Steroizi pentru prostanaci

Publicat in

Un ghid in despre cum se folosesc steroizii anabolici si androgenici, pentru cei care vor cu orice pret sa ii utilizeze, dar habar nu au ce sunt si cum se folosesc corect. Cel mai bun sfat pentru ei: inainte de a face ceva pripit, informati-va!

Nu, nu am de gand sa ii dau steroizi lui Geoana. Ideea este ca primesc multe mesaje pe e-mail sau pe messenger, cu intrebari legate de steroizi. Majoritatea intreaba cat costa si cum trimit! Desi frustrant, stau si scriu fiecariua ca aici, la steroizi.ro, nu se vand steroizi sau alte substante dopante. Asa ca reamintesc si acum, pentru cei care inca nu s-au prins: scopul site-ului este de a oferi informatii despre sport, si in special culturism si antrenamente cu greutati, si cum in aceste sporturi se folosesc (foarte) des steroizi, normal ca vorbim si despre ei. Aici nu se vinde nimic!

Dar mai sunt si cei (nu putini) care scriu mesaje de genul: "n-am mai luat steroizi pana acum, dar am un tovaras care e belea de la ei, si o sa bag si eu. O sa iau pastile ca nu ma risc cu injectii, si imi e si frica de ace. Nu imi bag ace in vena, ca nu unt drogat. Deja merg de trei luni la sala, si o sa iau niste Naposim din ala; vroiam sa te intreb cate pastile sa bag pe zi sa ma fac mare repede, sa se vada? Si merge sa iau si creatina?"

Daca ai impulsul de a-l gasi pe autorul mesajului de mai sus, si de a ii capacii fundul ignorant si needucat, sunt pe aceeasi lungime de unda. E clar ca nu stie ce sunt aia steroizi, asa ca nici macar nu ar trebui sa se gandeasca la un ciclu. In mod evident nu stie ca steroizii injectabili se administreaza intramuscular, si nu intravenos, crede ca steroizii orali sunt mai siguri si probabil nici nu are idee ca exista mai multe tipuri de steroizi. A, da, si probabil steroizii la el au rol de a potenta efectele creatinei! Trist este ca sunt destui pusti care vor sa foloseasca steroizi, si stiu chiar mai putine decat cel care a scris acest mesaj. In orice sala se vorbeste despre ei, auzi discutii prin vestiare despre cum se iau, ce fac, si multe din ele n-au nicio legatura cu realitatea. Sunt chiar multi din cei care vand pe internet sau in sali steroizi, si nu stiu cum se folosesc corespunzator (sa nu mai spun, ca majoritatea, daca nu toate, informatiilor de pe site-urile lor sunt copiate de la noi, si uneori trunchiat).

Printre scopurile acestui site este si acela de a educa si de a oferi informatii celor care s-au gandit sa foloseasca steroizi anabolizanti. Dar cum se pare ca unii au dificultati in a pune informatiile cap la cap, o sa scriu un articol-rezumat a ceea ce sunt steroizii, ce implica folosirea lor, un fel de ghid al steroizilor pentru prostanaci...si nu numai! Daca citesti acest articol si nu ai auzit de steroizi decat vag, iti vei face o idee despre ce sunt, si iti recomand sa te interesezi in continuare, pentru ca daca esti hotarat sa bagi o substanta in corpul tau, ar fii bine sa stii exact ce este si ce face.

Si nu va simtiti ofensati de cuvantul "protanac". Este un mod de a glumi cu cei care sunt "virgini" in lumea steroizilor.

Steroizii: ce naiba sunt, pana la urma?

Steroizii anabolizanti sunt analogi sintetici sau derivati ai testosteronului, nor-testosteronului si dihidrotestosteronului. In anii 1930, cercetatorii au constat ca steroizii anabolizanti pot creste masa musculara a animalelor pe care efectuau teste. Astfel, au ajuns sa fie folositi pentru tratarea bolilor degenerative, la oameni. O istorie completa a steroizilor poate fi citita si la noi pe site.

In anii '50, John Ziegler, a inventat un steroid oral numit Danabol. Foarte curand, sportivii de performanta au inceput sa foloseasca acest steroid pentru a creste masa musculara si forta. Din ce in ce mai multi derivati au inceput sa apara si sa fie folositi de sportivi.

