Cum arata moderatia in alimentatie si exercitii fizice?

Publicat in

Tot auzi ca ar trebui sa mananci moderat din toate sau ca trebuie sa faci sport, dar nici prea putin, nici prea mult...moderat. Cum arata de fapt moderatia?

Moderatia este un termen utilizat des in fitness si wellness. Sa mananci din toate cu moderatie este cel mai frecvent sfat nutritional pe care probabil l-ai auzit. 

Dar cum arata de fapt moderatia? Ce inseamna concret sa mananci astfel? Si cum aplici moderatia la exercitii fizice?

Pentru unii, moderatia poate insemna sa diminueze mesele trisate si placerile alimentare, gustand cate putin din ceva ce le place, in loc sa manance o portie intreaga (sau portii intregi); iar daca esti genul care atunci cand gusta nu se mai poate opri, renunta de tot la alimentul respectiv, pe durata dietei de slabire. Pentru alte persoane poate fi exact opusul. Sa adauge cartofi prajiti langa un piept de pui la cuptor si broccoli, sau sa manance si cate o cupa de inghetata din cand in cand, decat sa se abtina total de la dulciuri. 

In termeni de exercitii fizice, moderatia poate insemna la cineva sa inceapa sa se antreneze e 2-3 ori pe saptamana, iar pentru altii poate insemna sa reduca frecventa unui program de antrenament intens la 4-5 sedinte pe saptamana, in loc de 6-7. 

Pentru mine, moderatia inseamna sa ma concentrez pe a manca suficiente legume si ceva fructe si sa imi ating obeictivul proteic zilnic, dar si sa gust ceva ce imi palce din cand in cand. Unii vor prefera portii mai mici din mancarurile lor preferate, mai frecvent, pe cand altii (ca mine), prefera portii mai mari, dar mai rar. Ca si antrenamente am 4 zile grele de antrenamente de forta si doua zile de cardio (HIIT sau LISS), plus un minim de zece mii de pasi pe zi. Uneori pot creste si la doua antrenamente pe zi si un numar de pasi mai mare....ceea ce depaseste zona de moderat (pentru mine). 

Nimeni in afara de tine nu poate determina ce insemna ca TU sa ai o abordare moderata in privinta mancarii si exercitiilor fizice. Moderatia inseamna sa gasesti un echilibru intre ce iti hraneste corpul si ce iti provoaca placere (ideal este sa se suprapuna cat mai mult). 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.