Scortisoara ajuta la slabit

Publicat in

Studii recente efectuate pe tot globul, au scos la iveala un fapt remarcabil: scortisoara este un bun imitator al insulinei, putand ajuta in lupta cu kilogramele.

Cuvantul scortisoara evoca imagini "gustoase", precum rulouri aburinde scoase din cuptor. Numai mirosul de scortisoara poate face sa ploua in gura. Dar cum ar fii daca aceasta aroma atat de iubita ar ajuta si la mentinerea sanatatii?  Studii recente efectuate pe tot globul, au scos la iveala un fapt remarcabil: scortisoara este un bun imitator al insulinei, putand ajuta in lupta cu kilogramele.

Insulina este secretata mai ales ca raspuns la dulciuri si carbohidrati, si ajuta la crearea depozitelor de glocigen in muschi (energie stocata pentru cand va fii nevoie). Dar prea multa insulina (mai ales ca raspuns la un consum ridicat de dulciuri) duce la depunerea grasimilor. Atunci cand este directionata cum trebuie insulina este de mare ajutor; dar daca se gaseste in exces in organism va cauza mari probleme. Un nivel ridicat al insulinei dupa o masa bogata in indulcitori si alte mancaruri nesanatoase, poate dura pana la 5 ore dupa consumarea alimentelor, ceea ce inseamna probleme, mai ales pentru talia voastra.

Un agent care imita insulina, asa cum este scortisoara, va pacali organismul ca in sange exista destula insulina, evitand astfel un nivel prea ridicat al acesteia, care va duce implicit la depunerea de grasimi, si cu timpul la probleme si mai grave, precum diabetul.

Aceste afirmatii sunt sustinute de experimente efectuate in intreaga lume, unde s-a aratat ca scortisoara poate mari metabolizarea zaharului, si poate scadea colesterolul rau fara sa il afecteze pe cel bun, cu pana la 26 de procente.

Unele din aceste lucruri sunt stiute de mult, dar erau folosite mai ales in cercetarile pentru diabet. De curand, din ce in ce mai multe comunitati de combatere  a obezitatii au imbratisat scortisoara, pentru efectul ei de control al glucozei. Se pare ca scortisoara este foarte eficienta ca agent de prevenire a diabetului si ingrasarii, dar ajuta si la tratamentul acestora.

Majoritatea lumii are grasimea depusa in jurul taliei, celulele grase de acolo fiind  mai sensibile la insulina decat restul. Asta si pentru ca aceasta zona este puternic vascularizata, fiind mai la indemana pentru a depune grasimile. Asa ca scortisoara este ingredientul care va poate ajuta sa scapati de burta.

Asta nu inseamna ca trebuie sa dati buzna la prima patiserie si sa comandati toate produsele cu scortisoara. Ca in orice, si aici cumpatarea este cheia reusitei.

Puteti folosi scortisoara amestecand-o in ceaiul vostru preferat. Sau folositi-o pe mere coapte (fara zahara); o alta idee este de a o presara peste cerealele integrale. Dar nu o consumati dimineata, cand nivelurile insulinei sunt deja scazute.

Folositi scortisoara de calitate pentru a avea efectele dorite. Scortisoara "proaspata" si de buna calitate se recunaoste dupa mirosul foarte puternic. Exista si suplimente cu scortisoara, ceea ce inseamna pudra de scortisoara incapsulata. Regula mirosului puternic pentru a defini calitatea este aplicabila si in cazul lor.

Asa ca incercati sa introduceti scortisoara in viata voastra, posibitatile cu care poate fii consumata fiind diversificate.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.