Antrenament HIT

Publicat in

Un program de antrenament de tip HIT (high intensity training), simplu de urmat, ideal pentru cei care nu au mult timp la dispozitie.

HIT (high intensity training) este un tip de antrenament foarte intens, si foarte rapid. Si din aceste motive este si foarte eficient. In cadrul sau se lucreaza toate grupele musculare majore. Intensitatea este cheia acestui tip de antrenament.

Cum spuneam, este un antrenament rapid, foarte apreciat de cei care nu dispun de mult timp. Dar pentru ca este rapid nu inseamna ca trebuie sa fie usor. Din contra! Pauzele intre seturi sunt scurte, si greutatile folosite sunt mari. Intre antrenamente este nevoie de multa odihna, pentru recuperare.

Programul cuprinde un singur antrenament, repetat de trei ori pe saptamana. Un set consta in insiruirea tuturor exercitiilor, fara pauza intre ele. Se face exercitiul A1, apoi imediat exercitiul A2, apoi A3, si tot asa pana la ultimul, A7. Aceasta este un set. Repet, intre exercitii NU se face pauza, decat cat dureaza sa treci de la un aparat la altul. Pauza intre seturi va fii de 60-90 de secunde. Cu cat mai mica cu atat mai bine.

Pentru ca se folosesc greutati mari la toate exercitiile, o incalzire corespuznatoare este obligatorie, pentru toate grupele musculare majore. 
Dupa cateva saptamani urmand acest antrenament de intensitate veti fi suprinsi sa vedeti ca a face mai putin poate aduce progrese mai mari!

HIT
Exercitii Setul 1 Setul 2 Setul 3
A1) Genuflexiuni complete 6-8 rep 6-8 rep 6-8 rep
A2) Impins cu haltera din culcat 6-8 rep  6-8 rep 6-8 rep
A3) Fluturari cu gantere 6-12 rep  6-12 rep  6-12 rep 
A4) Flotari la paralele cu greutati 6-12 rep 6-12 rep  6-12 rep 
A5) Tractiuni (cu greutati daca este cazul) 6-10 rep 6-10 rep 6-10 rep
A6) Impins cu gantere deasupra capului din sezut 6-10 rep 6-10 rep 6-10 rep
A7) Flexii cu bara Z 8-12 rep 8-12 rep 8-12 rep

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.