Mircera

Publicat in

Mircera este un medicament din aceeasi familie cu epoetina. Este folosit in special de sportivii de anduranta, precum ciclistii, si este considerata cea mai puternica substanta de acest fel.

Substanta activa: metoxi polietilenglicol epoetin beta
Denumiri comerciale: Mircera


Mircera este o versiune de eritropoietina de generatie a treia, produs de gigantul farmaceutic Hoffman-LaRoche. A fost supranumita si "Super EPO". 

Mircera este o forma artificiala a eritropoietinei (EPO) similara cu Epogen sau Arnesp. Dar se spune despre Mircera ca este superioara Epogen si Arnesp datorita folosirii tehnologiei de pegilare, ceea ce duce la o eliberare constanta si indelungata de proteine stimulatoare ale eritropoiezei. Eritropietina pegilata (PEG-EPO) rezulta cand i se ataseaza o molecula de polietilen-glicol. 

Mircera apartine unei categorii de medicamente numite activatori permanenti ai receptorilor eritropoietinici (CERA) pentru ca interactioneaza constant cu receptorii EPO, producand efecte care dureaza mai mult. Doar 1-2 injectii lunare cu Micera au acelasi efect ca administrarea de 3 ori pe saptamana de Epogen.

Ciclistul Riccardo Ricco din echipa americana Saunier Duval-Scott este primul sportiv care a fost testat pozitiv la uzul de Mircera, in timpul Turului Frantei. 

Mircera este folosit mai ales de sportivii de anduranta, pentru ca, mencanismul sau de actiune duce la cresterea numarului celulelor rosii, ceea ce sporeste transportul de oxigen catre muschi, marind capacitatea aeroba. Acest fel de medicament a inlocuit blood dopingul (dopajul cu sange, practica care presupunea extragerea unei anumite cantitati de sange, conservarea ei si transfuzarea inainte de o competitie).

Uzul PEG-EPO prezinta aceleasi riscuri ca si uzul altor medicamente pe baza de eritropoietina, practica considerata extrem de periculoasa. Efectele secundare sunt aceleasi ca si uzul Epogen sau Arnasep. La fel si cu imbunatatirea performantelor sportive. Aceste efecte secundare includ febra, dureri de cap, frisoane, dureri musculare, ameteli, voma, diaree, tensiune arteriala crescuta, iritatii ale pielii. Principala diferenta este administrarea mult mai rara, ceea ce o face mult mai usor de folosit. Dar in acelasi timp cresc si riscurile pentru ca este metabolizata mult mai lent de catre organism. 

Nu trebuie sub nicio forma folosita de persoane cu probleme cardiace, pentru ca Mircera creste riscul de mortalitate prin infarct sau atac cerebral.

Mircera se administreaza subcutanat, in abdomen, coapse sau brate. Dozele sunt  de regula individuale, si se porneste de la cantitati mici, de 0.6 mcg/kg corp, o data la doua saptamani. Doza se ajusteaza pe parcurs in functie de hematocrit (marime a volumului ocupat de globulele rosii intr-o proba de sange in raport cu volumul probei, exprimata in procente). Este un aspect extrem de important, monitorizarea numarului celulelor rosii, pentru a nu se ajunge la complicatii serioase. De aceea, sportivii care folosesc substantele dopante din aceasta clasa au de regula medici care ii monitorizeaza foarte atent. 

Vine ambalata la fiole de 50, 100, 200, 300, 400, 600 sau 1000 mcg, intr-un mililitru de solutie. Exista si injectii preumplute, continand 50, 75, 100, 150, 200, sau 250 mcg de Mircera in 0.6 ml solutie. 

 combate acneea

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.