Cum sa iti dezvolti marimea bicepsilor

Publicat in

Bicepsii sunt cea mai importanta grupa musculara din corp, cel putin daca te iei dupa nenumaratele articole dedicate lor si a atentiei primite de acestia in salile de forta. Educatia este importanta, dar sa ai bicepsi mari este si mai important!

Bicepsul reprezinta grupa musculara cu cea mai mare atractie, mai ales pentru tinerii care abia incep sa mearga la sala. Mai toti vor sa aibe bicepsi cat mai mari! Si prin marimea bicepsilor ma refer la varful bicepsilor, "inaltimea" lor care da un aspect de volum. De fapt este vorba de o buna dezvoltare a capului lung al bicepsului.

"Bi" din biceps vine de la "doi", insemnand ca muschiul are doua capete care se ataseaza in puncte diferite pe omoplat. Unul este numit capul scurt si celalalt este numit capul lung. Iata o reprezentare grafica!

capetele bicepsului

Aici se poate observa si mai bine:

insertie biceps

In poza de mai sus, degetul arata insertia capului lung al bicepsului pe omoplat, deasupra umarului. Poti vedea ca insertia pectoralului mare este pe exteriorul adancimii mici pe care sta tendonul biucepsului (capul scurt nu este reprezentat pentru a putea vedea cum trebuie structura capului lung). 

Acestea fiind spuse, iata un antrenament care tinteste tocmai capul lung al bicepsilor pentru a obtine varful acela impresionant dupa care toti alearga.

Este vorba de un tri-set, adica exercitiile se fac unul dupa altul. Flexiile 1 si 1/4 inseamna ca se face o repatare completa si una partiala (un sfert) - aceasta succesiune se numara ca o singura repetare. 

Tempo se refera la ritmul in care faci fiecare repetare. De exemplu, 4010 inseamna sa cobori greutatea in 4 secunde, sa nu faci pauza jos, sa o ridici intr-o secunda, sa nu faci pauza deloc sus si sa reincepi coborarea.

Secretul acestui tri-set este sa se aleaga greutatea corecta. Trebuie sa alegi o greutate cu care atingi epuizarea musculara intre 6 si 10 repetari. Si asta la fiecare exercitiu din tri-set. Antrenamentul este greu si vei avea ceva febra musculara a doua zi. Dar efortul depus iti va fi rasplatit cu bicepsi mari! 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Cum sa ai muschi mai mari urmand indicatii simple 60 de sfaturi pentru muschi mari Toti vrem muschi mai mari. Masa musculara dezvoltata te ajuta sa arati mai bine, sa performezi mai bine dar si sa fii mai sanatos. Iata ce trebuie sa faci pentru a avea o masa musculara dezvoltata intr-un timp scurt. 60 de sfaturi 100% anabolice! 10 May, 2016
cum sa iti dezvolti marimea bicepsilor Cum sa iti dezvolti marimea bicepsilor Bicepsii sunt cea mai importanta grupa musculara din corp, cel putin daca te iei dupa nenumaratele articole dedicate lor si a atentiei primite de acestia in salile de forta. Educatia este importanta, dar sa ai bicepsi mari este si mai important! 21 Aug, 2018
Cum te ajuta culturismul sa faci un sex mai calitativ Despre sex si culturism In ce mod ne afecteaza sexul performantele sportive si ne poate el ajuta sa avem un corp mai bun si sa fim mai sanatosi, atat fizic cat si mental? 14 Feb, 2016
Top 10 exercitii pe care ar trebui sa le faci Top 10 exercitii pe care ar trebui sa le faci Aici gasesti cele mai eficiente exercitii pe care le poti face in sala de forta pentru a creste, a te defeni si a deveni mai functional. Aceste 10 exercitii ar trebui incluse in toate rutinele tale de antrenament. 24 Apr, 2018
Febra musculara nu inseamna crestere musculara Febra musculara inseamna crestere musculara? Febra musculara este un raspuns inflamatoriu resimtit de toti practicantii de sport. Dar este ea un reper bun pentru a determina eficienta unui antrenament? 14 Feb, 2016
traieste paleo, precum omul cavernelor, si fa-te mai mare si mai puternic Stilul de viata Paleo Dieta paleo este cunoscuta de multi. Sa mananci alimente cat mai primordiale, asa cum facea omul din paleolitic. Dar pe langa dieta, este necesar si sa ai un stil de viata apropiat omului din plaeolitic, inclusiv activitati fizice de zi cu zi. 31 May, 2016

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.