Ramatul invers, exercitiul de care toti avem nevoie

Publicat in

Ramatul invers este un exercitiu de referinta pentru orice scop: marime, forta, atleticism sau echilibru structural.

Daca poti face zece repetari la impins cu haltera din culcat cu propria greutate dar nu poti face zece repetari de ramat invers cu forma corecta, atunci forta ta relativa este la pamant si probabil la fel si dezvoltarea spatelui. 

De fiecare data cand faci un set de impins pentru piept din orizontal fara sa adaugi si un set de ramat pe plan orizontal, iti strici si mai rau echilibrul structural. Nu numai ca risiti sa iti accidentezi mai des corpul, dar va refuza sa creasca in marime si forta mai ales la muschii pe care ii iubesti cel mai mult (pectoralii). 

Daca ai un echilibru structural precar, muschii care iti trag umerii si omoplatii intr-o directie sunt considerabil mai slabi decat muschii care trag aceste structuri in directia opusa. Nu vorbim doar de muschii primari, precum pectoralii contra trapezului median, dar si de stabilizatorii umerilor. Muschii trebuie sa fie puternici in toate directiile. Si se zice ca muschii pe care ii vezi cel mai putin au nevoie de cea mai multa atentie. 

Concluzia? Trebuie sa faci tractiuni si ramaturi orizontale pentru a echilibra totul. Ramatul invers este cel mai bun exercitiu pentru asta. Alege o forma de ramat invers si implementeaz-o la cat mai multe antrenamente ale partii superioare.

Iata cateva idei de ramat invers:

  • Ramat invers la bara
  • Ramat invers la bara cu priza inversa
  • Ramat invers la inelele de gimnastica
  • Ramat invers atarnat de funie
  • Ramat invers cu priza apropiata

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.