Cum sa iti dezvolti marimea bicepsilor

Publicat in

Bicepsii sunt cea mai importanta grupa musculara din corp, cel putin daca te iei dupa nenumaratele articole dedicate lor si a atentiei primite de acestia in salile de forta. Educatia este importanta, dar sa ai bicepsi mari este si mai important!

Bicepsul reprezinta grupa musculara cu cea mai mare atractie, mai ales pentru tinerii care abia incep sa mearga la sala. Mai toti vor sa aibe bicepsi cat mai mari! Si prin marimea bicepsilor ma refer la varful bicepsilor, "inaltimea" lor care da un aspect de volum. De fapt este vorba de o buna dezvoltare a capului lung al bicepsului.

"Bi" din biceps vine de la "doi", insemnand ca muschiul are doua capete care se ataseaza in puncte diferite pe omoplat. Unul este numit capul scurt si celalalt este numit capul lung. Iata o reprezentare grafica!

capetele bicepsului

Aici se poate observa si mai bine:

insertie biceps

In poza de mai sus, degetul arata insertia capului lung al bicepsului pe omoplat, deasupra umarului. Poti vedea ca insertia pectoralului mare este pe exteriorul adancimii mici pe care sta tendonul biucepsului (capul scurt nu este reprezentat pentru a putea vedea cum trebuie structura capului lung). 

Acestea fiind spuse, iata un antrenament care tinteste tocmai capul lung al bicepsilor pentru a obtine varful acela impresionant dupa care toti alearga.

Este vorba de un tri-set, adica exercitiile se fac unul dupa altul. Flexiile 1 si 1/4 inseamna ca se face o repatare completa si una partiala (un sfert) - aceasta succesiune se numara ca o singura repetare. 

Tempo se refera la ritmul in care faci fiecare repetare. De exemplu, 4010 inseamna sa cobori greutatea in 4 secunde, sa nu faci pauza jos, sa o ridici intr-o secunda, sa nu faci pauza deloc sus si sa reincepi coborarea.

Secretul acestui tri-set este sa se aleaga greutatea corecta. Trebuie sa alegi o greutate cu care atingi epuizarea musculara intre 6 si 10 repetari. Si asta la fiecare exercitiu din tri-set. Antrenamentul este greu si vei avea ceva febra musculara a doua zi. Dar efortul depus iti va fi rasplatit cu bicepsi mari! 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

semne ca te-ai antrenat corect Cum sa judeci daca un antrenament de hipertrofie a fost eficient Un antrenament de hipertrofie, adica care sa construiasca masa musculara, trebuie sa aibe echilibru intre intensitate si exces. Prea putin si nu stimulezi suficient muschii, prea mult si te dai singur inapoi. Iata cum sa iti dai seama daca faci ce trebuie in sala de forta. 20 Dec, 2016
muzica pentru sala de forta Muzica pentru antrenamentele din sala de forta Muzica iti poate alimenta antrenamentele surprinzator de eficient, dar genul neadecvat de muzica iti poate afecta negativ sistemul nervos si implicit randamentul in sala. 03 Apr, 2018
Cum te ajuta culturismul sa faci un sex mai calitativ Despre sex si culturism In ce mod ne afecteaza sexul performantele sportive si ne poate el ajuta sa avem un corp mai bun si sa fim mai sanatosi, atat fizic cat si mental? 14 Feb, 2016
utilitatea antrenamentelor cu gantere Ghid pentru antrenamentele cu gantere Ganterele fac parte din lumea antrenamentelor de forta. Dar cati stiu avantajele si dezavantajele folosirii ganterelor si cum se folosesc cel mai eficient pentru a dobandi masa musculara si forta maxima. Afla totul din acest mic ghid despre antrenamentele cu gantere. 10 Apr, 2018
cu cine sa te antrenezi pentru a iti creste masa musculara Cel mai anabolic mediu Mediul cel mai anabolic nu tine de o substanta exotica sau de un supliment minune. Are de-a face cu locul unde te antrenezi si cu cine te antrenezi! 07 Mar, 2017
cele mai bune obiceiuri in sala de forta la antrenamentele cu greutati 10 obiceiuri pe care trebuie sa le ai la antrenamente Pentru a fi mai eficient si a arata mai bine nu este suficient doar sa mergi la sala. Conteaza si ce faci in sala de forta. Iata ce trebuie sa stii pentru a avea antrenamente reusite. 01 Aug, 2017
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.