Metribolon

Publicat in

Metribolon este o forma de trenbolon oral, unul din cei mai puternici si mai toxici steroizi care exista si au existat. Se spune despre el ca este cel mai hepatotoxic steroid studiat vreodata.

Substanta activa : metiltrienolon
Denumiri comerciale : Metribolon, Metrien, Trenbolon oralMetiltrienolon este unul din cei mai puternici steroizi anabolici produsi vreodata intr-un laborator. Dar este unul care a si ramas in laborator, in afara cercurilor comerciale. Deci nu este un steroid medical ci unul pentru cercetare, despre care se discuta rar in afara  jurnalelor de specialitate. Metiltrienolon este un derivat al trenbolonului, metilat pentru a putea fi administrat oral. Ca si trenbolonul, nu se aromatizeaza si nu are proprietati estrogenice. Dar cam la atat se rezuma asemanarile dintre cei doi steroizi. Desi difera de trenbolon printr-un sigur grup, C-17 metilat, ca actiune este mult diferit de acesta, fiind o greaseala sa il consideram ca un "trenbolon oral".

Metiltrienolon este mult mai toxic si mai puternic decat trenbolonul. S-a determina cu teste asupra animalelor ca este intre 120 si 300 de ori mai puternic decat metiltestosteronul. Daca trenbolonul este unul din cei mai "duri" steroizi, metiltrienolonul este ca un zeu, unul cu care nu vrei sa te incurci. In primul rand este conceput sa fie extrem de rezistent la trecerea prin ficat. Asta face din el un steroid cu proprietati anabolice greu de egalat. Miligram pe miligram, intrece orice steroid aflat pe piata in momentul de fata, fiind necesare doze de doar 1 mg pentru a se obtine efecte foarte puternice. Dar aceasta rezistenta extrem de crescuta la trecerea prin ficat il face foarte, foarte hepatotoxic. De fapt, se pare ca este cel mai hepatotoxic steroid studiat vreodata. Tocmai din aceasta cauza nu este vandut in nicio farmacie nicaieri in lume. Legal este folosit doar ca substanta de studiu. In afara laboratoarelor nu recomand nimanui sa foloseasca acest steroid daca isi pretuieste ficatul cat de cat. Exista si alti steroizi care pot aduce castiguri importante, fara a va lasa fara ficat.

Metribolon se leaga extrem de puternic de receptorii androgeni. De fapt, se leaga atat de puternic incat este folosit ca referinta pentru ceilalti steroizi anabolizanti. Receptorii androgeni se gasesc in muschi si celulele grase. Teoretic, cu cat un steroid se leaga mai puternic de receptorii androgeni cu atat construieste mai multi muschi si arde mai multe grasimi. Totusi exista steroizi care nu se leaga puternic de receptorii androgeni (Anapolon 50 si Naposim sunt astfel de exemple), dar totusi au proprietati anabolice pronuntate. Si invers, nu toti steroizii care se leaga de receptorii androgeni au efecte dramatice!  Ideea este ca aceasta capacitate face din Metribolon un steroid foarte puternic, folosit mai ales in fazele de definire. 

Nu se poate spune cu foarte mare exactitate ce efecte are fiind extrem de rar si folosit de putini sportivi. Este util mai ales cu cateva saptamani inainte de un concurs de culturism. 

Efecte secundare Metribolon

Metribolon este printre cei mai toxici steroizi existenti. Ar trebuie evitat avand o multime de posibile efecte secundare, cu sanse mari sa se manifeste. Se spune ca efectele secundare sunt la fel ca cele care apar la doze mari de Halotestin sau metiltestosteron. 

