Scandura este pentru incepatoare

Publicat in

Faimosul exercitiu numit scandura (plank), atat de indragit de doamenele si domnisoarele din orice sala, nu este prea eficient decat pentru incepatoare. Iata de ce si o alternativa mai buna.

Multi privesc scandura (plank) ca exercitiul suprem pentru abdomen. Mai ales femeile il fac la aproape fiecare final de antrenament. Avand in vedere scopul majoritatii femeilor care merg la sala (forme sexy si putina grasime) scandura si toate variatiile ei sunt exercitii precare pentru asta. 

Probabil multi antrenori isi pun clientele sa faca acest exercitiu pentru aceleasi motive pentru care instructorii de arte martiale isi pun elevii sa faca jumping jacks - pare un exercitiu "cool" si trece timpul mai usor.

In primul rand scandura este un exercitiu static, nu dinamic. Asadar potentialul sau de a stimula muschii abdominali este aproape zero. In privinta intaririi abdomenului si cresterii fortei are tot un punctaj mic, fiind mai ales un exercitiu de anduranta.

Este util incepatoarelor totale

Daca nu reusesti sa mentii scandura timp de 60 de secunde mai ai nevoie de ceva lucru asa ca este bine sa o incluzi in antrenamentele tale. Dar daca iti este usor sa stai in pozitia de scandura 1 minut este timpul sa treci la exercitii mai eficiente.

O alegere mai buna

O alegere mai buna este o varianta dinamica a scandurii. 

Stai in pozitie de scandura dar cu coatele pe o minge elvetiana. Incepi sa faci cercuri imaginare cu coatele in timp ce iti mentii echilibrul pe minge. Este o modalitate simpla de a iti antrena eficient abdomenul si de a transforma un exercitiu precum scandura in unul mai provocator si util.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.