Chiar daca toti steroizii au aceeasi structura chimica, de patru inele de carbon, modificari simple ale acestei structuri, produc efecte diferite in ceea ce priveste activitatea anabolic/androgena. Activitatea anabolica se refera la proprietatile steroizilor de a facilita cresterea masei musculare scheletice, in timp ce activitatea androgena se refera la cat de puternic este efectul de impunere al trasaturilor masculine (par facial, voce groasa, etc.).

Cum fac steroizii asta?

Chiar daca mecanismele exacte prin care steroizii anabolizanti isi exercita efectele nu au fost intelese pe deplin, cu totii maresc masa musculara intr-o anumita masura. O cale de actiune a steroizilor se crede a fi prin capacitatea acestora de a se lega de receptorii androgeni (RA). O data ce steroidul s-a legat de RA, incepe sa activeze sinteza proteinelor. Aceasta crestere a sintezei proteinelor permite acumularea de tesut muscular intr-o perioada de timp relativ scurta. Steroizii care actioneaza astfel se pot cataloga ca in "clasa I"" .

O alta categorie de steroizi (clasa II), sunt cei care se leaga de RA foarte putin, sau deloc. Acesti steroizi isi manifesta efectele prin inhibarea efectelor glucocorticoizilor asupra masei musculare. Cu alte cuvinte, impiedica glucocorticoizii sa mareasca sinteza glutaminei, si astfel sa distruga tesutul muscular. Aceasta ar fii o activtate anti-catabolica. Aceasta proprietate a steroizilor de a opri efectele glucocorticoizilor explica de ce acestia sunt asa eficienti in tratarea osteoporozei, din moment ce glucocorticoizii pot inrautati sau provoca aceasta boala. Steroizii din aceasta clasa, pot fii mai eficienti in a creste tesutul muscular, decat steroizii din clasa I, cand ii comparam mg cu mg.

Chiar daca nu se stie calea exacta de actiune a steroizilor, cele doua mecanisme de mai sus ne ajuta sa intelegem cum isi manifesta efectele. Exista si steroizi care actioneaza atat pe calea receptorilor androgeni, cat si non-receptori androgeni. Trebuie mentionat si ca steroizii anabolizanti cresc retentia de nitrogen, potasiu, sodiu, fosfati si clor.

Aromele steroizilor: diferenta dintre steroizi

Mai jos este o lista cu cativa steroizi anabolizanti si ceva informatii despre ei. Cateodata, numele steroizilor pot fii complicate pentru un incepator. Avem denumirea chimica, si pe langa asta diferite denumiri comerciale. De exemplu, metandrostenolunul, este cunoscut sub denumirea de Dianabol, dar se face referire la el si ca D-bol, si in Romania era comercializat pana acum cativa ani sub denumirea de Naposim. Asa ca Dianabol, nu este un "Naposim mai bun" cum am mai auzit la unele persoane.

Fluoximesteron (Halotestin, Stenox)

Este un steroid 17-alfa alchilat. Cu alte cuvinte, a fost modificat structural, pentru a rezista la prima trecere prin ficat; mai simplu spus, ficatul nu dezactiveaza ingredientul activ inainte ca acesta sa isi faca efectul. Fara aceasta alchilare, este nevoie de doze mult mai mari pentru a avea ceva efecte, ficatul neutralizand orice ingeram. Asa se intampla in cazul tuturor steroizilor 17-alfa alchilati. Se pare ca acest preparat are o afinitate scazuta pentru receptorii androgeni (RA), legandu-se de ei doar la doze foarte mari.

In ceea ce priveste efectele din "lumea reala", fluoximesteronul are reputatia de a creste cu mult forta. Dar, cresterile masei musculare cu acest steroid nu sunt cine stie ce. In situatii medicale dozele sunt de la 2.5 mg pana la 40 mg pe zi. Culturistii folosesc doze de la 30 la 80 mg pe zi. Are o perioada de injumatatire de 9.2 pana la 10 ore (o sa spun ceva mai jos de ce este important de stiut perioada de injumatatire). Si nu se aromatizeaza. Asta inseamna ca este improbabil sa se transforme in estrogen, hormonul feminin. In lumea reala asta se traduce prin faptul ca riscul de a dezvolta ginecomastie (tate de femeie sau cresterea tesutului mamar la barbati) este scazut spre inexistent.

