Avodart

Publicat in

Avodart este folosit in ciclurile de steroizi pentru a preveni aparitia acneei si a caderii parului, prin inhibarea conversiei testosteronului in dihidrotestosteron.

Substanta activa : dutasterida
Denumiri comerciale : Avodart, Avolve, Zyfetor, Duagen, DuprostDutasterida este un inhibitor al enzimei de 5-alfa reductaza. Inhibitorii de reductaza sunt conceputi pentru a preveni transformarea testosteronului in contrapartea mai androgena,dihidrotestosteronul (DHT). DHT este implicat intr-o serie de afectiuni la barbati, printre care si calvitia sau marimea prostatei. Dutasterida este prescrisa mai ales pentru tratarea mariri prostatei. Desi este similar in structura si actiune cu finasterida, difera de aceasta prin selectia tesuturilor in care isi exercita actiunea. Finasterida inhiba enzima 5-alfa de reducataza de tip 2, care se gaseste cu precadere in scalp si prostata. Dutasterida, actioneaza si asupra tipul 2 si asupra tipului 1 de enzima 5-alfa reductaza, asa ca inhiba conversia in DHT atat in scalp si prostata, cat si in ficat si piele.

Proprietatile acestui medicament il fac de interes pentru culturisti si altleti, in special pentru cei care se tem de efectele androgene ale steroizilor pe baza de testosteron. Avodart reduce simtitor efectele secundare datorate conversiei in DHT. Cand se folosesc doze moderate de testosteron, poate reduce cu mult aparitia pielii uleioasa si a acneei. De asemenea, si pentru cei predispusi la calvitie, Avodart poate imbunatatii lucrurile. De notat, ca pentru prevenirea calvitiei se poate folosi si finasterida(Proscar), dar acesta nu previne acneea si pielea uleioasa.

Intr-un studiu efectuat in 2004, in care se comparau finasterida cu dutasterida, s-a constata ca dutasterida este mult mai eficienta, actiunea s-a fiind mai puternica in orice tesut.

Desi exista beneficii ale reducerii DHT-ului, exista si neajunsuri. In primul rand, un androgen puternic precum DHT-ul, ajuta la interactiunea neuromusculara, dand forta si castiguri de masa musculara. Multi care folosesc medicamente precum Proscar sau Avodart, raporteaza o scadere in forta, imediat dupa inceperea tratamentului. Si libidoul poate scadea, datorita nivelelor de DHT scazute. Un mic procent de barbati simt nevoia sa aibe la indemana Viagra, pentru ca Avodartul ii lasa aproape impotenti pe perioada folosirii lui. DHT-ul este un antiestrogen, asa ca reducerea lui poate creste riscul de ginecomastie si alte efecte secudnare de natura estrogena. Ginecomastia este trecuta printre riscuri si in prospectul medicamentului, desi se intampla doar la 1.1 % dintre utilizatori.

Avodart se gaseste in capsule moi, si contine 0.5 mg de substanta activa. Pentru sportivii care vor sa reduca efectele secundare androgene ale steroizilor, doza este de o capsula (0.5 mg) odata la doua zile. Se administreaza pe toata perioada folosirii steroizilor. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.