Testopel

Publicat in

Testopel este un sistem de furnizare al testosteronului compus din mici peleti cilindrici formati din testosteron comprimat. Acesti peleti se implanteaza sub piele, unde elibereaza treptat testosteron.

Substanta activa : testosteron
Denumiri comerciale : Testopel

 

Testopel este un sistem de furnizare al testosteronului compus din mici peleti cilindrici formati din testosteron comprimat. Peletii sunt sterili, si compusi aproape in intregime din testosteron pur, avand doar cantitati mici de elemente stabilizatoare. Acesti peleti se introduc subcutanat, si confera utilizatorului o eliberare indelungata si perfect constanta de testosteron, timp de cateva luni de zile. 

Acesti peleti confera utilizatorului avantajul de a nu trebui sa se gandeasca zilnic, saptamanal sau lunar la terapia de inlocuire a hormonilor, asa cum este situaia cand se folosesc alte metode de administrare a testosteronului. In plus, confera nivele de testosteron in sange mult mai constante decat vechea metoda traditionala de injectare. Dezavantajul este ca pacientul trebuie sa fie supus unor interventii chirurgicale minore, de doua sau de mai multe ori pe an, pentru implantarea peletului. 

Acesta forma de administrare a testosteronului se foloseste de foarte multa vreme, de cand sa constatat ca administrarea orala a steroizilor nu este eficienta din cauza metabolizarii rapide. De-a lungul timpului au existat diverse forme comerciale ale peletilor de testosteron, chiar daca piata a fost dominata de produsele injectabile. In prezent este fabricat de firma americana Bartor Pharmacal, sub denumirea de Testopel; se gaseste rar in afara S.U.A.. Fiecare pelet contine 75 mg de testosteron liber. Mai sunt fabricati astfel de peleti si in alte tari, foarte putine la numar. 

Cum spuneam, se implanteaza subcutanat, printr-o incizie minora a pielii. Sunt conceputi sa ofere o eliberare constanta de testosteron timp de 4-6 luni de la implantare. 

Efectele negative pot fi cele intanlite la orice preparat cu testosteron. Daca dozele sunt suficient de mari poate aparea retentia de apa, de grasime si ginecomastia. Pielea poate deveni uleioasa, aparitia acneei este de regula prezenta si poate duce la calvitie, la cei predispusi genetic. Nu este hepatotoxic. Poate afecta negativ productia proprie de testosteron. 

Se administeraza prin implantarea subcutanata in peretele abdominal inferior, printr-o incizie de 2 cm a pielii. Inainte de incizie zona este curatata cu alcool sanitar si anesteziata. Apoi, zona este acoperita cu un pansament steril timp de o saptamana. Medical se implanteaza 4-6 peleti, pentru o doza totala de 300-450 mg de testosteron, care sa ajunga timp de 4-6 luni.

Pentru a putea fi folosit in scopuri de imbunatatire a performantelor fizice si sportive, dozele ar trebui sa fie mult mai mari, fiind necesara implantarea de 12-18 peleti. Asta face din Testopel un steroid foarte neatractiv si impractic pentru culturisti si sportivi, datorita volumului mare de incizii necesare pentru administrare. 

Nefiind foarte cautat din cauza motivelor expuse mai sus, este extrem de rar intanlit pe piata neagra a steroizlilor. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7)

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Methosarb Methosarb este un steroid oral, asemanator structural cu metiltestosteronul. Nu este un bun anabolic, iar in prezent nu exista nici pe piata neagra si nici in farmacii. 14 Feb, 2016
Protabol Protabol este un steroid oral derivat din metiltestosteron. Fiind foarte putin cunsocut in S.U.A. si cele mai multe tari din Europa, in jurul sau s-au tesut legende, cum ca ar fii cel mai puternic si mai sigur steroid care a existat vreodata. 14 Feb, 2016
tri-trenabol Tri-trenabol Tri-trenabolul este o forma injectabila a trei esteri de trenbolon diferiti, in actiune fiind foarte asemanator cu Parabolanul, cele doua preparate putand fii substituite unul cu celalalt. 14 Feb, 2016
THG - steroid de designer THG THG este probabil cel mai cunoscut "designer steroid", adica un steroid care nu era detectabil la testele anti-doping. Proprietatile sale anabolice si andorgenice nu sunt pronuntate, asa ca in prezent, fiind deconspirat, nu mai este de mare interes pentru sportivi. 14 Feb, 2016
deca-durabolin steroid anabolic si androgen Deca-durabolin Deca-durabolin este cel cel mai utilizat steroid pe baza de nandrolon, si unul din cei mai folositi steroizi in general. Masa musculara de calitate si efectele secundare relativ usoare il fac foarte cautat. Este un steroid care a fost conceput pentru femei, copii si batrani, asa ca este foarte atractiv pentru cei care vor sa isi asume cat mai putine riscuri. 14 Feb, 2016
halodrol Halodrol Halodron este un steroid oral care a fost vandut pe piata suplimentelor sportive de catre Gaspari Nutrition. A existat un intreg scandal in jurul sau, si in cele din urma cei de la Gaspari au schimbat formula, eliminand substanta activa de baza, steroidul clordehidrometilandrostenediol. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.