Un exercitiu pentru umeri mai lati si mai sanatosi

Publicat in

Acest exercitiu uitat iti va face umerii mai puternici, mai rotunzi si mai sanatosi!

Presa Ahrens 

Este felul in care Chuck Ahrens facea impins cu gantere deasurpa capului in anii '50. In loc sa impinga ganterele direct deasupra capului, le impingea in sus si in lateral. Cu bratele complet extinse deasupra capului, arata ca un W.

 

 

Motivul pentru care facea astfel acest exercitiu este ca folosea gantere speciale cu greutati foarte mari, astfel fiind si voluminoase. Astfel de gantere erau mai late decat cele normale, asa ca trebuia sa le departeze una de alta pentru a nu se ciocni.

Ahrens este printre cei mai puternici oameni din istorie cand vine vorba de prese deasupra capului, folosind gantere de 75-90 kg, pentru prese deasupra capului din picioare. Si facea astfel de seturi cu numar mare de repetari! Era pe la jumatatea anilor 1950, steroizii nu erau foarte larg folositi atunci! 

Presa Ahrens a inceput apoi sa fie folosita de halterofili, pentru a ii ajuta in pozitia de prindere a halterei la smuls, dar ca "efect secundar" s-a observat ca are si un impact pozitiv asupra fortei si marimii deltoizilor. 

Aceasta variatie de presa deasupra capului este foarte buna la dezvoltarea stabilitatii umerilor si dezvoltarea deltoizilor medieni, ducand la un aspect mai "lat in umeri". Mai reduce si incarcarea pe tircepsi si pectorali superiori, asa ca pune si mai mult accent pe deltoizi fata de presele clasice deasupra capului.

Se poate face din sezut sau din picioare. In ambele cazuri concentreaza-te pe a ridica ganterele si a le duce in exterior in partea de sus a contractiei!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.