Proteina din vita vs. proteina din zer

Publicat in

Proteinele din zer si din vita sunt cele mai populare in shaker-urile baute dupa antrenamente. Dar care din ele este mai potrivita pentru tine?

Proteina concentrata din vita este cea mai noua forma de suplimente proteice disponibila sportivilor si celor care fac fitness. Este o proteina derivata din vita procesata. Multi nu stiu exact ce avantaje are proteina de vita fata de proteina din zer, mult mai populara ca supliment post-antrenament. Este proteina din vita potrivita pentru tine? In continuare o sa analizam avantajele si dezavantajele proteinei din vita fata de proteina din zer. 

Avantajele proteinei din vita

Recuperare: Este tot proteina si te va ajuta sa construiesti masa musculara. Dar surse proteice diferite au profile de aminoacizi diferiti. Si fiecare aminoacid are rolul sau specific in corp. De aceea este important sa ai o dieta echilibrata. 

Nu contine lactate: Cum proteina din vita nu este derivata din lapte, nu contine lactoza, lucru util celor care nu tolereaza lactoza. De asemena, daca esti alergic la zer sau lactate, proteina din vita este o alternativa grozava. 

Dezavantajele proteinei din vita

Gust: Pudrele proteice din vita nu sunt faimoase pentru gust, cel putin fata de multe variante de zer. Totusi se pot gasi si pudre proteice de vita cu gust bun.

Dizolvare: O alta prroblema este dizolvarea. Daca de regula iti prepari shake-urile intr-un blender electric nu va fi nicio problema. Dar, daca o faci intr-un blender manual, multe pudre de vita necesita o amestecare mai viguroasa.

Lipsa cercetarilor: Nu exista multe cercetari asupra suplimentelor cu pudra proteica din vita, dar sunt destul de noi pe piata. Probabil vor aparea si astfel de studii in viitor. 

Absortie: Pudra proteica din vita are o valoare biologica mai mica (60) comparativ cu proteina din zer (104). Valoarea biologica este o masuratoare a gradului de absortie in corp. Proteina din zer are cea mai mare valoare, urmata de proteina din oua. 

Avantajele proteinei din zer

Digestie si absortie: Este proteina cu cea mai rapida si buna digestie. Avand o valoare biologica de 104, este proteina cea mai usor asimilata de corp.

Gust: Producatorii au imbunatatit mult gustul proteinei din zer, de cand a aparut si pana acum. Pudrele proteice din zer pot fi delicioase, si abia sa astepti sa le bei. 

Dizolvare: Gradul variaza, dar in general proteinele din zer se dizolva extrem de bine.

Dezavantajele proteinei din zer

Derivata din lapte: Proteina din zer este derivata din lapte. Daca esti alergic la lapte, trebuie sa gasesti alta sursa proteica. Daca esti intolerant la lactoza, la fel - trebuie sa gasesti o proteina derivata din altceva. 

Cost: Proteinele din zer pot fi costisitoare. 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

nutrienti de origine animala gasiti in suplimente sportive Nutrienti care se gasesc doar in alimentele de origine animala Proteinele de origine animala reprezinta o sursa superioara de proteine fata de cele vegetale, acestea continand anumiti nutrienti unici, nutrienti extrem de importanti pentru oricine face sport si vrea sa arate mai bine. Iata despre ce este vorba si cum sa te suplimentezi pentru a compensa eventualele deficite. 16 Oct, 2017
Epicatechina din ciocolata neagra creste muschii? Epicatechina din ciocolata neagra creste muschii? Epicatechina este un inhibitor al miostatinei, un chimical din corpul uman care impiedica cresterile musculare. Este eficienta sau doar o strategie de marketing? 28 Jan, 2019
suplimente nutritive pentru cand te accidentezi facand sport Suplimente pentru refacerea dupa accidentari Accidentarile fac parte din sport. Dar este important sa te recuperezi corect si rapid, pentru a te putea antrena cat mai curand si cat mai eficient, fara sechele. Progresele tale viitoare depind de asta! 11 Sep, 2017
resveratrolul dins truguri poate ajuta la diabet si sensibilitate la insulina Resveratrol si sensibilitatea la insulina Vrei sa slabesti, sa fii mai sanatos si sa ai o capacitate mai mare de a dobandi masa musculara? Resveratrolul este un polifenol cu puternice proprietati antioxidante si antiinflamatoare. Se pare ca poate imbunatati si sensibilitatea la insulina, lucru care te va ajuta sa obtii toate cele de mai sus. 11 Sep, 2018
nivele prea mari de shbg inseamna nivele mici de testosteron liber Nivelurile mari de SHBG inhiba cresterile musculare SHBG (sex hormone binding globulin) este o proteina care se leaga de hormonii sexuali, in special testosteron si estradiol. Acest lucru ne poate afecta negativ cresterile in masa musculara, pentru ca se reduce mediul anabolic din corp. Iata cateva metode de a reduce SHBG. 14 Feb, 2016
Suplimente nutritive pentru luptatorii de MMA Cele mai bune suplimente nutritive pentru luptatorii de MMA MMA (mixed martial arts) este un sport de contact care capata din ce in ce mai multi adepti. Nevoile unui luptator de MMA sunt diferite fata de cele ale altor sportivi, de aceea si suplimentele nutritive trebuie folosite intr-un anumit fel. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.