Ce prohormoni mai sunt disponibili in 2012?

Publicat in

O lista si scurte descrieri cu prohormonii care mai se gasesc pe piata in acest an, 2012, si cu prohormonii din noua generatie.

Gama anabolizantelor "legale" si a prohormonilor/prosteroizilor, s-a tot diminuat in ultimii 5-6 ani. In acest articol voi face un scurt rezumat a ceea ce se mai gaseste pe piata in momentul de fata. Suplimentele cu prohormoni, sunt intr-adevar naturale, asa cum li se face reclama, dar asta pentru ca exista si in natura. Nu sunt atat de lipsite de efecte secundare precum vor sa sugereze producatorii. Totusi, pentru cei care se tem de steroizii injectabili, si vor ceva in plus fata de suplimentele clasice care se gasesc in salile de forta, ar putea fii calea de mijloc. Prohormonii sunt precursori ai steroizilor, cu alte cuvinte, in organsim se transforma in substanta activa continuta de anumiti steroizi. Totusi, pentru a beneficia de efectele benefice maxime ale unui anumit steroid, varianta injectabilia, directa, este mult mai eficienta.
De regula, producatorii pun denumiri asemnatore cu steroidul in care se transforma.

Progestinele: nou venitii pe piata

Anumiti producatori de suplimente sportive au introdus recent pe piata produse pe baza progestinelor, care par sa aibe un feedback bun. Progestinele, in special 17aHidroxy progestinele, "se convertesc in organsim in alti androgeni si pot actiona ca prohormoni sau ca steroizi"; cel putin asa sustin cei care i-au creat. Pasii prin care se face conversia sunt complicati, dar au logica, asa ca e posibil sa aibe rezultatele trambitate de producatori.

5aOHP, un prohormon al stanolonului

Este unul din primii prohormoni din noua generatie care a aparut pe piata. Practic, este o versiune de 17aHidroxy, care se converteste in stanolon. Stanolonul se transforma in organism in substanta activa continuta de cunoscutul steroid Winstrol, stanozolol. Nu creeaza un mediu propice ginecomastiei sau altor efecte secundare de natura estrogenica. Se pare ca s-au raportat castiguri de masa musculara lina care variaza intre 1 kg si 3 kg, in 30-60 de zile.

O progestina precursoare a Boldionului

Boldionul este un prohormon care se transforma in boldenon. Aceasta se obtine prin combinarea a doua progestine, 17aHidroxy-Pregna-1,4-Diene-3,20-Dione si 18aHidroxy-Pregna-1,4,6-Triene-3,20-Dione. Suna complicat, nu? Si mai complicat este ca exista diferite abrevieri si denumiri sinonime ale acestor substante, si producatorii pot afisa pe ambalaj pe oricare din acestea. Asa ca acelasi produs, poate contine substante cu denumiri diferite, dar sinonime. Combinatia de mai sus este intre doua progestine care creeaza boldionul (un prosteroid), si care la randul lui se conversteste in boldenon.
  
Efectele secundare de natura estrogena sunt reduse, si s-au raportat cresteri ale masei musculare de la 1 kg la 5 kg, in 30-60 de zile. Cel mai probabil sunt castigurile apropiate de cifra de jos decat cea de sus. Sunt peroane care raspund foarte bine si alte care raspund mai putin bine. Pentru majoritatea, castigurile de la astfel de produse sunt la mijlocul datelor oferite de producatori, sau chiar putin sub.

O puternica progestina care contine 19nor

Au aparut si suplimente sportive legale, care sunt o alternativa la trenbolon. Spun de la inceput, daca vreti efectele maxime ale trenbolonului trebuie folosite variantele injectabile. De fapt, este valabil cu toate produsele descrise aici. Va sunt utile daca aveti fobie de ace si cautati o alternativa. Daca vreti rezultate adevarate, cautati-va barbatia si mergeti pe injectabile!

Si efectele secundare sunt mai blande in cazul prohormonilor, dar depinde de sensibilitatea fiecaruia; in unele cazuri pot fii la fel de rele ca si in cazul folosiri steroizilor, dar aceste cazuri sunt foarte rare.

Produsele care imita trenbolonul, contin o combinatie dintre o progestina si o componenta bazata pe 19nor. Ingredinetele sunt Estra-4-ene-3b-ol-17-one, 17alphaHidroxy-Pregna-1,4-Diene-17,20-Dione si 17alphaHidroxy-Pregna-1,4, 6-Triene- 17,20-Dione; sau prescurtari ale acestora. Pe piata din romania produsul se numeste Probolan 50.

Prohormonii fara progestine

Si acum sa trecem la prohormonii din vechea garda, fara progestine. Cei care sunt disponibili astazi, nu sunt alchilati, deci nu sunt hepatotoxici.

1-andro

Considerat prohormonul cel mai bun pentru castiguri de masa musculara lina, si topirea grasimilor, se poate converti in 1-testosteron, crescand acumularea de masa musculara si forta. S-au raportat cresteri de 2-8 kg (desi ma indoiesc foarte mult ca se pot castiga peste 4-5 kg). In Romania se gaseste sub denumirea de Metadrol.

4-andro

Unul din fratii mai mici ai testosteronului, promoveaza cresterea nivelelor de testosteron, a masei musculare si fortei. Creste si libidoul.

19-nor andro

Considerat ca prohormonul cu riscul cel mai mic de aparitie a efectelor secundare, se converteste in nandrolon (Deca-durabolin). Un constructor de masa musculara lina.

3Beta-Hidroxyandrost-5-Ene-17-One

Celalalt frate mai mic al testosteronului, se converteste in testosteron, si face ceea ce face batranul testosteron: creste masa si forta musculara. Pot aparea efecte secundare estrogene.

Epiandrosterone

Actioneaza prin reducerea estrogenului in organism. S-au raportat catsiguri de forta musculara, castiguri mici de masa musculara, si o mai buna concentrare in timpul antrenamentelor.

Cam astea sunt, la noi pe piata nu se gasesc toate, si ce se gaseste, se gaseste pe internet, nu in sali de forta. Cum spuneam si mai sus, sunt un pas in fata in comparatie cu suplimentele sportive clasice, si aici ma refer la cele care se lauda ca pot creste nivelele testosteronului. Proteinele, aminoacizii si suplimentele de baza, isi au rostul lor. Dar nu comparati prohormonii si produsele care ii au la baza, cu steroizii injectabili; daca vreti rezultate ca pe steroizi, folositi steroizi. Daca va este teama, si nu vreti sa riscati, produse precum Metadrol sau Probolan 50, sunt "the next best thing", cum spun americanii.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.