Silimarina

Publicat in

Silimarina este un produs natural pe baza de extract de Silybum marianum, folosit pentru detoxifierea si protejarea ficatului. Cei care utilizeaza steroizi orali hepatotoxici, folosesc silimarina pentru mentinerea sanatatii functiilor hepatice.

Silimarina este un produs natural pe baza de extract de Silybum marianum (cunoscut si ca "lapte de ciuline"). Este folosit de peste 2000 de ani pentru detoxifierea ficatului si este inca folosit in zilele noastre pentru acelasi lucru. Mai exact este folosita ca tratament natural in ciroze, hepatite, intoxicari cu ciuperci sau alte toxine. Este folosit si ca antioxidat si adjutant in digestie. Ingredientele active din silimarina sunt bioflavonoidele. 

Este raspandit in toate farmaciile si magazinele naturiste, nefiind nevoie de prescriptie pentru a-l cumpara. 

Au fost efectuate sute de studii asupra acestui produs in ultimii ani si toate au concluzionat ca ofera o puternica protectie a ficatului si ajuta la regenerarea acestuia. Se pare ca principala proprietate a medicamentului consta in ridicarea cantitailor de glutation din ficat. Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere.  Acesta foloseste ca antioxidant, reactionand cu agentii oxidanti potential periculosi, oxidandu-i. Aici intra si steroizii orali, ceea ce sugereaza ca Silimarina este de real ajutor celor ce o folosesc. 

Doza uzuala folosita este intre 300 si 600 mg. Culturistii vor folosi acest produs zilnic in timpul unui ciclu de steroizi hepatotoxici si vor continua inca 4-6 saptamani dupa incheierea ciclului. Dar studiile sugereaza ca silimarina are si proprietati anti-inflamatorii, ceea ce poate interactiona negativ cu sinteza proteinelor. Dar partile benefice depasesc cu mult aceste mici inconveniente.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.