Salidroside

Publicat in

Afla ce este Salidroside, un nou supliment aparut pe piata, avand efecte similare cafeinei.

Salidroside este componenta cea mai biologic activa din doi compusi (celalalt fiind rosavin) gasiti in Rhodiola Rosea - un ingredient care apare deseori pe etichetele suplimentelor pre-workout si de cognitie, dar care este mai putin cunoscut de unul singur. Rhodiola Rosea este o radacina folosita mai ales in medicina chinezeasca si recent in produse de cognitie - de la suplimente prentu reducerea stresului, pre-workouturi sau alternative la cafeina.

Cum functioneaza Salidroside

Face parte dintr-o clasa numita adaptogeni, adica un compus care stabilizeaza procesele psihologice si le reduce pe cele care induc un raspuns negativ (de exemplu scaderea eliberarii de hormoni de stres). In esenta, desensibilizeaza individul la stresorii din mediul inconjurator, promovand echilibrul general al corpului - care include reducerea hormonilor de stres precum cortizolul si sustinerea sistemului nervos parasimpatic. Prin reducerea raspunsului la stres, cognitia este imbunatatita permitand o concentrare mai mare pentru perioade mai lungi de timp.

Stiinta din spatele Salidroside 

Mai multe studii sustin ca Rhodiola Rosea are un impact pronuntat asupra reactiilor noastre la stresorii din jur. O meta-analiza a descoperit ca beneficiile cele mai mari apar cand suntem supusi la perioade prelungite de stres. Alte studii au descoperit beneficii in privinta reducerii stresului si oboselii.

Efectele asupra reducerii oboselii sunt notabile. Un studiu a descoperit ca 200 mg/zi de extract de Rhodiloa Rosea (1% Salidroside) a crescut notabil timpul pana la epuizare, comparativ cu un grup care a luat placebo (700 mg amidon). Performantele cresc atat in domeniul psihologic cat si in cel fizic. 

Salidroside de una singura nu a fost supusa la atat de multe cercetari (inca), dar studiile pe animale care au avut loc pana acum arata ca are efecte similare cu Rhodiola Rosea in privinta abilitatilor cognitive.

S-a descoperit ca Salidroside poate reduce raspunsul inflamator si poate regla functiile sistemului nervos, reducand stresul oxidativ - asta arata ca poate actiona precum un agent de reducere al stresului si poate imbunatati functiile cognitive. Reduce si inflamatiile in anumite zone din creier. Aceste descoperiri sugereaza ca Salidroside poate fi foarte eficienta in imbunatatirea memoriei. S-a speculat chiar ca Salidroside poate fi un viitor tratament al bolii Alzheimer. 

Salidroside este un promotor al vitalitatii si starii de bine mai puternic decat rhodiola rosea. 

supliment pre antrenmaent

De ce sa te suplimntezi cu Salidroside

♦ Concentratie = Salidroside ca produs de sine statator are o concentratie de 98% substanta activa, comparativ cu Rhodiola care contine undeva la 3% Salidroside si un mare procent de rosavin (fiind mai putin puternic in acest context). Cum Salidroside mediaza efectele Rhodiola Rosea, un produs pur are efecte mult mai puternice.

♦ Reducerea oboselii = Rhodiola Rosea, si implicit si Salidroside, cresc timpul pana la atingerea oboselii fizice si mentale. Asta inseamna ca poti fi productiv mai mult timp, dar creste si calitatea muncii depuse - fie ca este la birou, in sala sau prin casa. 

♦ Usor de administrat = Doar 1-2 capsule pe zi reprezinta doza optima si nu trebuie combinat cu alte produse pentru a obtine efecte maxime.

♦ Nu este stimualtor = Cum nu este un stimulent nu poti dezvolta toleranta la Salidroside, asa ca nu trebuie ciclizat.

Este Salidroside sigura?

DA! Salidroside este o substanta naturala asa ca nu are efecte secundare precum anumite produse sintetice. Si mai mult, Salidroside nu este un stimulent precum cafeina, un alt ingredient folosit des in produse de cognite si suplimente pre-workout, dar la care se dezvolta toleranta si poate da dependente usoare. In loc sa creeze un efect de inhibitie preucm cafeina, Salidroside promoveaza vitalitatea generala creand ceea ce se numeste "bucla de feedback pozitiva". Aceasta bucla sustine schimbari in corp care catalizeaza o serie de evenimente care ajusteaza intregul sistem nervos. 

