Cum sa iti dezvolti marimea bicepsilor

Publicat in

Bicepsii sunt cea mai importanta grupa musculara din corp, cel putin daca te iei dupa nenumaratele articole dedicate lor si a atentiei primite de acestia in salile de forta. Educatia este importanta, dar sa ai bicepsi mari este si mai important!

Bicepsul reprezinta grupa musculara cu cea mai mare atractie, mai ales pentru tinerii care abia incep sa mearga la sala. Mai toti vor sa aibe bicepsi cat mai mari! Si prin marimea bicepsilor ma refer la varful bicepsilor, "inaltimea" lor care da un aspect de volum. De fapt este vorba de o buna dezvoltare a capului lung al bicepsului.

"Bi" din biceps vine de la "doi", insemnand ca muschiul are doua capete care se ataseaza in puncte diferite pe omoplat. Unul este numit capul scurt si celalalt este numit capul lung. Iata o reprezentare grafica!

capetele bicepsului

Aici se poate observa si mai bine:

insertie biceps

In poza de mai sus, degetul arata insertia capului lung al bicepsului pe omoplat, deasupra umarului. Poti vedea ca insertia pectoralului mare este pe exteriorul adancimii mici pe care sta tendonul biucepsului (capul scurt nu este reprezentat pentru a putea vedea cum trebuie structura capului lung). 

Acestea fiind spuse, iata un antrenament care tinteste tocmai capul lung al bicepsilor pentru a obtine varful acela impresionant dupa care toti alearga.

Este vorba de un tri-set, adica exercitiile se fac unul dupa altul. Flexiile 1 si 1/4 inseamna ca se face o repatare completa si una partiala (un sfert) - aceasta succesiune se numara ca o singura repetare. 

Tempo se refera la ritmul in care faci fiecare repetare. De exemplu, 4010 inseamna sa cobori greutatea in 4 secunde, sa nu faci pauza jos, sa o ridici intr-o secunda, sa nu faci pauza deloc sus si sa reincepi coborarea.

Secretul acestui tri-set este sa se aleaga greutatea corecta. Trebuie sa alegi o greutate cu care atingi epuizarea musculara intre 6 si 10 repetari. Si asta la fiecare exercitiu din tri-set. Antrenamentul este greu si vei avea ceva febra musculara a doua zi. Dar efortul depus iti va fi rasplatit cu bicepsi mari! 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Fa incalzirea cu o haltera goala Incepi intotdeauna cu o bara goala Cei mai puternici oameni de pe planeta isi incep antrenamentele cu o bara goala. Iata de ce si tu ar trebui sa faci la fel. 27 Sep, 2016
Greseli facute in sala de forta care duc la accidentari 3 greseli care te vor tine departe de sala Sunt unele greseli pe care toata lumea le face frecvent in sala de forta, in timpul exercitiilor. Aceste greseli pot duce la accidentari serioase, care te vor tine departe de sala de forta, si astfel si rezultatele vor intarzaia sa apara. 14 Feb, 2016
Greutati inainte de cardio Cardio inainte de greutati Greutati inainte de cardio? Cardio inainte de greutati? Cum este mai eficient sa te antrenezi? Sa faci intai antrenamentul cu greutati si la final ceva cardio? Sau invers? Incepi cu cardio si apoi faci antrenamentul cu greutati? Se pare ca depinde de obiectivul tau! 23 Oct, 2018
melodii metallica pentru sala de forta 20 dintre cele mai bune cantece Metallica pe care sa te antrenezi Iti place sa asculti muzica ta preferata cand te antrenezi, nu ce se baga in sala de forta? Iata 20 dintre cele mai motivante cantece Metallica pe care sa indoi fiarele in doua si sa iti depasesti recordurile personale. 28 Jun, 2016
7 motive pentru care sa faci genuflexiuni cu bara in fata 7 motive pentru care sa faci genuflexiuni cu bara in fata Genuflexiunile cu bara in fata sunt adesea evitate pentru ca nu se pot folosi greutati la fel de mari ca la genuflexiunile cu bara in spate si au un nivel de tehnicitate mai ridicat. Dar ele pot aduce beneficii imense pentru orice sportiv. 26 Jul, 2016
informatii despre steroizzi din lumea profesionistilor 2 Dosarele steroizilor vol. 2 Al doilea volum din populara serie de articole Dosarele steroizilor. Afla raspunsul la unele intrebari considerate tabu, legate de lumea steroizilor si substantelor dopante. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.