Tationil

Publicat in

Administrarea de Tationil ajutala protejarea ficatului in timpul ciclurilor de steroizi orali. Este un preparat injectabil, de aceea nu este foarte utilizat.

Tationil este un medicament injectabil produs de firma Roche din Italia. Aduce L-Glutation intr-o forma numita "glutation redus", care poate fi administrata intravenos. Desi acest derivat al aminoacizilor este foarte raspandit ca supliment oral, administrarea pe cale orala este ineficienta. De exemplu, studiile au demonstrat ca nu se poate marii nivelul glutationului din sange nici cu administrari pe cale orala de pana la 3 grame. Administrarea pe cale intravenoasa pare singura cale cu adevarat eficienta de administrare a acestui nutrient extrem de important. 

Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere. Acesta foloseste ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i. Majoritatea glutationului se gasste in ficat. Niveluri normale ale glutationului sunt necesare pentru o buna functionare a ficatului si epuizarea acestuia poate duce la un stres hepatic. Administrarea de steroizi orali aduce intotdeuna un anumit stres asupra ficatului dificultatii cu care se metabolizeaza aceste substante. Inlocuirea glutationului pierdut datorita lor pare cea ma buna metoda de a preveni orice fel de stres asupra ficatului. Desi nu dovedit fara tagada, se pare ca administrarea de Tationil ajuta mult la protejarea ficatului in timpul ciclurilor de steroizi orali. 

Se gaseste ambalat in fiole  care contin 300 mg sau 600  mg de glutation redus. Este ambalat separat in doua fiole, una continand un praf iar cea de-a doua o substanta pe baza de apa. Continutul celor doua fiole se amesteca inainte de administrare.Se vor folosii 2-3 injectii pe saptamana. Cum administrarea intravenoasa se face corespunzator doar in spitale este recomandat ca injectia sa se faca intramuscular daca singura posibilitate este sa se faca acasa. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.