Ceai de turmenic

Publicat in

Ar trebui sa consumi zilnic ceai de turmenic? Pentru a fi sanatos si a avea performante in sala de forta dar si in afara ei, ar fi bine sa consumi cat mai mult turmenic.

Acelasi condiment galben gasit in curry-uri , face valva sub forma de ceai. Si pe buna drepotate: tumernicul pare sa aibe o groaza de beneficii. Proprietatile utile pentru sanatate ale turmenicului provin mai ales de la ingredientul continut de aceasta, curcumina. O groaza de cercetari leaga curcumina de beneficii in orice domeniu al sanatatii, de la osteoartrita la cancer, diabet, depresie, etc. 

Un studiu interesant a descoperit ca atunci cand soareci de laborator au inhalat curcumina (te rog, nu incerca asta acasa) aceasta a mers direct la creier, unde a curatat placile care se acumuleaza si duc la Alzheimer. 

Cercetarile sunt promitatoare, dar multe folosesc animale sau eprubete, nu oameni. Cu toate acestea, se stie clar ca este un bun antioxidant, ajutand la eliminarea radicalilor liberi din corp. Are si puternice proprietati antiinflamatoare, iar starpirea inflamatiilor este vitala pentru combaterea durerilor articulare, artritei reumatoide, colon iritabil, boala Crohn si altele

Concluzia: Sa bei zilnic ceai de turmenic, mai ales daca faci sport mult, iti va face mai mult bine decat rau! Si este greu sa iei o supradoza: in cel mai bun caz, o lingura de turmenic contine 400 mg de curcumina, iar doza sigura este de 8000 mg/zi, timp de 18 luni! Plus, locuitorii din Okinawan - unii dintre cei mai longevivi oameni de pe planeta - beau ceai de trumenic zilnic. Si cine nu vrea sa traiasca mai mult? 

Aici gasesti o retata rapida si simpla de ceai de turmenic

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.