Antrenament demential pentru piept

Publicat in

Pieptul este o grupa musculara foarte importanta, multi dintre cei care frecventeaza salile de fitness si culturism avand ca unic scop dezvoltarea pectoralilor.

Pieptul este o grupa musculara foarte importanta, multi dintre cei care frecventeaza salile de fitness si culturism avand ca unic scop dezvoltarea pectoralilor. Majoritatea celor care se antreneaza cu greutati considera ca un antrenament al pieptului nu este complet decat daca exercitiul de baza este executat cu greutati libere, de obicei impinsul la banca cu haltera. Tot aceasta majoritate crede ca, cu cat esti mai mare cu atat trebuie sa folosesti greutati mai mari, si pune accent pe forta, de multe ori folosind greutati mult prea mari si neexecutand corect exercitiul, in defavoarea utilizarii unei greutati adecvate care sa stimuleze fibrele musculare si sa promoveze cresterea lor in timpul recuperarii ( pauza dintre doua antrenamente ale pieptului).

Si, apropo de recuperare intre antrenamente, sunt anumiti indivizi care lucreaza pieptul de doua sau de trei ori pe saptamana, uneori zi de zi. Aceasta abordare aduce castiguri minime si favorizeaza aparitia accidentarilor. Daca sunteti unul din cei care considera ca antremanetul cat mai des cu greutati cat mai mari al pieptului este "calea adevarata", atunci nu cititi in continuare acest articol, pentru ca mai mult ca sigur nu o sa fiti de acord cu ce veti citi.

Programul de antrenament prezentat mai jos este al lui Jonathan Deprospo, antrenor personal si fost culturist profesionist. Este un program mai neortodox, si multi nu vor aproba aceste tehnici. Dar, cum se spune, incercarea moarte n-are.

Inceputul antrenamentului va debuta mereu la Pec-deck. Asta pentru ca este singurul aparat care izoleaza pieptul, si il oboseste. Antrenamentul foloseste principiul pre-obositor despre care am mai scris si intr-un alt articol. Majoritatea incep antrenamentul pieptului cu impins la banca cu haltera. Este un exercitiu foarte bun, dar la majoritatea se instaleaza oboseala la nivelul tricepsilor si umerilor inainte ca pieptul sa fie complet lucrat. Folosind principiul pre-obositor pipetul va fii deja obosit. La Pec-deck se vor face cateva seturi de incalzire si doar un set greu, acesta constand intr-un super set cu executie lenta. Se vor face aproximativ 6-8 repetari lente, pana se va atinge epuizarea, moment in care pertenerul cu care faceti antrenamentul va va ajuta sa mai faceti inca 2-4 repetari. Fara a face pauza, se va reduce putin greutatea si se vor executa inca 4-6 repetari lente plus alte 2-4 cu ajutorul partenerului. Apoi greutatea se va reduce iar, tot fara pauza, si se vor executa repetarile in maniera expusa sus. Dupa aceasta super serie ar trebui sa simtiti pieptul in flacari; si totusi antrenamentul abia a inceput.

undefined

Urmatorul exercitiu este impins din inclinat la aparatul Smith (daca nu aveti disponibil in sala acest aparat, folositi o banca normala de impins). La fel ca si exercitiul anterior, se vor face 1-2 seturi de incalzire si doar un super-set cu greutati mari. Se vor executa 4-5 repetari negative, adica impingem greutatea, iar coborarea se va face lent, durand 4-5 secunde. Dupa cele 4-5 repetari, partenerul de antrenament va ajuta sa mai face inca 2-3. Greutatea este scazuta si se urmeaza iar rutina prezentata mai sus, pana la epuizare. In total veti scadea greutatea de doua ori, excutand 3 seturi intr-unul singur.

Al treilea si ultimul exercitiu, este impins cu gantere din orizontala. Aici se va folosi principiul pauza-odihna. Alegem o greutate moderata si executam 8-10 repetari negative (4-5 secunde la coborare). Facem pauza 20 de secunde si executam inca un set, de data aceasta de 3-4 repetari (sau pana atingeti epuizarea), tot negative. Pauza iar 20 de secunde si apoi inca un set negativ pana la epuizare.

La final, un ultim "exercitiu". Este un fel de stretching, seamana cu fluturari la liber cu gantere, decat ca nu are repetari. Va asezati in pozitie, duceti ganterele sus si apoi le coborati intr-o miscare negativa de aproximativ 8 secunde; cand ati ajuns la capatul miscarii incercati sa mentineti greutatile acolo pentru 50 de secunde fara sa le scapati.

Acesta este tot antrenamentul. Merita incercat macar odata. Executat corect si cu greutatile adecvate, este un antrenament cu adevarat brutal. Eu l-am incercat si am avut febra musculara 5 zile dupa. De aceea este important sa nu va antrenati pieptul in aceasta maniera decat odata pe saptamana.

Exercitiu Setrui incalzire Seturi Repetari
Peck-deck 2-3 1 super-set
Presa Smith inclinata 2 1 super-set
Impins orizontal gantere 1 1 super-set
Stretch - - 50 sec - 1 min

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Antrenamente functionale pentru un piept mare Doua antrenamente functionale pentru piept Vrei sa ai un piept mare care sa atraga priviri? Dar in acelasi timp, vrei si sa ai musculatura pieptului suficient de dezvoltata pentru a fi functionala si a face fata provocarilor de zi cu zi? Iata doua antrenamente care combina aceste aspecte. 14 Feb, 2016
antrenament pentru fesieri (glutei) Antrenament fesieri De regula fesierii sunt o grupa musculara uitata de mai toata lumea, si care beneficieaza doar de antrenament indirect. Cu toate acestea joaca un rol mai important decat se crede despre ei. 14 Feb, 2016
foloseste greutati mari pentru a avea brate mari Antrenament pentru brate cu greutati maximale De ce ai brate mici si un corp firav? Nu te antrenezi cu greutati suficient de mari. Aici gasesti un program de antrenament de 12 saptamani care sa iti transforme scobitorile pe care le numesti brate in ceva cu care sa te mandresti. 08 Nov, 2016
Antrenament pentru umeri mari Antrenament total pentru umeri Umerii sunt una din partile anatomice cele mai proeminente. Fie ca sunt acoperiti sau nu, pot face pe cineva sa para mult mai masiv. Pentru culturisti sau pentru cei entuziasti de fitness, umerii sunt una din grupele musculare care va vor face talia sa para mai mica fara a peirde centimetrii din jurul ei. 14 Feb, 2016
Antrenamente scurte pentru cei care nu au timp de sala Antrenamente scurte Chiar daca viata sociala si profesionala iti este foarte incarcata, cu aceste antrenamente scurte nu vei mai avea nicio scuza sa nu te duci la sala! 14 Feb, 2016
Un antrenament intens si eficient pentru abdomen Antrenament dur pentru abdomen Aici veti gasi un antrenament adevarat pentru abdomen. Nu trebuie sa faci mii de repetari ca sa iti dezvolti abdomenul. Si el este o grupa musculara, asa ca trateaza-l ca atare: lucreaza-l greu si intens! 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.