Salidroside

Publicat in

Afla ce este Salidroside, un nou supliment aparut pe piata, avand efecte similare cafeinei.

Salidroside este componenta cea mai biologic activa din doi compusi (celalalt fiind rosavin) gasiti in Rhodiola Rosea - un ingredient care apare deseori pe etichetele suplimentelor pre-workout si de cognitie, dar care este mai putin cunoscut de unul singur. Rhodiola Rosea este o radacina folosita mai ales in medicina chinezeasca si recent in produse de cognitie - de la suplimente prentu reducerea stresului, pre-workouturi sau alternative la cafeina.

Cum functioneaza Salidroside

Face parte dintr-o clasa numita adaptogeni, adica un compus care stabilizeaza procesele psihologice si le reduce pe cele care induc un raspuns negativ (de exemplu scaderea eliberarii de hormoni de stres). In esenta, desensibilizeaza individul la stresorii din mediul inconjurator, promovand echilibrul general al corpului - care include reducerea hormonilor de stres precum cortizolul si sustinerea sistemului nervos parasimpatic. Prin reducerea raspunsului la stres, cognitia este imbunatatita permitand o concentrare mai mare pentru perioade mai lungi de timp.

Stiinta din spatele Salidroside 

Mai multe studii sustin ca Rhodiola Rosea are un impact pronuntat asupra reactiilor noastre la stresorii din jur. O meta-analiza a descoperit ca beneficiile cele mai mari apar cand suntem supusi la perioade prelungite de stres. Alte studii au descoperit beneficii in privinta reducerii stresului si oboselii.

Efectele asupra reducerii oboselii sunt notabile. Un studiu a descoperit ca 200 mg/zi de extract de Rhodiloa Rosea (1% Salidroside) a crescut notabil timpul pana la epuizare, comparativ cu un grup care a luat placebo (700 mg amidon). Performantele cresc atat in domeniul psihologic cat si in cel fizic. 

Salidroside de una singura nu a fost supusa la atat de multe cercetari (inca), dar studiile pe animale care au avut loc pana acum arata ca are efecte similare cu Rhodiola Rosea in privinta abilitatilor cognitive.

S-a descoperit ca Salidroside poate reduce raspunsul inflamator si poate regla functiile sistemului nervos, reducand stresul oxidativ - asta arata ca poate actiona precum un agent de reducere al stresului si poate imbunatati functiile cognitive. Reduce si inflamatiile in anumite zone din creier. Aceste descoperiri sugereaza ca Salidroside poate fi foarte eficienta in imbunatatirea memoriei. S-a speculat chiar ca Salidroside poate fi un viitor tratament al bolii Alzheimer. 

Salidroside este un promotor al vitalitatii si starii de bine mai puternic decat rhodiola rosea. 

supliment pre antrenmaent

De ce sa te suplimntezi cu Salidroside

♦ Concentratie = Salidroside ca produs de sine statator are o concentratie de 98% substanta activa, comparativ cu Rhodiola care contine undeva la 3% Salidroside si un mare procent de rosavin (fiind mai putin puternic in acest context). Cum Salidroside mediaza efectele Rhodiola Rosea, un produs pur are efecte mult mai puternice.

♦ Reducerea oboselii = Rhodiola Rosea, si implicit si Salidroside, cresc timpul pana la atingerea oboselii fizice si mentale. Asta inseamna ca poti fi productiv mai mult timp, dar creste si calitatea muncii depuse - fie ca este la birou, in sala sau prin casa. 

♦ Usor de administrat = Doar 1-2 capsule pe zi reprezinta doza optima si nu trebuie combinat cu alte produse pentru a obtine efecte maxime.

♦ Nu este stimualtor = Cum nu este un stimulent nu poti dezvolta toleranta la Salidroside, asa ca nu trebuie ciclizat.

Este Salidroside sigura?

DA! Salidroside este o substanta naturala asa ca nu are efecte secundare precum anumite produse sintetice. Si mai mult, Salidroside nu este un stimulent precum cafeina, un alt ingredient folosit des in produse de cognite si suplimente pre-workout, dar la care se dezvolta toleranta si poate da dependente usoare. In loc sa creeze un efect de inhibitie preucm cafeina, Salidroside promoveaza vitalitatea generala creand ceea ce se numeste "bucla de feedback pozitiva". Aceasta bucla sustine schimbari in corp care catalizeaza o serie de evenimente care ajusteaza intregul sistem nervos. 