Pe langa aceasta bucla pozitiva, Salidroside nu are nici celelalte efecte secundare ale cafeinei: tremur, insomnii, iritabilitate si probleme gastrice. 

Cine poate folosi Salidroside

Oricine vrea o crestere a functiior cognitive. Datorita capacitatii de a reduce efectele stresului intens asupra corpului este utila celor care sunt pusi des in situatii tensionate, pentru perioade lungi de timp: muncitori, studenti, sportivi, etc. 

Si sportivii de anduranta pot beneficia mult de pe urma suplimentarii cu Salidroside, aceasta crescand timpul pana la epuizare fizica
Poate face parte cu usurinta din suplimentele pre-antrenament, pentru a furnzia concentrare in timpul antrenamentelor lungi cu greutati. Este utila si de una singura dupa un antrenament dur, pentru a promova recuperarea. 

Referinte

  1. Rosea L: A systematic review of randomized clinical trials. Phytomedicine. 18(4), p. 235-244.
  2. Liang, L., Ma, Z., Dong, M., Ma, J., Jiang, A., Sun, X. (2017) Protective effects of salidroside against isoflurance-induced cognitive impairment in rats. Human & Experimental Toxicology. doi: 10.1177/0960327116688068
  3. Zhang J, Song L, Kong W, Shao T, Wen X, Liu P, Chai X. (2012) Study on effect and mechanism of salidroside on cognitive ability of Abeta1-40 -induced Alzheimer’s disease model rats. Journal of Chinese Medicine. 37 (14), p. 2122-6.
  4. Zhang, J., Zhen, Y.F., Pu-Bu-Ci-Ren, Song, L.G., Kong, W.N., Shao, T.M., Li, X., Chai, X.Q. (2013) Salidroside attenuates beta amyloid-induced cognitive deficits via modulating oxidative stress and inflammatory mediators in rat hippocampus. Behavioral Brain Research. doi: 10.1016/j.bbr.2013.01.037
  5. Wachtel, P.L. (1967) Conceptions of broad or narrow attention. Psychological Bulletin, 68, 417-429.

Articole din aceiasi categorie

beneficiile uleiului de peste pentru sanatate si aspect fizic 8 beneficii uimitoare ale uleiului de peste Uleiul de peste este probabil cel mai subapreciat supliment din culturism. Si este pacat, fiind unul din cele mai puternice suplimente nutritive pe care le ai la dispozitie pentru a construi masa musculara, a slabi si a fi mai sanatos. 01 May, 2017
suplimente de luat alaturi de prohormoni pentru a le creste eficienta Top 5 suplimente de luat alaturi de prohormoni Prohormonii si stimulatoarele hormonale cu prohormoni au inceput sa fie din nou la moda. Dar aceste suplimente extrem de puternice, aflate la limita legalitatii, functioneaza mai bine si mai sigur cand sunt insotite si de alte suplimente nutritive, mai clasice. 19 Dec, 2016
Suplimente pentru articulatii si tendoane sanatoase Suplimente pentru articulatii sanatoase Articulatiile sunt o componenta vitala in procesul de construire al muschilor si in mentinerea performantelor sportive. Daca ne accidentam la o articulatie, antrenamentele ne sunt compromise, si progresele incep sa o ia la vale. 14 Feb, 2016
Suplimente impotriva racelii si gripei Suplimente impotriva racelii si gripei Prima linie de aparare impotriva virusurilor si racelilor este o igiena buna, dar exista si unele suplimente care pot ajuta. Sa vedem despre ce este vorba! 17 Mar, 2020
este maltodextrina un supliment util sportivilor? Maltodextrina - utila sau nociva? Maltodextrina este un aditiv si supliment nutritiv intalnit atat in sport cat si in industria alimentara. Chiar daca este considerat sigur de autoritati, maltodextrina este foarte controversata. Iata ce se stie pana acum despre maltodextrina. 14 Aug, 2017
Mineralul care vindeca febra musculara cronica Mineralul care vindeca febra musculara cronica Putina febra musculara nu strica, dar febra musculara intinsa pe mult timp iti omoara progresele. Acest mineral ieftin te poate ajuta! 11 May, 2020
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.