Indreptari cu picioarele fixe

Publicat in

Principala grupa musculara lucratafemurali
Alti muschi lucratifesieri, lombari
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Indreptarile cu picioarele fixe reprezinta un exercitiu cu vechime care in timp a fost inlocuit de indreptarile romanesti. Totusi poate avea utilitate cand se vrea o intindere mare a femuralilor.

pozitie de start
pozitie de final

1. Apuca bara tinand palmele spre interior. Tine picioarele deschise la nivelul umerilor si picioarele perfect drepte. Nu indoi genunchii!

2. Coboara bara, indoindu-te de spate, ca si cum ai lua ceva de jos. Lasa bara sa se duca in fata corpului. Coboara greutatile pana aproape de nivelul gleznelor.

3. Din cauza extensiei foarte mari trebuie sa rotunjesti partea superioara a spatelui, spre deosebire de indreptarile romanesti unde spatele ramane drept. Daca se folosesc discuri mari exercitiul se face din deficit (urcat pe o platforma) pentru a putea cobori haltera suficient de jos. 

4. Indreapta-te revenind la pozitia de start si repeta.

ATENTIE! Trebuie avuta mare grija cu acest exercitiu, putand cauza accidentari serioase. Nu este recomandat celor cu probleme la zona lombara si nu este recomandata folosirea de greutati foarte mari din cauza rotunjirii spatelui ceea ce pune coloana vertebrala intr-o pozitie vulnerabila. 

Variatii: Se pot folosii gantere in loc de bara.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.