Efecte secundare estrogenice

Metiltrienolon nu se aromatzieaza in nicio doza asa ca teoretic efectele secundare estrogenice nu apar. Dar este si o progestina si s eleaga foarte puternic de receptorii progestinici. Asta duce la efecte secundare identice cu cele ale estrogenului: retentie de apa, renetie de grasime (depinde strict de dieta) si ginecomastie, chiar lactanta. Totusi la majoritatea aceste efecte nu se manifesta sau se manifesta usor. Dar lucrurile se schimba daca se foloseste alaturi de steroizi care se aromatizeaza, aplificand efectele estrogenului. De fapt, daca concomitent cu metribolon se foloseste si un steroid care se aromatizeaza (testosteron de exemplu) cel mai probabil vor aparea si efecte secundare estrogenice. Atfel de efecte secundare poate fi prevenite cu cabergolina sau bromocriptina. Si un inhibitor de aromatizare precum Arimidex va functiona. 

Efecte secundare androgenice

Cauzeaza si efecte adverse androgene precum pielea uleioasa si acneea. Va creste agresivitatea si va afecta si prostata, putand duce la marirea ei. Sportivii folosesc si Premixon (extract de serenoa repens) pentru a se proteja pe durata administrarii. Un studiu a aratat ca a reusit sa protejeze prostata soarecilor complet de metiltrienolon. 

Efecte secundare cardiovasculare

Va afecta puternic profilul lipidic, mai exact va scadea HDL (colesterolul bun) si va ridica mult LDL (colesterolul rau). Cei care au deja un colesterol precar nici nu trebuie sa se gandeasca sa foloseasca acest steroid. Si sportivii sanatosi trebuie sa aibe un stil de viata cat mai sanatos si sa se suplimenteze cu 5-6 g de omega-3 pe zi. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Fiind un steroid 19-nor afecteaza si libidoul (asa cum o fac si trenbolonul si nandrolonul), asta insemnand scaderea dorintei sexuale sau impotenta, pe perioada folosirii. Pentru a preveni asta se foloseste testosteron in doze terapeutice de 100-200 mg/saptamana. 

Va inhiba puternic secretia proprie de testosteron asa ca dupa ciclu trebuie urmata o cura de revenire

Efecte secundare asupra ficatului

Este unul din cei mai toxici steroizi pentru ficat. Dozele de 2 mg/zi duc la cresterea extrema a enzimelor ficatului si la icter (ingalbenirea ochbilor si pielii). Si ladoze mai mici este foarte toxic si trebuie insotit mereu de protectoare hepatice si cate 500 mg de ALA(acid alflalipoic) la fiecare masa. 

Administrare Metribolon

Durata ciclului nu trebuie sa fie sub nicio forma mai mare de 4 saptamani, iar doze de 1-2 mg pe zi, sunt considerate extreme. O doza eficienta si relativ sigura este de 500-750 mcg/zi (si cand spun sigura inseamna ca efecte secundare mai reduse, cu fara efecte secundare).

Acest steroid trebuie privit ca o curiozitate in domeniu, si cel mult merita purtate discutii academice asupra lui. Dar in conditiile actuale ale extinderii pietei negre a steroizilor, este foarte posibil sa dati peste variante fabricate in laboratoare underground ale metiltrienolonului (desi sunt foarte putine care fabrica acest steroid). Daca va ganditi sa-l folositi aveti in minte ca nu este aprobat pentru uzul uman de niciun fel. Afectiunile care le poate aduce ficatului sunt foarte grave si pot fi permanente, asa ca daca totusi va decideti sa il folositi este bine sa va monitorizati functiile ficatului cel putin odata pe saptamana. Folosit inteligent poate aduce castiguri mari, dar este un steroid foarte puternic, care ar trebui folosit doar de cei cu o experinta vasta in manipularea steroizilor. Realist vorbind nu ar trebui folosit de nimeni, dar exista si persoane care nu tin cont de riscuri. Mai recomandate sunt variantele injectabile ale trenbolonului.

Dealerii de steroizi vand si o forma de trenbolon oral, care este practic trenbolon acetat sub forma de pastile. Nu este tot una cu metiltrienolonul; forma de trenbolon acetat orala este ineficienta, fiind distrusa de ficat inainte sa devina activa. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.