5 motive sa bei kefir dupa antrenamente

Publicat in

Un aliment excelent de consumat dupa antrenamentele cu greutati, care te ajuta sa te refaci si sa cosntruiesti masa musculara.

Lumea culturismului este plina de suplimente de consumat inainte si dupa antrenamente. Iar nutritia peri-antrenamnte iti poate da batai de cap la cate informatii contradictorii gasesti. Din fericire unele lucruri sunt foarte simple. Cum ar fi kefirul. Acest lactat este foarte bun pentru recuperare dupa efort si uneori este chiar mai eficient decat unele suplimente. Si mult mai ieftin! Un adevarat superaliment pentru muschii tai!

1. Proteine si nutrienti

Kefirul are un profil nutritional bogat care duce in sine la cresteri musculare si recuperare mai buna. 250 g de kefir au 8-11 grame de proteine. Contine atat proteina in zer, ideala in recuperarea musculara, cat si cazeina, o proteina cu digestie lenta, care te mentine anabolic. Kefirul este bogat si in calciu si vitamina D. Pentru ca este fermentata, apare si vitamina k2, care imbunatateste functiile muschilor si anduranta. Kefirul este foarte bogat si in toate vitaminele B. Mai mult, vitaminle B6 si B12 ajuta la metabolizarea proteinelor, lucru esential pentru cresterea muschilor. 

2. Reduce inflamatiile

Un studiu facut la Universitatea din Louisiana a aratat ca, kefirul a mentinut reduse inflamatiile dupa 15 saptamani de teste de anduranta. Exercitiile de anduranta pot creste inflamatiile din corp, asa cum se vede prin ridicarea nivelurilor de proteina C reactiva. Grupul care a consumat kefir dupa efortul de anduranta nu a avut cresteri ale proteinei C reactive. Nivelurile mari de proteina C reactiva inseamna riscuri mai mari de boli cardiovasculare. 

 masa musculara pe cale naturala

3. Peptide bio-active

Un studiu a indentificat in kefir 4592 de peptide, si peste 35 de peptide bio-active. Toate aceste peptide sunt produse in timpul procesului de fermentare. Peptidele bio-active se adauga unor suplimente sportive pentru ca imbunatatesc recuperarea si dezvoltarea musculara. Peptidele bio-active sunt grozave la modularea imunitatii si inhibarea ACE, lucruri importante pentru gestionarea tensiunii arteriale. 

4. Scade CK, amoniacul si nivelurile plasmatice de lactat

Intr-un studiu pe soareci, s-a adaugat dietei lor kefir pentru 5 saptamani. Dupa 5 saptamani, kefirul a fost suficient pentru reducerea semnificativa a nivelurilor plasmatice de lactat (lipsa oxigenului), amoniac si creatin kinaza (CK). Soarecilor li s-a imbunatatit forta si au devenit mai putin obositi. Chiar daca testele au fost facute pe soareci, rezultatele sunt impresionante. 

5. Probiotice

Milioanele, daca nu miliardele, de bacterii din kefir ajuta la absortia si digestia nutrientilor precum minerale, aminoacizi si vitamine. Asta imbunatateste nivelurile de energie si recuperarea. Unele studii arata ca bacteriile benefice pot incetini cresterea celulelor grase si ajuta mult la slabire. Totusi ai grija sa nu consumi kefir in cantitati absurde zilnic, pentru ca vei baga calorii in corp, iar daca scopul suprem este slabirea, numarul total de calorii conteaza! 

Referinte

  1. Keely Virginia O'Brien. The Effects of Post-Exercise Consumption of a Kefir Beverage on Performance and Recovery During Intensive Endurance Training. Louisiana State University and Agricultural and Mechanical College - https://digitalcommons.lsu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=4593&context=gradschool_dissertations
  2. NEW STUDY SHOWS HOW KEFIR LOWERS BLOOD PRESSURE
  3. Yi-Ju Hsu, Wen-Ching Huang, Jin-Seng Lin, Yi-Ming Chen, Shang-Tse Ho, Chi-Chang Huang si Yu-Tang Tung. Kefir Supplementation Modifies Gut Microbiota Composition, Reduces Physical Fatigue, and Improves Exercise Performance in Mice. Nutrients. 2018 Jul; 10(7): 862. Published online 2018 Jul 4. doi: 10.3390/nu10070862

 

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.