Metandrostenolon (Danabol, Naposim, Anabol)

Acest steroid 17-alfa alchilat a fot primul folosit la scara mare de sportivi. Se aromatizeaza, asa ca poate creste nivelele estrogenului. Cum nu se ataseaza foarte bine de RA, se crede ca actioneaza prin stoparea efectelor glucocorticoizilor.

Danabolul are reputatia de a creste masa musculara si forta intr-o buna masura. Desi perioada de injumatatire nu este bine documentata in literatura de specialitate, se poate specula ca este cuprinsa intre 4 si 7 ore. Culturistii folosesc de obicei intre 25 mg si 100 mg pe zi, depinzand daca este corelat cu alti steroizi sau folosit singur.

Stanozolol (Winstrol)

Si acesta este 17-alfa alchilat. Nu se aromatizeaza si nu se leaga foarte bine de RA. Asadar, este probabil sa isi exercite efectele anabolice prin acelasi mecanism ca si Danabolul.

Un alt efect benefic al acestui steroid este de a opri progesteronul de a se lega de receptori. Progesteronul este unul din motivele pentru care anumiti steroizi provoaca retentie de apa.

Stanozolol are reputatia de a da castiguri bune de forta si moderate de masa muculara. Daca tinem cont ca nu cauzeaza retentie de apa, castigurile sunt impresionante. Pentru a obtine aceste efecte, culturistii folosesc doze intre 25 mg si 100 mg pe zi. Se pare ca are o perioada de injumatatire mai mare decat ceilalti steroizi orali, intre 7 si 15 ore.

Oxandrolon (Anavar)

Tot un steroid oral alchilat este si acesta. Nu se aromatizeaza, dar se leaga de RA atata timp cat dozele sunt suficient de mari. Are reputatia de a creste forta si de a da muschilor un aspect dur. Asta si pentru ca Oxandrolon reduce grasimea subcutanata mai mult decat testosteronul. Daca este un efect mostenit de toti steroizii orali sau doar de Oxandrolon, nu stiu.

Oxandrolon, alaturi de majoritatea steroizilor sintetici, se crede a fii la fel de anabolic (daca nu mai mult) ca testosteronul, comparate miligram cu miligram, dar cu efecte androgene mai mici. S-a aratat ca Oxandrolon este de 6 ori mai anabolic decat metiltestosteronul. Acest steroid mai poate creste si numarul de receptori androgeni din muschii scheletici. Dozele folosite de culturisti sunt intre 80 si 160 mg/zi. Perioada de injumatatire este de aproximativ 9 ore.

Metenolon acetat si enantat (Primobolan)

Acest steroid nu se aromatizeaza, si poate fi ingerta sub forma de acetat sau injectat sub forma de enantat. Se leaga bine de RA si este cunoscut pentru castigurile moderate de masa musculara lina (fara grasime). Nu cauzeaza nici retentie de apa, ceea ce il face sa aduca castiguri de masa musculara importante (multi utilizatori de steroizi catalogheaza potenta diferitelor substante bazandu-se numai pe greutatea care o iau cand ii folosesc, fara sa tina cont ca multa din acea greutate poate fii apa; acestia sunt cei care se vaita ca dupa terminarea unui ciclu de steroizi pierd multi muschi, cand de fapt pierd apa retinuta).

Dozele folosite de culturisti unt intre 400 mg si 1000 mg pe saptamana, pentru varianta injectabila. Perioada de injumatatire a Primobolanului este similara cu a Deca-durabolinului, poate putin mai scurta. Este undeva la 5-7 zile.

Oximetolon (Anapolon 50)

Acest steroid 17-alfa alchilat nu se aromatizeaza, dar are activitate progesteronica crescuta, asa ca provoaca retentie mare de apa; tot din aceasta cauza poate aparea si ginecomastia, in cazuri rare. Are reputatia de a creste masa musculara si forta intr-o mare masura. Se crede ca are si un raport anabolic/androgenic mare.

Culturistii folosesc doze de 50 mg - 150 mg pe zi. Anapolonul este un steroid cu o toxicitate ridicata pentru ficat. Se estimeaza ca perioada de injumatatire este intre 7 si 15 ore.

