Scapa de durerile de umeri

Publicat in

Durerile de umeri sunt raspandite in randul celor care trag de fiare. Dar durerea nu trebui sa faca parte din antrenamentele tale, iata cum sa scapi de ea!

Printre cele mai mari neplaceri ale celor care vin la sala si se antreneaza cu greutati sunt durerile de umeri, mai ales daca faci mult impins cu haltera pentru piept. Deseori o mica pauza de la greutati va rezolva problema, dar in timp este mai mult ca sigur ca va reveni si uneori sub o forma mai grava. Sa analizam trei dintre principalele cauze ale durerilor de umeri in randul celor care ridica greutati.

Intai, este problema flexibilitatii, sau mai bine spus, lipsa ei. Sa intinzi muschii umerilor va face minuni pentru mentinerea sanatatii lor. Sa nu faci stretching pentru umeri regulat ii predispune la accidentari. Pentru e economisi timp, poti lucra la flexibilitatea umerilor in timpul antrenamentului picioarelor, intre seturi. 

O alta problema care duce la dureri musculare este crearea de adeziuni in tesuturile moi. Aceste adeziuni pot aparea in muschi, intre grupe de muschi sau intre nerv si muschi. Adeziunile pot aparea in orice structura musculara, dar cele care provoaca cele mai mari dureri in umeri cand impingi sunt cele aparute in muschii subscapulari. Cea mai buna modalitate de a scapa de aceste adeziuni sunt masajele in profunzime

Si a treia cauza comuna pentru durerile de umeri este data de dezechilibrele musculare. Multi muschi lucreaza in perechi antagoniste, astfel incat un muschi misca o anumita parte a corpului intr-o directie si perechea sa o misca in directia opusa. De exemplu, bicepsul produce flexie pentru a misca antebratul mai aproape de umar iar tricepsul produce extensie pentru a indeparta antebratul de umar. Daca exista un dezechilibru intre muschii antagonisti, poate creste riscul de accidentari. Se intampla des la picioare, existand diferente mari intre forta femuralilor si cvadricepsi.

In cazul umerilor, dezechilibrele apar din cauza ca muschii pectoralilor sunt mai puternici decat  muschii care creaza rotatia externa a umarului, precum teres minor si infraspinos. Cei cu astfel de dezechilibre simt o durere ascutita in partea anterioara si superioara a partii de sus a bratului. Deseori aceasta durere este diagnosticata gresit ca tendinita biciptiala. 

Un bonus sa rezolvi dezechilibrele dintre muchi este ca poti deveni mai puternic. Incarca sa adaugi cat mai multe exercitii pentru rotatii externe ale umarului si nu te sfii sa folosesti greutati mari. Este vorba de a creste forta acestor muschi! Daca ai dureri mari, ia o pauza de la impins cat timp iti intaresti acesti muschi.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.