Ciclu Danabol - Ghidul

Publicat in

Un ghid despre cum se poate intrebuinta corect Danabol (unul din cei mai cunoscuti si vechi steroizi anabolizanti) de catre un culturist sau sportiv.

Danabol, cunoscut la noi mai ales sub denumirea de Naposim, este cel mai cunocut steroid oral din lume. In Romania, a fost produs de compania farmaceutica Terapia, pana acum cativa ani. Este un steroid care a trecut testul timpului, fiind cel mai folosit, cu rezultate bune, de majoritatea culturistilor incepatori. Danabol este numele comerical dat de compania farmaceutica Ciba, substantei active metandrostenolon. Nu prea mai sunt companii farmaceutice care sa il produca, asa cum era in trecut, dar este fabricat de mai toate laboratoarele underground. Tabletele contin 5, mg, 10 mg sau 50 mg de metandrostenolon. De ce este atat de popular si cunsocut Dianabolul? Se datoreaza catorva factori importanti; in primul rand, se administreaza oral, fiind foarte accesibil incepatorilor, care nu vor sa foloseasca injectabile; este foarte raspandit, fiind usor de procurat, este ieftin in comparatie cu alti steroizi anabolici si - cel mai important - este foarte eficient in a promova castiguri rapide de masa musculara si forta. Datorita popularitatii sale foarte mari, m-am gandit ca ar fii util un articol pentru a lamuri pe oricine vrea sa urmeze un ciclu de Danabol.

Cum se foloseste Danabol

Chiar daca se gaseste si sub forma injectabila, este folosit cel mai adesea oral, sub forma de o mica pastila. Varianta injectabila este si ea toxica pentru ficat, si nu prezinta diferente majore fata de varianta orala, asa ca nu are sens sa fie folosita aceea, daca este disponibila si forma orala. Mentandrostenolonul are o perioada de injumatatire relativ scurta, ceea ce inseamna ca pentru a mentine nivele constante in sange ale substantei active, doza trebuie impartita in mai multe doze mici de-a lungul zilei. Impartirea dozei este usor de facut, datorita concentratiilor din pastile care se gasec pe piata; se pare ca este benefic sa se consume doze in preajma meselor, pentru a evita eventualele neplaceri gastrointestinale.

O alta ideea de administrare, peste care puteti da, este de a consuma toata doza zilnica, inainte de antrenament, astfel obtinandu-se o absortie mai buna si o eficienta sportia in sala, datorita concentratiei ridicata din sange atinsa in timpul antrenamentului. Desi pare buna, trebuie amintit si stresul exercitat asupra ficatului, datorita unei doze mari luate deodata. Dar este o metoda folosita de utilizatorii experimentati, care folosesc Danabol ca si stimulent pentru antrenamente. Pentru majoritatea utilizatorilor, impartirea dozei de-a lungul zilei ramane optiunea cea mai buna si eficienta.

Dozele de Danabol

Cele mai frecvente doze sunt de 30-50 mg/zi, cu un ciclu care sa dureze 4-6 saptamani. O doza de 30-40 mg ar fii eficienta pentru cineva care nu a mai folosit steroizi, rezultand castiguri de masa si de forta mari, cu efecte secundare putine. Utilizatorii mai experimntati vor dori sa foloseasca doze ceva mai mari, desi, ca la orice steroid, e xista o doza maxima, un plafon, la care efectele benefice stagneaza si cele adverse cresc. Cei mai multi utilizatori experimentati vor depasi extrem de rar 70-80 mg pe zi.

Acestia vor asocia Dianabolul cu alti steroizi, specifici ciclurilor de acumulare de masa, precum Testosteron Enantat si Deca-durabolin, cu o dieta bogata in calorii si nutrienti. Dar, multi incepatori folosesc Dianabolul singur, ca prim ciclu de steroizi, mai ales cei care se tem de ace.

Efectele secundare ale Danabolului

Este hepatotoxic, ceea ce inseamna ca poate dauna ficatului. Asta se datoreaza structurii C-17-alfa alchilate, structura care ii da biovalabilitate, adica trece de ficat fara sa fie distrus, dar face asta solicitand ficatul. De aceea administrarea de Dianabol trebuie limitata, si nu trebuie folosit pe termen lung, pentru a nu aparea complicatii grave. Este valabil pentru orice substanta cu potential nociv pentru ficat, precum alcoolul sau alte substante hepatotoxice. Foarte important, nu se combina doi steroizi hepatotxici!

Efecte secundare androgene sunt foarte posibile. Acesta includ acnee, piele uleioasa, agresivitate crescuta si, la cei predispusi genetic, calvitie. Efectele androgene depind foarte mult de cel care foloseste Dianabolul, si cat de predispus este la fiecare dintre ele. Daca esti predispus la acnee, te poti astepta ca Dianabolul sa iti provoace o eruptie, mai ales pe umeri si spate.

Efectele secundare de natura estrogena sunt si ele posibile, asa ca este recomandat sa aveti la indemana un antiestrogen sau un inhibitor de aromatizare. Asta mai ales daca apar simptome ale ginecomastiei. Ginecomastia este formarea de tesut mamar, primele semne fiind sfarcuri umflate si dureroase, uneori aparand si mancarimi in zona.

Retentia de apa este cea mai vizibila caracteristica a Dianabolului, marea parte a greutatii luate in primele saptamani datorandu-se ei. Aceasta duce la un aspect de umflat, utilzitorul parand pufos, mai ales in zona gatului si fetei. Retentia de apa ajuta la cresterea fortei musculare, dar si la protejarea incheieturilor, intr-o oarecare masura. Dupa incetarea administrarii apa retinuta se pierde.

Ce suplimente sa folosesti cu Danabol

Silimarina, Liv-52 si ALA (acid alfa lipoic) sunt deseori folosite cand sunt administrati steroizi orali hepatotoxici, pentru a proteja ficatul. Exista si alte produse destinate protectiei ficatului, ramane decizia voastra pentru ce optati. O alta idee buna, este de a va suplimenta cu 4 grame de omega-3 pe zi, in timpul oricarui ciclu de steroizi, pentru a proteja inima.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.