Testosteron enantat, cipionat, propionat, suspensie (pe scurt, testosteron)

Se aromatizeaza si se leaga bine de RA. Abilitatea sa de a aduce castiguri mari de masa musculara si forta, este bine cunsocuta; asta daca dozele sunt suficient de mari. Cauzeaza retentie de apa si are ceva efecte secundare, daca il comparam cu alti steroizi anabolizanti. Dar fiind foarte asemanator ca structura cu testosteronul secretat de organism, este considerat printre cei mai siguri steroizi.

Dozele folosite in culturism sunt intre 500 mg si 1000 mg. Esterul de cipionat are perioada de injumatatire de 8 zile, enatatul cu foarte putin mai scurta, propionatul de o zi si suspensia in apa, de doar 10 - 100 minute.

Nandrolon decanoat sau laureat (Deca-durabolin)

Se leaga bine de RA si nu se aromatizeaza. Aduce castiguri moderate de masa musculara, fara retentie de apa. Dar, datorita progesteronului, ca si in cazul Anapolonului, poate cauza retentia de apa, la doze mari, si efecte secundare asemantoare estrogenului. In realitate, aceste efecte secundare sunt foarte rare.

Dozele pentru imbunatatirea performantelor sportive sunt intre 300 mg si 800 mg. Decanoatul are o perioada de injumatatire de 6 - 8 zile, iar laureatul ptuin mai lunga (este de regula intanlit la produsele veterinare).

Avem aici pe site o sectiune intreaga unde poti gasi informatii despre aproape orice steroid.

Si cum fac rost de steroizii astia?

Simplu! Suni la 0722xxxxxx si spui ce vrei! Ok, stii ca nu pot spune asta, nu? Daca nu stiai, steroizii sunt substante controlate, cu alte cuvinte se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala. La noi in farmacii nu prea se gasesc decat cateva produse, scumpe si nu foarte eficiente. Iar cei care le vand de acasa sau pe internet, incalca legea.

Dar sunt destui ca ei, asa ca google te poate ajuta sa gasesti o sumedenie de site-uri. Iar daca stii cat de cat lumea de la sala unde te duci, sigur gasesti un dealer local.

In opinia mea, marea problema cu steroizii, si toxicitatea lor, pe langa faptul ca sunt folositi necorespunzator de persoane ignorante, este ca majoritatea sunt contrafacuti, sau facuti in laboratoare undergound, adica ilegale, in conditii neadecvate prepararii medicamentelor de uz uman. Pot contine agenti patogeni, care duc la infectii, sau sunt supradozate ori (cel mai des) subdozate. Si apoi te miri de ce nu au avut efectele dorite!

Cum se construieste un ciclu de steroizi: varinata scurta

Dozele se stabilesc in functie de doua lucruri: unu, ce rezultate vrei sa obtii, si doi, ce steroizi combini. Sunt si alti factori de luat in calcul, dar de dragul simplicitatii ramanem la acestia doi.

Indiferent de rezultatele dorite, este recomandat sa se combine doi steroizi cu mecanisme de actiune diferite, pentru a avea un efect sinergetic. De exemplu, vei avea rezultate mai bune daca vei combina nadrolon cu stanazolol decat nadrolon cu oxandrolon. Asta pentru ca nandrolonul si oxandrolonul se ataseaza de receptorii androgeni, ceea ce ar crea competiei intre ei, in loc sa lucreze impreuna. Iata mai jos cateva exemple de cicluri:

Sa analizam primul ciclu. Iti vei injecta in prima zi 450 mg, si apoi dupa 5-6 zile alte 450 mg, si tot asa. Stanozolol sau orice steroid oral, va avea cel mai bun efect luat de-a lungul zilei, pentru a pastra nivelele substantei active constante in sange.

Stiind perioada de injumatatire a substantelor folosite, poti determina oricand cat din ea este activa in sange. Asa ca, daca in prima zi ti-ai injectat 450 mg, in ziua 7 vei avea 225 mg substanta activa in sange. Dupa inca o injectie de 450, o sa ai aproximativ 675 mg nandrolon activ in corp. Dar aceasta cifra va scadea repede. Prin simpla aplicare a valorii perioadei de injumatatire, stii tot timpul ce si cat ai in tine.