Pe langa aceasta bucla pozitiva, Salidroside nu are nici celelalte efecte secundare ale cafeinei: tremur, insomnii, iritabilitate si probleme gastrice. 

Cine poate folosi Salidroside

Oricine vrea o crestere a functiior cognitive. Datorita capacitatii de a reduce efectele stresului intens asupra corpului este utila celor care sunt pusi des in situatii tensionate, pentru perioade lungi de timp: muncitori, studenti, sportivi, etc. 

Si sportivii de anduranta pot beneficia mult de pe urma suplimentarii cu Salidroside, aceasta crescand timpul pana la epuizare fizica
Poate face parte cu usurinta din suplimentele pre-antrenament, pentru a furnzia concentrare in timpul antrenamentelor lungi cu greutati. Este utila si de una singura dupa un antrenament dur, pentru a promova recuperarea. 

Referinte

  1. Rosea L: A systematic review of randomized clinical trials. Phytomedicine. 18(4), p. 235-244.
  2. Liang, L., Ma, Z., Dong, M., Ma, J., Jiang, A., Sun, X. (2017) Protective effects of salidroside against isoflurance-induced cognitive impairment in rats. Human & Experimental Toxicology. doi: 10.1177/0960327116688068
  3. Zhang J, Song L, Kong W, Shao T, Wen X, Liu P, Chai X. (2012) Study on effect and mechanism of salidroside on cognitive ability of Abeta1-40 -induced Alzheimer’s disease model rats. Journal of Chinese Medicine. 37 (14), p. 2122-6.
  4. Zhang, J., Zhen, Y.F., Pu-Bu-Ci-Ren, Song, L.G., Kong, W.N., Shao, T.M., Li, X., Chai, X.Q. (2013) Salidroside attenuates beta amyloid-induced cognitive deficits via modulating oxidative stress and inflammatory mediators in rat hippocampus. Behavioral Brain Research. doi: 10.1016/j.bbr.2013.01.037
  5. Wachtel, P.L. (1967) Conceptions of broad or narrow attention. Psychological Bulletin, 68, 417-429.

Articole din aceiasi categorie

Este nevoie cu adevarat sa bei proteine dupa ce te antrenezi? Proteine dupa antrenament - sunt necesare? Este nevoie sa cumperi o pudra proteica? Este cazeina mai buna decat proteina din zer? Merita sa dai bani in plus pe izolat sau hidrolizat? Exista o cantitate anume de proteina care trebuie consumata dupa antrenamente? Nu pot sa mananc in loc sa beau shake-uri proteice? Raspunsurile le gasesti aici! 12 Dec, 2016
suplimenetaza-te cu carnitina pentru progrese in sala de forta Suplimentarea cu carnitina Carnitina este considerata un supliment nutritiv banal, si de eficienta mediocra. Dar asta din cauza ca lumea nu stie cum se foloseste corect. Iata ce poate face carnitina pentru tine. 14 Feb, 2016
Nivelele mari de testosteron te ajuta sa traiesti mai mult Mentine-ti ridicate nivelurile de testosteron pentru a trai mai mult Nivelurile mici de testosteron sunt asociate cu o rata mai mare de mortalitate si te si ingrasa. Iata de ce trebuie sa dai importanta nivelurilor de testosteron. 24 Jul, 2017
suplimente cu bcaa cand urmezi o dieta low carb BCAA pentru masa musculara si slabire cand urmezi o dieta low-carb Daca vrei sa construiesti masa musculara si sa arzi grasime in acelasi timp este nevoie de o dieta low-carb, ceea ce inseamna si rezerve mici de glicogen. Pentru a te putea antrena cat mai eficient si a avea rezultate in aceasta stare ai nevoie sa te suplimentezi cu BCAA. 28 Aug, 2017
Memoria musculara - un singur ciclu de steroizi Memoria musculara - un singur ciclu de steroizi In sfarsit intelegem mai multe despre memoria musculara si sunt vesti bune pentru utilizatorii de steroizi, si chiar si pentru cei naturali. 08 Jul, 2019
Se pot creste natural nivelurile de testosteron Se pot creste natural nivelurile de testosteron? Da, nivelurile de testosteron se pot creste nuatural pe primul loc fiind somnul, activitatea fizica si procentele de grasime corporala. Exista si suplimente care pot ajuta. 25 Feb, 2019
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.