Shake proteic fara carbohidrati

Publicat in

Shake-ul numit "Fat Boy" este un shake proteic fara carbohidrati care se bea dupa antrenamente, gandit pentru persoanele care au peste 10% grasime corporala si vor sa isi mai reduca acest procent.

Daca ai peste 10% grasime corporala si vrei sa mai slabesti, atunci NU trebuie sa consumi carbohidrati, nici chiar dupa antrenamente. Dar cum ramane cu refacerea energiei si rezervelor de glicogen? Si dezumflarea muschilor care apare cand pierzi glicogen?

Aici intervine shake-ul proteic "Fat Boy". Contine cantitati mari de glutamina, dar si glicina, pentru a reface rezervele de glicogen fara sa fie nevoie de carbohidrati.

Se amesteca intr-un shaker:

  • 1-2 cupe de pudra proteica (zer, de vita sau 12,5 -  25 g de aminoacizi esentiali)
  • 20-80 g glutamina (cat de multa iti poti permite financiar)
  • 1-10 g glicina (incepi de la un gram si creste treptat)

Nu neglija ultimul sfat, legat de glicina. Creste doza treptat; corpului ii ia ceva vreme sa se adapteze la glicina, si poate cauza dereglari gastrointestinale severe! 

Acest shake proteic te ajuta sa te recuperezi mai bine dupa antrenamente si iti imbunatateste compozitia corpului (raportul dintre masa adipoasa si cea musculara). Glicogenul muscular este extrem de important, el fiind sursa de energie a muschilor. Pentru a slabi ai nevoie de antrenamente intense, dar este greu sa mentii un ritm ridicat in sala cand restrictionezi carbohidratii. 

Acest shake reface rezervele de glicogen fara a fi nevoie de carbohidrati, prin intermediul glutaminei (de asta este nevoie de cantitati atat de mari de glutamina). In plus, glicogenul mentine si muschii plini si umflati; deseori in dietele low-carb muschii par mici si fara vlaga. Acest sake rezolva si problema aspectului vizual, si te ajuta sa obtii o pompare buna la fiecare antrenament. Si bonus, iti intaresti si sistemul imunitar. 

Glicina ajuta mai ales la refacerea glicogenului din ficat. 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.