Perioada de injumatatire este influentata de mai multi factori, de aceea se dau valori aproximative si nu exacte. Un astfel de factor este marimea persoanei. General vrobind, cu cat persoana are o masa mai mare, cu atat perioada este mai scurta. Unele persoane folosesc steroizi orali doar in ziua antrenamentelor. Dar nu este nevoie sa faci si tu la fel. Tine minte, ca si in zilele libere te recuperezi, si steroizii vor accelera procesul.

Ciclul de oxandrolon si stanozolol, este pentru cei cu frica de ace, dar nu trebuie folosit prea mult, ambii fiind toxici pentru ficat.

In ceea ce priveste cat sa dureze un ciclu si ce pauza sa faci pana la urmatorul (in caz ca mai doresti unul), uite cum stau lucrurile: depinde de ce vrei sa obtii. Daca vrei sa iei in doua luni 15 kg, probabil ca nu vei reusi din prima. Daca pui siguranta pe primul loc, atunci un ciclu de 4-5-6 saptamani este suficient pentru a lua in greutate 3-4 kg de masa musculara de calitate (asta daca steroizii folositi sunt de buna calitate, nu contrafacuti). Pentru un alt ciclu este bine sa astepti dublu fata de durata ciclului anterior. In cazul de fata 8-10-12 saptamani.

Mai multe despre ciclurile de steroizi, aici!

Cele mai sigure si eficiente cicluri

Cele mai sigure cicluri includ, desigur, cei mai siguri steroizi, pentru perioade scurte de timp. Pe de alta parte, cel mai eficint ciclu, va avea si cele mai mari riscuri. Asa este natura steroizilor; ce merge cel mai bine este de regula si periculos. Aveti in vedere si ca nu exista un ciclu de steroizi perfect sigur, sau fara niciun risc. Un anume steroid, nu provoaca ginecomastie, dar poate sa fie toxic pentru ficat. Altul nu este toxic pentru ficat, dar creste mai mult riscul de a va cadea parul. Ati inteles? Este vorba de cea mai eficienta combinatie, cu cele mai putine efecte secundare posibile. Altceva de retinut este ca nu toata lumea reactioneaza la fel; unii resimt mai mult efectele secundare ale steroizilor, altii mai putin sau deloc.

Mai jos este o lista scurta cu cei mai populari steropizi, si efectele adverse cele mai pronuntate ale lor, in lumea reala. "Castiguri" reprezinta cata masa musculara pui pe tine. Efectele secundare includ: ginecomastie, hepatotoxicitate (afecteaza ficatul), retentie de apa (edem) si posibila cadere a parului (in special la cei predispui genetic).

Steroizi Efecte secundare Castiguri
Fluoximesteron Hepatotoxic Mici
Metandrostenolon Calvitie, edem, ginecomastie, hepatotoxic Moderate
Stanozolol Hepatotoxic Mici-moderate
Oxandrolon Hepatotoxic Mici-moderate
Metenolon Testiculele se pot atorfia (ca in cazul tuturor steroizilor) Mici-moderate
Oximetolon Hepatotoxic, edem Moderate-mari
Testosteron Edem, calvitie, ginecomastie Moderate-mari
Nandrolon Edem usor Moderate-mari


Castigurile de masa musculara exprimate sus, tin cont de doza care este folosita de regula de culturistii amatori. Orice steroid anabolizant poate produce castiguri uriase de masa musculara, daca este administrat in doze foarte mari. Dar nu este fezabil sa pui pe cineva sa ia 1000 mg de Oxandrolon pe saptamana. In tabel nu am trecut acneea, care poate aparea la toti steroizii, dar daca te sperie cateva cosuri atunci citesti articolul gresit.

Mai multe despre efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni, gasiti in sectiunea special dedicata acestui subiect.

 masa musculara pe cale naturala

Echipamentul pentru injectarea steroizilor

Daca vei folosi un steroid injectabil, vei avea nevoie de "sageti". Seringile se cumpara de la orice farmacie, si nu sunt scumpe. Se folosesc injectii de 5 sau de 2.5, asta insemnand cantitatea care o poti trage in ele, in mililitrii.

