Testopel

Publicat in

Testopel este un sistem de furnizare al testosteronului compus din mici peleti cilindrici formati din testosteron comprimat. Acesti peleti se implanteaza sub piele, unde elibereaza treptat testosteron.

Substanta activa : testosteron
Denumiri comerciale : Testopel

 

Testopel este un sistem de furnizare al testosteronului compus din mici peleti cilindrici formati din testosteron comprimat. Peletii sunt sterili, si compusi aproape in intregime din testosteron pur, avand doar cantitati mici de elemente stabilizatoare. Acesti peleti se introduc subcutanat, si confera utilizatorului o eliberare indelungata si perfect constanta de testosteron, timp de cateva luni de zile. 

Acesti peleti confera utilizatorului avantajul de a nu trebui sa se gandeasca zilnic, saptamanal sau lunar la terapia de inlocuire a hormonilor, asa cum este situaia cand se folosesc alte metode de administrare a testosteronului. In plus, confera nivele de testosteron in sange mult mai constante decat vechea metoda traditionala de injectare. Dezavantajul este ca pacientul trebuie sa fie supus unor interventii chirurgicale minore, de doua sau de mai multe ori pe an, pentru implantarea peletului. 

Acesta forma de administrare a testosteronului se foloseste de foarte multa vreme, de cand sa constatat ca administrarea orala a steroizilor nu este eficienta din cauza metabolizarii rapide. De-a lungul timpului au existat diverse forme comerciale ale peletilor de testosteron, chiar daca piata a fost dominata de produsele injectabile. In prezent este fabricat de firma americana Bartor Pharmacal, sub denumirea de Testopel; se gaseste rar in afara S.U.A.. Fiecare pelet contine 75 mg de testosteron liber. Mai sunt fabricati astfel de peleti si in alte tari, foarte putine la numar. 

Cum spuneam, se implanteaza subcutanat, printr-o incizie minora a pielii. Sunt conceputi sa ofere o eliberare constanta de testosteron timp de 4-6 luni de la implantare. 

Efectele negative pot fi cele intanlite la orice preparat cu testosteron. Daca dozele sunt suficient de mari poate aparea retentia de apa, de grasime si ginecomastia. Pielea poate deveni uleioasa, aparitia acneei este de regula prezenta si poate duce la calvitie, la cei predispusi genetic. Nu este hepatotoxic. Poate afecta negativ productia proprie de testosteron. 

Se administeraza prin implantarea subcutanata in peretele abdominal inferior, printr-o incizie de 2 cm a pielii. Inainte de incizie zona este curatata cu alcool sanitar si anesteziata. Apoi, zona este acoperita cu un pansament steril timp de o saptamana. Medical se implanteaza 4-6 peleti, pentru o doza totala de 300-450 mg de testosteron, care sa ajunga timp de 4-6 luni.

Pentru a putea fi folosit in scopuri de imbunatatire a performantelor fizice si sportive, dozele ar trebui sa fie mult mai mari, fiind necesara implantarea de 12-18 peleti. Asta face din Testopel un steroid foarte neatractiv si impractic pentru culturisti si sportivi, datorita volumului mare de incizii necesare pentru administrare. 

Nefiind foarte cautat din cauza motivelor expuse mai sus, este extrem de rar intanlit pe piata neagra a steroizlilor. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.