Cum sa adaugi zeci de kilograme indreptarilor tale

Publicat in

Trei exercitii care te vor ajuta sa iti cresti forta la indreptari.

Vrei sa iti cresti forta la indreptari? Mareste-ti forta in diferite pozitii ale indreptarii. Nu complica lucrurile! 

Poti adauga zeci de kilograme pe bara la indreptari in sub un an. Nu ai nevoie de benzi elastice si lanturi. Nu zic ca acestea nu sunt utile, dar sunt greu de folosit in salile comericale. exercitiile prezentate aici sunt mai usor de implementat. Si nu uita, fa fiecare repetare cu cat mai multa agresiune si concentrate, si cu siguranta vei creste in forta.

1) Indreptari din blocuri

Sa ridici haltera 5 cm de la sol, punand-o pe un rack sau pe doua steppere, te forteaza sa ridici greutatea folosind mai putin picioarele din moment ce cvadricepsii sunt mai putin implicati.

Cand vei revenii la indreptarile clasice de pe podea, si vei utiliza mai mult cvadricepsii, vei avea forta mai mare care te va ajuta sa treci de punctul critic cand bara ajunge pe la jumatatea tibiilor. 

2) Indreptari din deficit

Stai urcat pe ceva mai inalt incat sa cobori bara cu 5 cm in plus. Sa ridici din deficit ingreuneaza considerabil exercitiul. Iti cresti forta picioarelor la indreptari pentru ca haltera fiind mai jos, vei implica mai mult cvadricepsii pentru a o ridica de pe podea. Si lantul posterior este mai solicitat datorita razei mai mari de miscare. 

Foloseste greutati mari la acest exercitiu, peste 80% din forta ta maxima. 

3) Indreptari cu picioare fixe

Pentru a fi facute corect, gandeste-te ca trebuie sa ridici greutatile folosind femuralii, fesierii si lombarii. Nu indoi genunchii pentru a simti cat mai mult tensiunea in femurali. Indrepterile cu picioare fixe izoleaza lantul posterior extrem de eficient, intareste fiecare faza a indreptarilor clasice si iti intareste increderea in sine. Nu le confunda cu indreptarile romanesti. 

Ce este mai natural decat a te apleca pentru a ridica ceva de jos? Da, indreptarile conventionale nu sunt pentru toata lumea, dar exista multe variante prin care pot fi facute. O forma de indreptari este obligatorie in tolba oricarei persoane care merge la sala.

Nu exagera cu greutatile prea des, pentruc a te poti accidneta usor. fa-le inteligent si te vei bucura de beneficiile aduse. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.