Totul despre ceaiul verde

Publicat in

Ceaiul verde este o adevarata minune, la indemana oricui, si de care toti ar trebui sa profite, in special cei care fact sport.

Toti ati auzit de ceaiul verde, si majoritatea cred ca este folosit de fete ca sa slabeasca, dar putini cred ca si functioneaza. De la o vreme, daca va uitati pe lista componentelor produselor destinate peirderii in greutate, extrasul de cai verde este prezent la 90% dintre ele. Cititi pana la capat si poate va veti convinge ca ceaiul verde aduce multe beneficii si sportivilor si celor care se antreneaza cu greutati.
 
 Pentru a intelege mai bine cum actioneaza sa ne uitam la ce contine:

  • teina: este un stimulent pentru sistemul nervos central si circulatia sangvina; are proprietati benefice si asupra digestiei, o cana de ceai verde dupa o masa ajutand la  digerarea mai eficienta a alimentelor, deci la un mai bun aport de micro si macro nutrienti;
  • tanini catechinici: se gasesc in cantitati mari in ceaiul verde, ei fiind antioxidanti puternici, de 25-100 de ori mai eficienti decat vitaminele C si E. cu totii cred ca stiu importanta antioxidantilor, mai ales in timpul si dupa un antrenament intens. 1-2 cani de ceai verde pe zi pot fii mai eficiente decat un supliment de antioxidanti;
  • flavonoide: sunt pigmentii plantelor, ajutand la combaterea infectiilor si la intarirea organismului;
  • l-teanina: este un aminoacid unic, care se gaseste in frunzele de ceai verde; asigura relaxarea si senzatia de bine, fara a provoca somnolenta. Intensifica functia endocrina, stimuland anumiti curenti cerebrali, lasand o stare de pace si relaxare. pentru cei care folosesc steroizi si isi controleaza greu agresivitatea poate fii de ajutor pentru a ii face mai "sociabili";

Mai concret, va poate ajuta astfel, mai ales pe cei care cauta alternative naturale la suplimente si substante sintetice:
 
 - consumat inainte de antrenament, poate fii un substitut al faimosului ECA  (efedrina, cofeina si aspirina); nu va asteptati sa fie la fel de efcient dar daca vreti sa evitati starile neplacute pe care le poate induce (palpitatii, stari nervoase, neliniste) este cea mai buna alternativa.
 
 - atunci cand vreti sa slabiti sau sa va definiti; consumul a 2-3 pahare de ceai verde pe zi ajuta la cresterea cu 3-5 % a metabolismului. nu este foarte mult dar avand in vedere toate beneficiile aduse este o crestere bine venita.
 
Ceaiul verde nu va poate da performantele anumitor suplimente energizante si mai ales ale altor substante sintetice (de obicei interzise), dar daca punem in balanta beneficiile aduse si lipsa efectelor negative, este un adjuvant demn de luat in considerare de catre orice sportiv. Si nu uitati, desi exista multe suplimente cu extract de ceai verde, alegeti sa consumati ceaiul in locul pastilelor.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.