Prostanozol

Publicat in

Prostanozol este un steroid anabolic oral, foarte asemanator structural cu Winstrolul. La jumatatea anilor 2000 a fot vandut legal in S.U.A., fiind catalogat ca prohormon, desi este un steroid in toata regula.

Substanta activademetilstanozolol tetrahidropiranil
Denumiri comercialeProstanozol, WinZTrol

 

Prostanozol este un steroid anabolic oral, foarte asemanator cu varul sau primar Winstrol. In S.U.A. a fost introdus in 2005 ca si prohormon fiind comercializat la liber, neffind cunsocut de catre cei care au alcatuit lista substantelor interzise in perioada 1991-2004. Dar bucuria a fost de scurta durata, in prezent acest compus gasindu-se pe lista de substante interzise.

Ca structura, diferia de Winstrol prin eliminarea legaturii C-17 alfa achilate. Aceasta modificare a fost facuta pentru ca steroidul sa reziste trecerii prin ficat, deci modificarea ii va afecta cu siguranta bioactivitatea.
Pentru a compensa asta a mai fost adaugat un alt grup, eterul. Acesta actioneaza foarte similar cu esterul atunci cand este folosit pe cale orala, crescand solubilitatea in ulei si facand posibila asimilarea limfatica, ocolinduse astfel ficatul. Din pacate, nu exista un purtator uleios in cazul Prostanozolului, de aceea sansele ca acesta sa fie asimilat limfatic sunt mai reduse. Acest lucru duce la cresterea dozei necesare pentru a fi eficient, lucru care pune o mare presiune asupra ficatului. Cu toate acestea, micile cantitati de Prostanozol care reusesc sa treaca de ficat sunt foarte eficiente.

Compusul acestui steroid odata metabolizat, pare a fi o noua entitate chimica. In prezent nu se pot spune multe despre acest nou compus chimic pentru ca nu exista studii si cercetari asupra lui. Ce se poate spune despre el sunt trasaturi generice care pot fi deduse din structura sa. De exemplu, nu se poate transforma in estrogen, deci nu apar efecte negative precum: ginecomastia, retentia de apa si grasime. Este mai indicat pentru acumularea de masa fara grasime si definire. De asemenea nu se pot forma metaboliti dihidro, ceea ce duce la scaderea efectelor secundare androgenice. Acestea pot aparea oricand la orice steroid dar in cazul de fata ar fii necesare doze foarte mari. Trebuie avut in vedere si posibila stare de oboseala pe care o poate provoca Prostanozolul, din cauza scaderii cantitatii de estrogen, acesta actionand asupra creierului pentru a produce serotonina.

Principalul neajuns al acestui steroid este valoarea biologica scazuta. Daca nu exista capsule gelatinoase uleioase sau variante injectabile ale steroidului, atunci vor fi necesare doze mari pentru a fi eficient. Asta ar insemna o doza minima de 100-150 mg pe zi. Pentru un efect anabolic puternic vor fi necesare doze mai mari.

Datorita valorii biologice scazute dozele variaza foarte mult de la individ la individ, asa ca cea mai buna solutie este experimentarea, pana se gaseste doza optima.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7)

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.