Grasimile care cresc testosteronul

Publicat in

Care sunt grasimile sanatoase care duc la cele mai mari cresteri ale testosteronului?

Cu cat mananci mai multe grasimi, cu atat produci mai mult testosteron. Este un fapt irefutabil din fiziologia umana. Desigur, daca mananci galeti de grasime zi de zi, te vei ingrasa si tu destul de rapid, ceea ce va nega toate aspectele pozitive legate de cresterile testosteronului. 

Grasimea corporala este principalul depozit de aromataza, enzima care conversteste testosteronul in estrogen. Asa ca, multa grasime corporala, mai multa aromataza; multa aromataza, mai putin testosteron. Nu poti manca grasime fara control, si grasimea pe care o mananci trebuie aleasa intelept, unele grasimi crescand testosteronul mult mai mult decat altele. 

Studiul

Cercetatori de la "Instituto de Investigaciones Bioquimicas de La Plato" au testat efectele a patru grasimi asupra unor soareci de laborator. Soarecii au primit ulei de soia, ulei de masline, ulei din nuca de cocos si ulei de seminte de striguri (amestecate in mancarea lor) timp de 60 de zile. 

Uleiul de masline si cel din nuca de cocos au dus la cresteri ale productiei de testosteron si testicule mai grele. Uleiul de soia si de seminte de struguri au fost rateuri complete, neducand la cresteri ale testosteronului si nici la testicule mai grele. 

Cum de se intampla asta?

Functioneaza pentru ca celulele Leyding din testicule convertesc colesterolul in testosteron. Sa mananci mult ulei de masline sau din nuca de cocos ajuta celulele Leyding sa absoarba mai mult colesterol

Mai mult, cele doua uleiuri sporesc activitatea unei enzime implicate in productia de testosteron. 

Ce inseamna toate acestea pentru tine

Daca vrei testosteron mai mult, fa din uleiul de masline extravirgin si uleiul din nuca de cocos extravirgin principalele surse de grasimi. Gateste cu ele (in special cu uleiul din nuca de cocos), pune-le in shake-ul proteic, in salate, pe alimente, in cafea si chiar le poti consuma pe stomacul gol, luand cate o lingura dimineata.

Pe langa ca duc la cresterea testosteronului, te ajuta si sa iti temperezi foamea. 

Ai grija sa consumi si suficienti acizi grasi omega-3, si ei putand optimiza nivelurile de testosteron. 

Referinte

  1. Catalfo GEH et al. Influence of Commercial Dietary Oils on Lipid Composition and Testosterone Production in Interstitial Cells Isolated from Rat Testis. Lipids. 2009 Apr;44(4):345-57. PubMed.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.