Suplimentul obligatoriu pentru barbati

Publicat in

Un supliment pe care orice barbat trebuie sa il ia pentru sanatatea generala si longevitate.

Exista multe probleme legate de medicina occidentala, dar probabil cea mai mare este ca se investeste mult mai mult timp in tratarea simptomelor decat in prevenirea bolii. Apar studii peste studii despre unele medicamente si efectele lor la anumiti pacienti. Dar foarte putine studii sunt  preocupate de efectele unor substante asupra oamenilor sanatosi. Si asta este valabil si la suplimentele nutritive, nu doar la medicamente. 

Pana de curand acesta era cazul si la curcumina! 

Curcumina si persoanele sanatoase

Niste cercetatori americani din statul Ohio au reusit sa gaseasca un singur studiu despre curcumina si persoanele sanatoase, la o doza zilnica de 500 mg. Dupa ce voluntari sanatosi au luat zilnic 500 mg de curcumina, timp de o saptamana, subiectii si-au redus colesterolul si trigliceridele, concomitent cu o crestere a antioxidantilor din sange. 

Asa ca s-au hotarat sa studieze si ei substanta. Stiau deja de cercetarile care sustin utilizarea curcuminei ca analgezic, anti-catabolic si posibil compus anabolic, alaturi de proprietatile sale de a stimula arderile grasimilor si protejarea prostatei de cancer (o boala intalnita des la barbati), dar au vrut sa vada efectele asupra oamenilor sanatosi, nu asupra unor afectiuni specifice. 

Studiul

Au luat 38 de persoane cu varste intre 40 si 60 de ani si i-au impartit in doua grupuri, de cate 19 persoane fiecare. Au dat fie placebo, fie 400 mg de curcumina zilnic fiecarui grup, timp de 4 saptamani. Apoi au observat urmatoarele modificari semnificative statistic.

  • reducerea trigliceridelor
  • reducerea amilazei salivare (o enzima care digera carbohidrati)
  • cresterea concentratiilor de aminoacizi din saliva
  • reducerea nivelurilor de proteine responsabile cu placile pe creier
  • cresterea oxidului nitric (sustine sanatatea inimii si creste rezistenta fizica si fluxul de sange catre muschi).
  • reducerea enzimei care transforma culoarea parului in cenusiu

Ce supliment cu curcumina sa folosesti

Fiecare studiu nou aparut asupra curcuminei pare sa sustina ideea ca toata lumea ar trebui sa foloseasca suplimente cu curcumina, atat sportivi cat si cei care vor sa fie mai sanatosi. 

Daca te-ai hotarat sa iei si tu un astfel de supliment, cauta unul cu curcumina micelara. In ciuda rezultatelor pozitive ale studiului citat mai sus, curcumina standard se absoarbe greu, chiar si cand are piperina adaugata. Cauta curcumina micelara, cu particule lipidice solide de curcumina care elibereaza de 95 de ori mai multa curcumina in sange decat cea standard.

Referinte

  1. DiSilvestro RA et al. Diverse effects of a low dose supplement of lipidated curcumin in healthy middle-aged people. Nutr J. 2012 Sep 26;11:79. PubMed.
  2. Vikram S Gota , Girish B Maru, Tejal G Soni, Tejal R Gandhi, Nitin Kochar, Manish G Agarwal. Safety and pharmacokinetics of a solid lipid curcumin particle formulation in osteosarcoma patients and healthy volunteers. J Agric Food Chem. 2010 Feb 24;58(4):2095-9. doi: 10.1021/jf9024807.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.