Grosimea acelor (gauge) trebuie sa fie de 22g, 23g sau 25g. Iar lungimea acelor intre 1" si 1.5 ". Cu cat gaugeul este mai mare cu atat acul este mai ingust. Puteti folosi un ac pentru a trage steroidul din fiola, si altul pentru injectare (il desurubati cu grija pe cel cu care ati tras steroidul, si il insurubati pe cel cu care urmeaza sa va faceti injectia propriu-zisa). Pentru HCG sau HGH este nevoie de ace de insulina, de 28g, 29g. 

Mai este nevoie de alcool sanitar (spirt) si de vata. Cu totii am facut injectii cand eram mici, asa ca stiti pentru ce sunt astea. Eventual si de plasturi, pentru a pune peste locul injectiei, ca o masura de preventie a infectarii.

Apoi, veti avea nevoie si de produse auxiliare ciclului. Acestea sunt tamoxifenul (Nolvadex), clomifenul si posibil si anastrozol (Arimidex). Se gasesc in farmaciile din Romania, sub diverse denumiri comerciale. Eu v-am dat denumirea substantelor active. Toate aceste medicamente sunt de fapt antiestrogeni, care se folosesc atunci cand in ciclu aveti si un steroid care se aromatizeaza (se trasnforma in estrogen). Daca nu veti face asta, riscati sa va fluiere barbatii pe strada din cauza sanilor pe care o sa ii etalati (cu sau fara mandrie, depinde de voi). Exista si alte componente utile in timpul unui ciclu de steroizi, dar vom ramane la baza pentru simplitate.

Chiar daca steroidul sau steroizii folositi nu se aromatizeaza, tot veti avea nevoie la finalul ciclului sa reporniti porductia prorpie de testosteron. Asta se face cu clomifen citrat si tamoxifen. Se poate aduga si HCG (Pregnyl), dar in cazurile ciclurilor foarte puternice. Acest procedeu se numeste terapia post ciclu. Exista mai multe variante de a face, o sa scriu un articol despre asta, pana atunci, orientati-va dupa ce scrie in sectiunea dedicata acestui subiect, pe site-ul nostru.
Nu incepeti un ciclu de steroizi pana nu aveti toate acestea; nu va culcati pe o ureche spunand ca le faceti rost pe parcurs. Daca nu le faceti rost riscati efecte secundare urate, plus pierderea la final a oricarui castig, eventual o regresie chiar mai mare decat inainte sa incepi ciclul.

Anastazol este tot un antiestrogen, foarte puternic, dar si foarte scump. Se gaseste in Romania, dar il recomand doar celor sensibili la estrogen, mai ales datorita pretului foarte ridicat.

Tehnici de injecatre a steroizilor

Steroizii sunt destinati sa fie administrati intramuscular, adica acul trebuie sa patrunda destul de adanc in muschi. IN NICIUN CAZ NU IN VENE. Acul : "standard" folosit este de 1.5" lungime si grosime de 22 gauge. De regula se fac injectiile cu acest ac in fund; se poate folosi un ac mai ingust dar dureaza mai mult pana se injecteaza tot. Se poate face si cu ace de o lungime de 1", dar risti sa nu ajunga toata substanta intre fibrele musculare (depinde cata grasime ai pe fund). O grosime mai mare, de 20g sau mai putin, injecteaza mai repede substanta, dar este mai dureroasa si provoaca leziuni mai mari asupra muchiului.

Al doilea loc pentru injectare sunt coapsele. Aici, acul de 1" este suficient. Se poate injecta si in umeri, sau muchi mai mici, dar eu as ramane la astea doua momentan. Pentru injectii in grupe mai mici de muschi, se folosesc ace mai inguste (cu un gauge de  25).

Pentru detalii mai multe asupra locului exact la injectarii (in fund sau picior) cititi seciuntea speciala despre injectarea steroizilor.

Foarte important este sa te speli bine pe maini inainte, sa dezinfectezi locul injectiei cu spirt, dar si fiolele din care tragi steroidul. Daca nu te simti in stare sa iti faci singur, gaseste pe cineva care stie, un profesionist (asistenta medicala, doctor, etc.). Nu te juca, o infectie dupa o injectie nereusita, este mai grava decat efectele secundare ale steroizilor. Multi care folosesc steroizi ajung la doctor din cauza asta, nu din cauza problemelor de sanatate cauzate direct de steroizi. 

