Cum sa judeci daca un antrenament de hipertrofie a fost eficient

Publicat in

Un antrenament de hipertrofie, adica care sa construiasca masa musculara, trebuie sa aibe echilibru intre intensitate si exces. Prea putin si nu stimulezi suficient muschii, prea mult si te dai singur inapoi. Iata cum sa iti dai seama daca faci ce trebuie in sala de forta.

Ca sa iti dai seama daca un antrenament de hipertrofie (marirea masei musculare) a fost productiv sau nu, tine cont de acesti 4 factori. 

  1. La finalul antrenamentului este obosit dar nu secat de puteri.
  2. Simti pompati muschii pe care i-ai antrenat. Nivelul de pompare va varia in functie de felul cum te-ai antrenat, dar indiferent de antrenament trebuie sa simti ceva in muschii pe care tocmai i-ai lucrat.
  3. La 2-3 ore dupa incheierea antrenamentului ar trebui sa iti doresti sa faci un altul. Daca te simti obosit sau nu esti motivat sa te antrenezi dupa aceasta perioada inseamna ca antrenamentul a fost unul excesiv. Data viitoare scade putin intensitatea si/sau volumul.
  4. Febra musculara nu este un indicator al unor antrenamente reusite sau nu. De exemplu, daca schimbi exercitiile fata de ultimul antrenament, sau numarul de repetari, pauza dintre seturi, etc (orice variabila) ai sanse mari sa faci febra musculara, dar asta nu inseamna ca raspunsul anabolic este unul mare. Factorii de mai sus sunt mult mai exacti in evaluarea unui antrenament corect decat febra musculara, care poate varia din cauza multor factori. 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.