acumuleaza in glandele sexuale. Trebuie totusi tinut cont ca pe pietele occidentale, desi este prezent de ceva vreme, nu este foarte cunoscut. De aceea, nici numarul celor care l-au folosit si au raportat efectele nu este foarte mare. Dar datele stiintifice din spatele sau sustin numarul foarte redus al efectelor secundare.

Ecdistenul uzbekistan se gaseste ambalat in flacoane de 100 de pastile, a cate 5 mg (sau 0.005 grame) fiecare pastila. Dozele necesare pentru a obtine efectele anabolice descrise mai sus sunt destul de mari; cineva cu o greutate medie (80 kg) are avea nevoie de 100 mg/zi, adica 5 doze a cate 4 pastile fiecare doza. Este o cantitate mare de pastile, dar testele clincie nu au aratat niciun fel de intoxicatie, asa ca pot fi considerate doze sigure. Se administeraza inainte de masa.

Chiar daca nu la fel de puternic precum steroizii, Ecdisten este un bun substitut al acestora pentru cei care vor sa evite cu orice pret potentialele efecte secundare ale steroizilor, si mai ales se tem de preparatele injectabile.

Dezavantajul este ca produsul original, Ecdisten, care inca se fabrica in Uzbekistan, este greu de procurat si costa destul de mult. Pe piata uzbeca pretul este unul mic, dar pana ajunge pe piata europeana poate creste si de 5-6 ori. In ultimul timp au aparut si alte produse pe baza de ecdisteron, sau care contin si ecdisteron, acestea fiind disponibile in Europan si S.U.A. Pretul lor, comparativ cu varianta uzbeca este, de asemenea, mare, dar au avantajul de a avea o concentratie mai mare de substanta activa pe pastila, astfel reducandu-se numarul de pastile ingerate, chiar si la 2-4 pe zi. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.