Dupa ce ai terminat arunca seringa cu grija, ca nimeni altcineva sa nu se intepe in ea; pentru urmatoarea injectie foloseste o seringa noua, si ace noi. Nu folosi niciodata un ac de doua ori! Si sub nicio forma nu folosi aceleasi ace cu altcineva!

Diferentele de calitate dintre steroizii de uz uman si cei veterinari si undergound

Intre cei veterinari  si cei de uz uman, diferentele calitative nu exista. Atata timp cand doza este aceeasi, rezultatele sunt la fel, pentru ca substanta activa este aceasi. Chiar daca pe eticheta scrie ca este pentru animale. 

Diferenta de calitate si mai ales siguranta, apare atunci cand vine vorba de cei underground. Acestia sunt steroizi facuti de firme fantoma, prin diverse tari unde legislatia este permisiva, si scapi usor cu o spaga. Exista si astfel de laboratoare in tari din Uniunea Europeana, ascunse in beciuri sau alte locatii dubioase. 

Problema cu aceste produse este ca pot fii subdozate, si cel mai grav, pot contine agenti patogeni care duc la infectii si complicatii de sanatate. Aceste firme stiu ca daca au astfel de produse, pe termen lung se scot singure de pe piata, si de regula au grija sa mentina o calitate cat de cat buna; dar nu va bazati pe asta!

Ideal este sa gasiti produse originale, de la o sursa de incredere, dar daca nu aveti incotro, alegeti o firma underground cunoscuta si cu un renume bun. Cautati pareri depsre ea, si va veti face o idee.

Cat ma va costa o cura de steroizi?

Costurile difera mult, de la tara la tara, de la oras la oras si de la site la site. Cautati cea mai buna oferta, si care sa fie si sigura (sa nu ramaneti cu banii dati, si cam atat). Reamintesc pe aceasta cale celor care ma tot intreaba, ca nu vand niciun fel de steroizi, si nici nu recomand o anumita sursa pentru a cumpara.

Cum sa evit efectele secundare ale steroizilor?

Efectele secundare ale steroizilor sunt ginecomastia, retentie de apa, calvitie (caderea parului) si acnee. Majoritatea pot fii evitate sau diminuate. In cazul ginecomastiei se folosesc antiestrogeni sau steroizi care nu se aromatizeaza. Caderea parului poate fii prevenita prin uzul de finasterid; dar la cei predispusi genetic, sansele sunt mult mai mari de a avea acest efect secundar. Acneea poate fii redusa prin mentinerea curata a pielii si folosirea unui produs antiacneic care sa contina acid salicilic. 

Retentia de apa este evitata prin moderarea consumului de sare, si eventual evitarea steroizilor care se aromatizeaza (excesul de sare duce la retentia de apa fie ca folosesti steroizi, sau nu). Impotriva efectelor negative asupra ficatului folositi Liv 52 si Essentiale Forte N, sau feriti-va de steroizii orali 17-alfa alchilati.

Adevarul este ca majoritatea povestilor horror pe care le auziti legate de steroizi (dincolo de propaganda mass-media) provin de la oameni care nu si-au gandit deloc ciclul, au actionat fara sa stie mai nimic despre steroizi, folosind combinatii proaste, doze prea mari si eventual corelate cu o dieta dezechilibrata si un antrenament precar. Dar exista riscuri, si orice ati folosi nu va poate garanta o siguranta de 100%.

Ganduri de final

Sper ca am mai lamurit putin lucrurile pentru cei noi in lumea substantelor anabolizante. Retine ca cel mai puternic lucru pe care il ai la dispozitie sunt cunostintele. Nu te opri aici! Citeste in continuare, despre steroizi, despre antrenamente, despre nutritie, atat la noi pe site cat si pe alte site-uri, carti, etc.

Folositi steroizi atunci cand ati ajuns sa mancati ca un sportiv, sa va antrenati ca un sportiv, sa va odihniti ca un sportiv; si daca tot nu sunteti multumiti de rezultate,  abia atunci este timpul sa va ganditi si la steroizi, ca o posibila optiune. Acestia nu fac minuni, tot de voi depinde succesul sau esecul.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.